F1 Strateji Grubu’nun Planları Ortaya Çıktı

yazar:

kategori:

Autosport’ta çıkan son habere göre F1 Strateji Grubu salı günü Paris’te gerçekleştirilecek toplantısındaki ana konu alternatif motor olacak.

FIA, mevcut üreticilerin motor fiyatlarında indirimi kabul etmemesinin ardından standart motor fikrini devreye soktu ve bunun için tedarikçi bulma sürecini başlattı.

1.6 lt turbo V6 motorlar devreye girdiğinden beri takımların motor bütçelerinin 20 milyon Euro’yu aştığı biliniyor.

FIA bunun için 12 milyon Euro’luk bütçe sınırı teklifi getirdi ancak Ferrari bu girişimi veto etti.

Yarınki toplantıda takımlar ve Strateji Grubu standart motor önerisini konuşacaklar. Toplantıda aynı zamanda performans eşitliği ve Marussia’dan Manor’a dönüşen isim konusu görüşülecek.

Toplantının ana konularından birisi 2017 aerodinami kuralları olacak. Red Bull’un zemin etkisi önerisi masaya yatırılacak.

Bunun dışında 2016 için planlanan küçük aerodinamik değişiklikler ve Pirelli’nin lastik testleri için araç istemesi de görüşülecek.

Yarınki toplantıda alınacak kararların uygulamaya geçmesi için FIA Dünya Motor Sporları Konseyi’nde kabul edilmesi gerekiyor.


Yorumlar

“F1 Strateji Grubu’nun Planları Ortaya Çıktı” için 3 yanıt

  1. Bütçe teklifi ve yeni girişim doğru, güzel bir işmiş gibi görünüyor ama gerçekte değil. 10 milyona varan 12 milyonluk limitte çok yüksek malesef ki. İnsanlar burada harcanan basit ünite paralarının çok altına pluto’ya gidiyor. Toplam arge’nin çok çok altına ne acayip araştırmalar yapıyor hatta marsa gidiyor. Yani bu kadar pahalı motorların olması saçmalık değil mi..
    Farklı devirlerden;
    http://www.f1-country.com/f1cost.html
    http://www.tsmplug.com/f1/average-cost-of-formula-1-car/
    http://www.f1-grandprix.com/?p=23009

    Bu şişirme niye anlayamıyoruz. Hatırlarmısınız kendi totali 10 milyonu aşan araçlardan fiyatı 4-5 milyona düşen araçları konuşuyor, haberlerini okuyorduk bir dönem. Bir döneminde büyüklerin F16 parasına yaklaşan arge paralarından bugün F35 ‘leri yakalayan paraları konuşuyoruz.
    Sahi gerçekten F35, F22 mi yapıyor bu adamlar öyle mi zannediyorlar… Superdev amerikanın meclisi bunların harcadıkları paraların çeyreğine ne acayip yatırımlara ret çekiyor.

    Güya herşeyi downsize ediyorlar ama herşey katlanarak artıyor. Pahalılığa, maliyetlere, yatırıma güya karşı olduğunu söyleyen birinin 500 harcadığını duyuyorsun, bir diğeri 150 harcadı 300 harcayamadı diye çöküyor, bir başkası eskinin araç fiyatına sadece simulator odası kuruyor. Bizi 1.6 lara mahkum ederken bu bolluk nereden geliyor arkadaş diyen yok..
    Aynı şey otomotiv de geçerli. Kimse artık sandık motor ne kadar duymak istemiyor. Güya küçültüyoruz, az yaktırıyoruz diye gani para harcadıkları ünitelerin maliyeti eskinin V8’lerini aşıyor da aşıyor. Yahu 20 yıl milyonlarca araçta kullanılmış V8, V6 ünite daha ucuz, dünyaya daha faydalı olmaz mı. Birkaç mg fayda elde edilecek diye nedir bu ekonomik, metalurjik katlı harcamanın doğaya faydası..
    Farklı fiyattan güya ekonomik, tasarruflu, doğacı ama pahalı dizel diye birşey pompalıyorlar yahu bununla şişirdiğin fiyatlarla özellikle 3. dünya ülkelerinde 3 yıllık benzin harcaması farkını karşılamıyor. 12 yıl paslanmazlık, [F1 de muazzam yakıt tasarrufu] vaad etsen ne olacak ulen sağladığın şartlarla araçların ömrünü 5 yıl yaptın. Eskiden almanın V10, V12 ünitesine 40-55 binlik rakamlar çok gelirdi şimdi bunun 3te1 ine sanmıyorum cupra ünitesi alınabilsin. Bizde budur yani diyorlar… biz de yiyoruz.

    Velhasıl F1 dahil olması gereken bir motorun max rakamı en fazla 300k $ olmalı. 6x üniteden 1,800 $ yapar hadi 8 yap yine mantık dışında kalmıyor. Bundan ötesi israf bence ki bu bile yüksek 200k $ ‘lık ünite neyine yetmiyor. Bunu da geç 200 bin $ üstü şanzıman mı olur yahu güneşe mi gidiyorsun altı üstü yarış.
    Ekonomi getirmeyen ERS ünitesinin teknolojisini yemişim…

    Devamlı kendilerine! ucuzlatıyoruz diye bizi çok güzel yiyorlar. En alttan en tepeye kadar..
    Süper arabayı yapıyorlar 4 milyon $ full satıyorlar nasıl olsa. Ulen 1,5 milyonun yarısı etmeyecek 90 model aracın tek seferine alıyor ferrari bu parayı.. El insaf..

    1. Tam da şimdi öbür haberlerden birine bunu yazdım. 12 milyon nedir arkadaş? 2-3 milyon fazla bile.

      Yol araçlarına gelince, şu euro x emisyon dalavereleri adamların ellerini kollarını bağlıyor. Havayı kirletmeyeceğiz diye anormal karmaşık ve kırılgan motorcuklara sahip araçlarımız oldu. Zamanında benim Smart’daki motoru söyleyince millet gülüyordu. Şimdi o motoru Focus’lara ve BMW’lere takıyorlar. Motosiklette de öyle oldu. Euro 3’e uyacaz diye motosikletlerin ruhunu çekip aldılar. Ne gaz tepkimesi kaldı ne de ses.

      1. Aynen, güya birşey yapıyorlar… Sezon için 1-1,5 dan fazlası lüzumsuz bence de…

        Mercedes E ye 1.6 motor bekleyenler var… bmw 4 e 1.6 motor gelsin miş bide bilmiş bilmiş mantıklı mantıklı açıklama yapıyorlar yav gebertiyor beni bu kafa.. Neymiş alfa culya ya 1.6 getirmemiş miş çok büyük hata yapmış mış. Sövsen sövülmez öpsen öpülmez… hiç paha fiyat yürür dengesi yok arkadaş.
        Bide bunları diyen otomotiv mühendisliği okuyanları var… ahh ahh
        Bunlara söylenecek entel köy den güzel bi sahne var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir