Nakajima Rosberg'i Geride Bırakmakta Kararlı

yazar:

kategori:

Çekinmeden cesur bir şekilde bu sene takım arkadaşını geride bırakmak istediğini dile getiren Kazuki Nakajima, Nico Rosberg tarafından geride bırakılırsa bu konuda mutlu olmayacağını söyledi.

Nakajima Formula 1’deki ilk tam sezonunun henüz başında olmasına rağmen, kendisinden daha deneyimli Williams’taki takım arkadaşının yanında en iyi ikinci pilot olmamak konusunda ısrarcı davranıyor.

2008 yılındaki hedefi sorulduğunda Nakajima: " Nico’yu yenmek. Benim için en büyük amaç bu. Çünkü kendinizi karşılaştırabileceğiniz tek kişi kesinlikle takım arkadaşınız."

" Ayrıca bütün sezon boyunca istikrarlı bir şekilde gelişim göstermek istiyorum. İlk yarışımın en iyisi olmayacağından eminim. Sezon sonunda doğru güçlü yarışlar çıkarmak istiyorum ve kendime ve en iyisini yapmaya konsantre olmak istiyorum. Sonrasında sonuçların takip edeceğini düşünüyorum." dedi.

Başarmanın kolay olmayacağının farkında olmasına rağmen Nakajima Rosberg’i yenmek konusundaki hırsının gerçekçi bir yaklaşım olduğunu düşünüyor.

" Bu bir şans. Kolay birşey değil, siz de biliyorsunuz. Fakat evet, bunun bir şans olduğunu düşünüyorum."

Nakajima geçen sene Brezilya Grand Prix’inde yarışmış olmasının kendisine tecrübe kazandırdığını ve yaklaşan sezonda yaşanacak mücadelede kendisini daha hazır hissettiğini düşündüğünü söyledi.

" Melbourne’de şu ankinden biraz daha fazla biraz baskı altında olacağımı düşünüyorum, bundan eminim. Fakat geçen sezon yaşadığım tecrübe sayesinde daha kolay olacağını düşünüyorum."

" Baskı temel olarak benden gelecek, dışarıdan değil. O yüzden bu noktada biraz daha güçlü olmaya ihtiyacım var. Fakat GP2’de bunu başardığımı düşünüyorum bu yüzden sorun olmamalı."


Yorumlar

  1. Rosbergi Pist üzerinde Zor Geride Bırakırsın Sen Kamikaze..

  2. Hiç sanmıyorum.Yarışların havası farklı.Rosberg Nakajimayı rahatça alt edecektir.

  3. Nakajima sezon sonuna kadar kendini göstericektir.Ama ben ilk yarışlardanda umutluyum.Yaşını bilmiyorum ama genç bir pilot fotografından gordugum kadarıyla.Babası Sakuto nun izinden gidecektir.Bu arada yeni pilotların çoğu eski ünlü pilotların oğlu:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir