Massa, Williams ile Yeni Anlaşma İçin İstekli

yazar:

kategori:

Felipe Massa, 2016 yılından sonra da Williams ile yarışmak istiyor.

Brezilyalı pilot 2014 yılından bu yana Williams adına yarışıyor ve Bottas’a karşı özellikle bu yıl gösterdiği performans ile yeniden takdir toplamayı başardı.

Massa’nın Williams ile sözleşmesi gelecek yıl bitiyor ve tarafların ne karar vereceği henüz bilinmiyor.

Massa “Bu inanılmaz bir ekip. Onlarla çalışmaktan mutluyum. Onlar da benimle çalışmaktan mutlu. Durum böyle olsa bile gelecek yılı beklemeliyiz. Gelecekte ne yapacağımıza o zaman karar vereceğiz”

“Williams’ta kalırım? fantastik bir takıma giderim? Hangisi olur bilmiyorum. Önümde resmi birşey yok ve cevap vermek zor. Ama devam etmek istediğimden eminim”

“Bir takım 2017’ye diğerlerinden daha fazla yatırım yapıp iyi bir iş yaparsa çok daha hızlı olacaktır. Belki de griddeki farklar kapanır”

“Ama işlerin biraz kolay olması için büyük bir değişim olması gerekiyor. Hatta motorun değişmesi gerekiyor” dedi.


Yorumlar

“Massa, Williams ile Yeni Anlaşma İçin İstekli” için 5 yanıt

  1. Ben hala eskilerin bırakıp gençlere yer açmaları gerektiğini düşünüyor olsam da;

    Bottas dedik, geleceğin şampiyonu dedik, GP3 şampiyonu bu adam. Massa bu adamla denk yarışıyorsa neden gitsin ki? Buyursun yarışsın.

  2. Hızlı ve gelişime açık gençlere yol verin, 7 sülalesine yetecek para kazanmıştır.Hala paranın peşinde…
    Gençleri en sevmeyen pilotlardan birisidir kendisi,gençleri tehdit olarak görür..

    1. hemşerim senin bu yaş, emeklilik ve para konusundaki takıntın nedir?
      massa kendi kurduğu takımmış gibi “burası benim bir yere gitmem” demiyor.
      massa’dan ve diğer takımlardan bağımsız, kendi akrarını kendi verebilen bir takım (williams) var ve koltuğunda yarıştırmak için istediği pilot massa. hukuken karşılıklı anlaşma sağlamışlar, williams massa’yı, massa williams’ı istemiş, birlikte çalışıyorlar.
      massa istese anlaşma yapmayabilir, willaims istese anlaşma yapmayabilir ve başka bir pilotla çalışır.
      her şey karşılıklı isteklerin yerine getirilmesinden ve tatmin olunmasından yana. alan razı satan razı hesabı.
      anlamadığım şey, koltuğunu massa’ya tahsis eden takımı buna zorlayan mı var? gençler gençler diye yırtındıkların zaten pistlerde boy gösteriyor, en genci de 17-18 yaşında. boy gösteremeyenleri de williams ya da başka bir takım istiyor ama alamıyor mu? bunları yarıştırmalarının önünde bir engel mi var?
      yoksa “yaşlı” diye adlandırdığın pilotlara tahsis edilen koltuklarda paylı hissen filan mı var? seni bu kadar rahatsız eden nedir? tüm ekipmanı bir b.sayar, ve internet bağlantısından ibaret olan ve padoğa ayağını bile basmamış olan bizlerin, takımlarda yarıştırılacak pilotları takımların kendisinden daha iyi bildiğimizi filan mı iddia ediyorsun?
      yaşın genç olsa gerek. gençliğin önemi elbet tartışılmaz ama anlamadığın bir şey var ki buna “tecrübe” deniyor ve para, eğitim, teknoloji vs. tüm ekipmanları önüne sersen bile satın alınamayacak, deneyimlemeden sahip olunmayacak tek olgu tecrübe şu dünyada. bu da her işte olduğu gibi f1’de de göz ardı edilemeyecek bir özellik.
      işin para boyutuyla ilgili sözlerin ise tamamen anlamsız ve boş.
      bunlar memur gibi “şu kadar para biriktireyim, şu kadar araba ev vs. alayım tamamdır” diyecek yapıda insanlar değil, yaptıkları işin de bu tarz bir ekonomi kafasıyla yakından uzaktan alakası yok. eğer dediği gibi olsaydı, eşek yüküyle parası olan rai, mas, alo, but vs. bir yana; en başta “genç” diye adlandırdığımız hamilton, rosberg, vettel gibi pilotlar bile şimdiye emekli olmuştu bile. “parayı vuran çıksın” mantığıyla pistte yarışan pilotların oluşturduğu yarış ya paralı f1 olur; ya da junior f1.
      hasılı kelam, takımların %100 kendi insiyatifinde olan koltukları ile, yine yarışmayı %100 kendi insiyatifi ile bırakmak ya da devam edebilme lüksü bulunan pilotların karşılıklı ilişkilerini, kendi kafamızda oluşturduğumuz dünya görüşüne sokmaya çalışarak kendimizi yormayalım.

      1. Para ile satın alınamaz tecrübe ama pistte kendine ve takımına extra bir katkı sağlıyorsa bunun adı tecrübedir…

  3. Emekli olmuyor muydu ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir