Mecachrome Standart Motor İçin Başvuru Yaptı

yazar:

kategori:

Mecachrome, 2017’den itibaren Formula 1’de bağımsız motor tedarik etmek istediği yönünde başvuru yaptı.

FIA, mevcut üreticilerin motor fiyatlarında indirimi kabul etmemesinin ardından düşük bütçeli standart motor planını devreye soktu ve bu konuda tedarikçi bulma süreci başlatıldı.

Ilmor ve AER şirketleri standart motor için başvuru yapmıştı. Mecachrome bu yönde başvuru yapan 3. şirket oldu.

Mecachrome’dan Jean Charles Raillat “Bir kaç ay önce 2016’dan itibaren GP3’e motor tedariği etme anlaşmasını kazandık.”

“2017’den itibaren GP2’ye turbo V6 ve aynı zamanda 3.4 lt motor tedarik etme anlaşmasını kazandık.”

“FIA’nın 2.5 litrelik talebi var. Geliştirdiğimiz motor tam olarak FIA’nın isteklerine uygun.”

“Kaynaklar açısından tamamen buradayız. Mecachrome olarak motoru üretmek ve çalıştırmak için 6 aya ihtiyacımız var. Bizim için planlama penceresi oldukça geniş.” dedi.

Raillat, Formula 1’de motor tedarik etmeleri için 2 takıma motor vermelerinin yeterli olacağını söyledi.

Raillat “Bizim için diğerlerine göre daha kolay olabilir. Bizim zaten hazırda temelimiz var ve tabi ki gelişim gerekiyor.”

“Finansal açıdan iki takıma tedarik etmek kar ettirir. 2 takım, 4 araç. Biz böyle düşünüyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Mecachrome Standart Motor İçin Başvuru Yaptı” için 19 yanıt

  1. ohooo bu ne ya bu iş bizim içimizde iyice patladı desene… Biraz umudumuz vardı o da söndü gitti 🙂

    Bunlar anlaşılan piyasayla danışıhlı dövüş yapmışlar..

    Dikkat ettiniz mi lavuk 6 ay diyor. 🙂

    1. Börni niye halen bu 2.5 luk işine birşey demiyor yav yoksa diyor mu?

      Sahipleniyor mu yoksa yine bildiklerini okudular mı diyordur acaba..

      1. Fotodaki motora ne diyorsun? Garip olsa da içten egzoz dıştan inlet iyi bir paketleme olabilir. Audi’nin LMP1’deki mazotlusu da böyle sanırım.

        1. Fotoda ki lemansdaki bazı eski motorlara benziyor. 3.4 yeni gp2 nin çizimiymiş
          http://nl.motorsport.com/all/photo/main-gallery/mecachrome-motor-2/?a=659379
          AER nin lmp ünitesine daha çok benziyor.
          evet, terso gitmişler de bu iyi birşey gibi gelmedi bana. çevirmek dert değil ama f1 ler asıl üstten alır havayı bu nasıl olur bilemedim olmaz herhalde. Birde bu açı çok f1 de bu daha az olur.

          1. Açıyı 90 derece gibi gördüm ben. Dediğin gibi F1 hava alıklarına göre ters. Çok yenilikçi farklı bir tasarımın güzel bir parçası olabilirdi sanki?

            1. bana 90 gibi gelmemişti şimdi baktım da yaşlılık galiba 🙂 daha bi 90 gibi. ama küsüratı olabilir sanki referansı çevirip çizgi çizip ölçmek lazım.
              Genel uygulamaya göre evet ters bunu single tc konumlandırmadan dolayı böyle seçmişler galiba f1 deki gibi olsa pahalı olurdu. Kısayollu hoş bi çözüm ama bana çok başka bi ünite gibi gelmiyor nedense senin gibi hislenemedim pek 🙂 bloğun bazı hatları da ilginç tahminen hafiftir bu ünite ama dökümünün ucuz olacağını pek sanmıyorum.

    2. İyi de motorlar için 2017 deniyor, 2016 değil. Bu ekonobilleri bir sene daha çekeceğiz.

      Aslında rekabet olup da fiyat düşse güzel olurdu.

      1. Ben şahsen olanlardan hiçbir şekilde memnun değilim. Bi umudumuz vardı geri kazanma adına onu da gömdüler 🙂 benim için bu şekilde bitiyor F1… zaten bu yıl pek birşey izlemedim seneyede izlemem herhalde. Bu dedikleri motorlarla da benim umudum yok, birşeyleri farklı oturtamazlarsa pek bir tesiri olmaz F1’i kazanmak için.
        Biz malum ooowww bunlar çok iyi haberler diye bakanlardan olamıyoruz ister istemez.
        Bizim beklentilerimizi de üreticiler kaldıramıyor malum.
        Velhasıl böyle giderse ben aşağılarda takılırım bu işleri bırakırım herhal sim’e felan adarım kendimi tatmin çıkarırım.

        Şu mevcut motorların fiyatları 5 yıl geçmeden ne yapsalarda düşmez. Konuştuk işte yeni… dedikleri şeyin de fiyatı saçma sapan.

        1. F1 herkes için bitiyor. Ben de bırakmanın eşiğindeyim.

          Bu motorları küçük takımlar batmasın diye istiyorlar zaten. Yoksa ses geri gelecekmiş filan zor iş. Anca 2018’e onlar. Turbodan da kurtulabilirler mi bilemiyorum. Zor.

          1. Bu gelinen noktada yalnız olmadığımı biliyorum pek bakamıyorum artık ama batı forumlarında da benzer şeyler görülüyor.
            Görüyorsun işte burada sesi felan geri getirmek değil maksatları. Bi devrim düşüncesi felan da oluşmuyor Redbull durumu sonrası bir kurtarma planı sadece. Bakalım bi haber daha çıkmış onu da okuyacağız daha.
            Benim için şu çağda “Turbo” üzerinden insanlığa atılan en büyük kazıktır…
            Biz normalde tekniğe teknolojiye karşı adamlar değiliz. Yalanlara, algısına karşıyız.

  2. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bunlar süper gelişmeler. F1’e girmeyi düşünen Romen takımı vardı adını tam hatırlayamadım bu standart motor gelişmelerinden sonra rafa kaldırdıkları planı tekrar devreye koyup giriş yapabilirler.

    3 kişi başvuru yaptığına göre bu iş ciddiye binmiş demektir. Tahminim en az 1 üretici daha 10 gün içerisinde başvuru yapıp; dörtlü ihaleden kazanan takım Ferrari,Mercedes, Renault ve Honda fabrika motoru kullananlar dışındakilere standart bir motor sağlayacak.

    Bu şirketlerden bazılarının Williamsla yakın ilişkileri olduğu söylenmiş. Şayet öyleyse yeni plan şu’dur; Williamsı da şampiyonluğa oynatmak. Keşke oynasalar. Benim en çok merak ettiğim konu 2016’da mevcut V6’ları geliştirmek için takımlar kasıntı yapacak mı? Çünkü o sezona odaklanan takım, 2017 motorları için yeterli zaman bulamayabilir ve 2017’de geride kalabilir.

    Yine merak ettiğim diğer husus; Yukarda yazdığım durumla ilgili.Hacimsel anlamda 2.5 litreden bahsediliyor. Mevcut 1.6 hacimle kullanan fabrika takımları bazında konuşuyorum. Sınırsız gelişimle bunu geliştirmeye devam mı edecek? Yoksa her takım 2.5’luk standart motorla yarışmak zorunda mı? yani 2.5 ‘luk motor herkesi mi kapsıyor?

    Her ne olursa olsun; benim kişisel tahminim bu 2.5’luk motordan Ferrari’nin herkesten önce haberinin olduğu ve çoktan gelişime başladığı yönünde. Mercedesin mevcut motorlarda herkesten önce haber alıp gelişim yaptığı gibi, Ferrari de bunun haberini aldı ve formalite 1 vetoyla kendi yolunu açmış oldu. 2016’da Mercedes halen ve halen şampiyonluk için büyük favori olabilir, olacaktır lakin 2017’den itibaren Mercedesin ilk 3’e oynayacağından dahi şüpheliyim.

    1. Standart motor kisitlamasiz olarak yururluge girerse bu motoru kullanan takimlar ilk siralari alir.Iki ayri motor formulu ile yurumez bu is.

      1. Sence öyle bi ihtimal var mı 🙂 nereye kısıtlamasız derler adama.

    2. Şu ana kadar bahsi geçen şirketlerin yakın geçmişte ve bugün Williams ile ilişkisi, çalışması var ama bu pek buna yorumlamayı doğru kılmayabilir zira williams sektörde bir nevi ucuz laborantlık da yapıyor. Williams’ın teknik katkı payı gittikçe artış gösteriyor.

      Diğer bahislerle ilgili fia nın net birşeyler demesi lazım önce.
      Benim algıladığım 2.5 lukları geliştirmeyip ucuz tutma şeklinde tercihleri olduğu yönünde.

      Aynı silindir ölçeğine işi taşıyıp bir nevi ers den high forged dan kaybettiklerini hacim farkı 2.5 la kapatma yönünde hareket ediyorlar galiba.

      Yaklaşım değişik ama o kadar para harcamış iyi bir ünite toplamışken ferrari neden 0 dan ünite döksün ben de pek bu oturmadı.

      Bu yeni ünitelerden bu FIA kafasıyla çok birşey beklemeyin.

  3. Motor üreticileri meğerse Standart Motorları bekliyorlarmış. Her hafta bir üretici başvuru yapıyor.

  4. Bagımsız motor tedarıkçileri fikri heyecan veriyor gerçekten..

  5. Renault’un halen yakından çalıştığı bir şirket ellerinde yeterli kaynağın ve teknik yapının olduğunu düşünüyorum. Renault 1997 sezonu sonu F1 den ayrıldığında Williams’a motor sağlamaya devam etmiş Mecachrome şimdi tekrar dönmek istemeleri F1 için iyi bir haber.

    1. BU Reno’nun ayrılacağı anlamına da gelebilir.

      1. Bu saatten sonra çok zor gibi en kötü ihtimal Mecachrome ile birlikte 2017 motoru üzerine beraber çalışırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir