Formula 1’in Patronlarından Artık Karar Vermeleri İsteniyor

yazar:

kategori:

Williams’tan Rob Smedley, Formula 1’in patronlarının artık sporun eğlence mi yoksa spor mu olduğu konusunda bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

Son yıllarda Formula 1’i takip eden ve pistlerde yarışı izlemeye giden seyirci sayısında ciddi düşüş yaşanıyor. Son kuralların bunda etkili olduğu düşünülürken 2017’de bu durumu tersine çevirmek için ciddi kural değişiklikleri planlanıyor.

Smedley “Bana göre iyi bir gösteri sunuyoruz. Formula 1 gerçekten ne olması gerektiğine karar vermeli. Aynı şekilde futbol da karar vermeli. Bir spor mu yoksa eğlence mi?”

“Kendinize insanları eğlendirip eğlendirmediğimizi sormalıyız. Ve cevap evet, bunu yapıyoruz. Bazı harika gösterilerimiz oluyor.”

“Temel olarak çok iyi bir pakete sahibiz. Taraftarlar için gerçekten iyi bir platform var ancak daha iyi yapmaya devam etmeliyiz.”

“Ben büyük bir futbol taraftarıyım ve bazen izleyip sıkılıyorum. Her zaman eğlenceli olmuyor ve gerçekten eğlendirmiyor.”

“Ancak yine de futbolu seviyorum. Formula 1 için de bazen aynısı oluyor.”

“Bazen harika yarışlar oluyor ve doğal olarak izlemesi harika oluyor. Ancak bazen olmuyorlar. Doğru dengeyi tutturmamız lazım.”

“Tamamen eğlence haline dönüştürebilir ve yarışlara gerekli şeyleri ekleyebilirsiniz.”

“Ancak bunu yaparsak bu şov haline dönüşür ve içerisinde sportif parçalar kalmaz. Heyecan kaybolur.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Formula 1’in Patronlarından Artık Karar Vermeleri İsteniyor” için 3 yanıt

  1. DRS geldiğinden bu yana şov izliyoruz zaten. Her pilota istediği zaman belirli sayıda kullanabileceği push to pass tarzı verilse ne ala da, arkadakine avantaj sağlamak nedir la?

  2. Güzel demiş. Biz de dün aynı sebepten futbol izlemeyi bıraktık şimdilerde m.sports…
    Beni adamın 12 km koşmuşluğu, çizgisel yüzdeleri ilgilendirmiyor aynı bilmem kaç bin $ lık pistonlar, carbon fiber’ler olduğu gibi…
    Futbol insanlar üzerine kurulu olduğundan eğlence nadirleşse bile spor olarak her şekilde algılatabilirsiniz ancak mekanik olaylarda bu zor. Spor yönünü çok kişi anlatamaz belki de. Dönüşen hal de spor değil açık reklam tabelası bütçeleri, para ve işimize yaramayan alaşımların sürtüşmesi o kadar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir