Bağımsız Motor Önerisi Reddedildi!

yazar:

kategori: ,

Salı günü toplanan Formula 1 Komisyonu 2017 için planlanan düşük bütçeli bağımsız motor planlarını reddetti.

Ilmor, AER ve Mecachrome FIA ve Bernie Ecclestone’un önerisi olan bağımsız 900 beygirlik 2.5 litre turbo motorları tedarik etmek için başvuruda bulunmuştu.

Mercedes, Renault, Ferrari ve Honda’nın bu planlara karşı olduğu biliniyordu, ancak maddi sorunlar yaşayan İsviçreli takım Sauber de bu motorlara karşı olduğunu söylemişti.

Bu red kararı iki takımını Formula 1’de tutmaya çalışan Dietrich Mateschitz için de büyük bir darbe oldu. Takımlarının 2016’da gridde olup olmayacağı sorulduğunda Mateschitz: “Bu soruya kesin bir cevap veremem.”

“Planların ne olduğunu ve bir motor bulup bulamayacağımızı bilmiyoruz. Bir noktada artık çok geç olacak.”

Bağımsız motorların hala bir şansı var gibi görünüyor. Dünya Motor Spor Konseyi Ecclestone ve FIA başkanı Jean Todt’un özel ricalarını dikkate alıp değişiklikleri onaylayabilir.

Sport Bild’e göre bir olasılık da mevcut güç ünitelerinin 2016 ve 2017’de aynı şekilde kullanılarak 2018’de tamamen yeni motor kurallarının getirilmesi.

Sporun daha iyi tanıtılabileceği, daha gürültülü ve teknik olarak daha az karmaşık olan motorların düşünüldüğü iddia ediliyor.

Bild gazetesi ise herkesin bireysel ilgi alanlarından çok Formula 1’in varlığının önemli olduğunu anladığını yazdı.


Yorumlar

“Bağımsız Motor Önerisi Reddedildi!” için 12 yanıt

  1. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    F1 kurallarını kimler yazıyor en çok bunu merak ediyorum. bir karar alınacak illa bütün takımlar onaylayacak bir tanesi onaylamazsa kararlar kabul edilmiyor en saçma şeyde bu. bağımsız motorlar f1 için devrim harika bir şey. fiyatlarıda standart olurdu ne güzel. ama mercedes 5 takıma ferrari’de 4 takıma motor veremicekti o zaman bu yüzden kabul etmediler. umarım konsey onaylarda 2017 de farklı motorlar olsun. birde umarım f1 motogp gibi ecu sistemine benzer bir sistem kullanır. o zaman arkadakilerde önlerde olur gerçek yarışlar o zaman izlenir.

  2. Üzülsek mi sevinsek mi bilemiyoruz ikisine de gerek yok ne mohtan bi hale döndü şu f1 ve motorsporları ona acıyor insan.

    WMSC, otomobilcilere karşı birşey yapmaz. İhtimal vermiyorum. Zaten bu işlerin başlamasına sebep olan onlar. Almanları ve dahi ingilizleri kurtarma planını sekteye uğratmak istemezler. Orada kimin ne kadar ağırlığı var bilen biliyor….

    Bize “amaaaan canım sende” ama bu işi 2018’e kadar sallarlarsa erken karar, ümit oluşturmadan F1 için çok geç olabilir. Kazanmak zordur kaybetmek kolay. Tekrar ilgisi yüksek olmayan asıl kitleyi çekmek için kasıp duracaklar. Bana göre dünyada ilgisi çok yoğun olmayan büyük bir kitleyi şu kanat, şasi değişikliği döneminde kaybettiler bir daha da geri kazanamadılar (görüntü çok şey ifade ediyor insanlara). Şu motor döneminde de ortaya çıkacak şeyi öngöremediler malesef. Bunlar lemans’ı, nascar’ı, rally’i açıp izleyen adamların çok şey anladığını sanıyorlar galiba. His oluşturabilmek önemlidir.
    Geçen sezonun başında hatta öncesinde bu dediklerini 2019’a kadar devam ettirirlerse ortada gerçek Formula 1 namına birşey kalmaz diye düşünüyorduk iş halen o raddeye doğru gidiyor gibi görünüyor.

    Yapılan öneriyi, 5 yıldır teknik grupların çalışa çalışa getirebildiklerini gördük 2018’e nasıl umut üreteceğiz.
    Aslında bu işler insanların, seyircinin elinde farkında değiller malesef Merso’nun ferro’nun eline bu işi patlatıp vermek mümkün ama nerede o âkil erkil dünyalı… anonym.. sadece bir filmin, temanın maskelerinin ne kadar yaygınlaştığı da ortada. Ortada müthiş bir kolaylık olan cominity, internationalnet var. Bir şekilde sözleşilebilse avrupa da sadece 1 yarışa gizli veya açık organize olup kimse katılmasa, çoğunluk tv’lerini 1-2 yarışlık açmasa [kimse ölmez, gebermez] bom boş tribünlere dönen ortamda mutlaka bana göre ciddi birşeyler gösterilebilirdi. İlla ki çıkıntılık yapanlar çıkacaktır paralı platformların yaygınlaşmasında olduğu gibi ama bir kere büyük katılımla cesaret edilse alttan, kenardan para kaybedenlerin baskısıyla birşeyler olur. Çok hayal dünyasında mı yaşıyoruz acaba…

    Size başka birşey söyleyeyim. Şu wv ile ortaya çıkan ve diğer üreticiler ilgisinde de olan şeyin yarın öbür gün nereye varacağını henüz kestiremediklerinden de şu F1 kapısında ki pozisyonlarını kaybetmek istemiyor bazıları. Diğerleri de yarış takımı gibi görünür ama buna meze olurlar, olmak zorundalar…
    O iş te insanların peşine düşmesine bağımlı…
    Çok uzun akıbetli görülen ne acayip şirketler yarın öbür gün batabilir…. Patronlar gerçekte farkında ama insanlar gücünün ne olduğunu bilmiyor malesef.

    Velhasıl ne desek boş biz oluruz yada olmayız ama f1’in kullandığı geciktirici haplar sihhatini çoktan bozup gebermeye doğru götürüyor. 🙂

  3. F1’in başında ne FIA var Bernie var. F1’in sahibi olmuş Mercedes. Acaba ellerinde kasetler falan mı var şantaj mı yapıyorlar diye düşünmüyor değilim 🙂

    1. GP2 ENGİNE avatarı

      bu haberin türkçe meali mercedesin 2016-2017 şampiyonluğu hayırlı olsun demek.

  4. GP2 ENGİNE avatarı

    mercedes ne derse o olur.

  5. F1’i kimin yönettiği ortaya çıktı..

  6. Mevcut motorlar değiştiği an Mercedes’in avantajı yok olur. Mercedes’in de nüfüzu yüksek olduğuna göre ne bu motolar değişir ne de alternatifi gelir.

    1. Sauber onun icin mi hayir oyu vermis?

  7. Bernie’nin yerinde olsam gider takımlara derim; “Şu an benimle aynı oyu atmazsanız bir daha ki Concorde anlaşmasını asla imzalayamazsınız.”

    WMSC belki onaylar da iyi olmasa da en azından nispeten ucuz motorlar olur.

  8. Çok saçma bir sistemi var FIA’nın takımların bu öneriyi kabul etmeyeceğini bile bile teklif getirdiler.

  9. Herkes için aynı motor olmak üzere istediğiniz motora geçebilirsiniz.1.0 litre 3 silindir bile olabilir.
    Eşeğin aklına karpuz getirmemeyimde.

  10. F1’de şaka gibi bir yönetim var gerçekten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir