Ecclestone “F1 Rossi – Marquez Olayında Rossi’yi Diskalifiye Ederdi”

Bernie Ecclestone, bu sene Malezya GP’de Marq Marquez ve Valentino Rossi arasında yaşanan skandal kazada F1’in Rossi’yi diskalifiye edeceğini iddia etti.

Rossi, Marquez’i yarış dışı bırakması sebebiyle 3 ceza puanı almış ve bir sonraki yarış Valencia’ya son sıradan başlamıştı. Bu ceza kimisine göre çok hafifti.

Ecclestone “Bizde olsa Rossi tabi ki diskalifiye edilirdi. Ya da siyah bayrak sallanırdı.” dedi.

F1 pilotlarından Sebastian Vettel, Rossi’nin doğru olanı yaptığını söylerken Felipe Massa “Valentino’nun büyük bir hayranıyım ancak hata yaptı.” demişti.

MotoGP’de yaşanan bu olayın F1 için bir uyarı olduğunu kabul eden Ecclestone “Size bir örnek vereyim. Ferrari’nin şampiyonluk yolunda ilerlediğini ve Mercedes’in müşteri takımlarından birisiyle onları engellediğini düşünelim. Orada ne olurdu?” diyerek benzer şeylerin F1’de olabileceğini ifade etti.


Yorumlar

“Ecclestone “F1 Rossi – Marquez Olayında Rossi’yi Diskalifiye Ederdi”” için 10 yanıt

  1. Bunu yapan Williams pilotu olursa evet diskalifiye edersiniz. Ama Mercedes’i edemezsiniz. O biraz sıkar.

  2. Olası bir durumda Mercedes, Ferrari(özellikle de bu iki takıma), RedBull, McLaren pilotlarına sanmıyorum ki böyle bir ceza verilsin.

  3. maldonado nun lisansını iptal edin ozaman 😀

  4. Yıl 2008 yer Fuji massa kasten biçiyor Lewis i.

    Hemde pist dışından.

    Pistle alakası yok adamın. Duramıyor pist dışına çıkıyor. Pistte ki hatta ona biraz olsun yer vermiş olan adama bodozlama giriyor. Hani nerde siyah bayrak sorarım.

    Yer 2007 pist Nurburgring. massa kasten vuruyor Alonso ya. Nerde siyah bayrak. Normal bir ceza bile yok yarışı Alonso kazandığı için.

    Öyle atıp tutmak la olmuyor malesef. Gerçekler le gelin.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Vallahi o yarışları izlemesem neymiş bu MAS diyeceğim de izlemiştim neyse ki. Gerçekleri istiyorsan MSC 97 de diskalifiye olmadı mı kasten çarpmaktan? Tabi ki F1 de kasıtlı çarpışmaları tespit etmek çok zor 88 de Senna nın Prost a kasıtlı çarpmasını tespit edemezsiniz kendisi itiraf etmese yarış kazası olarak kalacaktı akıllarda.

        1. *90’da. Senna nın Prost a kasten çarptığı yarış Prost un Ferrari sine çarpışı 90 Suzuka.

          1. Hatalı düzeltelim derken yanlış yaptık iyi mi. 😀

          2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
            Kimi_Raikko_Forza

            Aynen 90 dı yanlış hatırlamışım teşekkürler düzeltme için.

    2. 2007 Avrupa GP’sindeki ufak teması kasten vurmak olarak nitelendirmek için birisinin gözlerinin ileri derecede bozuk olması lazım. Veya taraftar olması. Aynı şey.

      2008 Japonya’daki olayda Massa pist dışında falan değil. Sadece kerb’lerin üzerinde. (Cidden bir göz doktoruna görün.) Hamilton da ona pistte zerre kadar yer bırakmamıştı. Kaza Massa’nın hatası, pozisyonunu kaybetmemek için kerb’lerin üzerinden dönmeye çalıştığı için. Ama kasıtlı demek için bin şahit gerek. Veya Massa düşmanı olmak.

      Öyle atıp tutmakla olmuyor maalesef. Gerçeklerle gel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir