RML “F1’e 8 Ay İçerisinde Bağımsız Motor Sağlayabilirdik”

yazar:

kategori:

İngiltere’nin mühendislik alanındaki öncü şirketlerinden RML, FIA’nın standart motor fikrinin onaylanması halinde F1’e sıfırdan 8 ayda motor tedarik edebileceğini açıkladı.

Mevcut motor üreticilerinin motor bütçesinde indirimi kabul etmemesinin ardından FIA ve Bernie Ecclestone, standart motor planlarını devreye soktular. Alternatif motor için bir çok şirket ilgisini dile getirdi ancak son Strateji Grubu toplantısında bu plan reddedildi.

RML’den Michael Mallock, üreticilerin bu konuda bir çözüm bulamamaları halinde alternatif motor fikrinin tekrar gündeme geleceğini söyledi.

Mallock “Açıkçası hayal kırıklığı oldu ancak bu fikrin hemen kabul edilmemesinin şaşırtıcı olmadığını söyleyebilirim.”

“Mevcut üreticiler çok fazla yatırım yaptılar ve bunu maksimum şekilde değerlendirmek istiyorlar.”

“Ancak bakalım önümüzdeki haftalarda neler olacak. Bir değişiklik olursa biz bu olaya dahil olmaya hazırız.”

“FIA tarafından bu sürece davet edildiğimiz için çok memnun olduk. Bu bize göre olabilecek bir teklifti. Hem tedarikçi hem de şampiyonanın ve takımların iyiliği için iyi bir öneriydi. F1’de olmak için güzel bir fırsattı.”

“Zamanlama açısından oldukça emindik. Şu anda başlasaydık bizim için rahat bir süreç olurdu. Çok fazla zaman vardı.”

“Biz sıfırdan tasarlamayı önermiştik. FIA’nın hedeflerine ulaşmak için bunu yapmak gerekiyordu. Biz çok kısa sürede motor hazırlamaya, piste dayanıklı bir motor çıkarmaya alışkın bir firmayız.”

“Muhtemelen 8 aydan kısa sürede hazırlayabilirdik. Tasarlama zamanının başlangıcından dynoda test etme bu sürece dahil.”

“Örnek vermek gerekirse WTCC 1.6 GRE motoru tasarım düğmesine bastıktan 8 aydan daha kısa sürede piste çıktı ve dayanıklılık testleri başladı.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

“RML “F1’e 8 Ay İçerisinde Bağımsız Motor Sağlayabilirdik”” için bir yanıt

  1. 8 ayda motoru yapmak ? Hondanın durumuna düşerdiniz artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir