Raikkonen Magny Cours’un Dönmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Formula 1’in eski pistlerinin takvime geri dönmesini istiyor.

Raikkonen, 2001’den bu yana pek çok Formula 1 pistinde mücadele etti.

Eski ve yeni pistleri karşılaştıran Fin pilot “Yeni pistler hep aynı adam tarafından tasarlanıyor ve hep benzer özellikte. İyi değil demiyorum ama benzer yapıda. Ben eski pistlerden daha çok zevk alıyorum”

“Belki Magny Cours’un yeri çok iyi değili, pek çok insan gitmezdi ama yarışabilecek en iyi yerlerden birisiydi”

“Daha eski ve biraz daha güzel görünüyordu.  Buraya geldiğimde herşey normal ve farklı bir duygum yok” dedi.

Raikkonen son pole’ünü 2008 Magny Cours’da almıştı.


Yorumlar

“Raikkonen Magny Cours’un Dönmesini İstiyor” için 8 yanıt

  1. Güvenlik endişeleri nedeni ile böyle ruhsuz pistlere bizi mahkum ettiler. Her geçen yıl da eski pistler teker teker takvimden çıkarken boşlukta yüzüyormuş hissi veren pistlere kaldık. Tribünlerden uzak pistler oldukça hız hissi algılanmıyor. Bu sporun izlenme nedeni hız değil midir? O hızı, hazzı alamadıktan sonra seyirci kaybetmeye devam edilecek. Özellikle Sochi bir fecaat. Sanki antrenman seansı gibi yarışlar geçiyor. Imola’yı, Ring’i, Hockenheim’ı (eski halini) isteriz.

  2. Pistler de yarışan pilotlar onlarında pistler hakkında yada kurallar vs. şeyler hakkın da en azından bir söz hakkı söylemeye fikir alışverişi yapmaya neden hakları yok. Oyuncak bebek konumundalar kim oynatırsa oraya gitmek zorundalar.

  3. Kimi ,Alonso,Hamilton ve gro hepsi aynı fikirde idi eski pistler alonso da istanbulu parkı çok sevdiğini söyledi

  4. Herman Tilke dimi evet hakikaten çoğu pist birbirinden esinlenmiş. Nerde eski san marino indianapolis magny cours

  5. 2002 deki o muazzam yarış, güzel günlerdi.

  6. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Eski ve yeni pistleri karşılaştıran Fin pilot “Yeni pistler hep aynı adam tarafından tasarlanıyor ve hep benzer özellikte. İyi değil demiyorum ama benzer yapıda. Ben eski pistlerden daha çok zevk alıyorum”

    Tam da benim fikrimi dile getirmiş. Adam sanırsın pist mafyası ya ! Kopya pistler tasarlıyor geçiş yok,saçma absürt pistler Her sene kurallarla oynanıp drs yada lastikten medet umarak suni geçişler yoksa eski kurallar dahilinde tek araç dahi oynamaz bunun pistlerinde. Her türlü virajdan koyuyor. Hızlı-orta ve yavaş sektör bir piste konmaz arkadaş. Böyle saçma sapan pist tasarlanmaz ya !

    1. +100000

    2. Aynen öyle ya başka pist tasarlayacak adam kalmadı sanki. Bu adam İStanbul Park ı nasıl tasarladı merak ediyorum. Kafasımı kıyaktı ne

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir