FIA, Lastik Basınç Ölçüm Prosedürünü Değiştiriyor

yazar:

kategori:

FIA, Brezilya GP’de Williams pilotu Felipe Massa’yı lastik basınç ihlali nedeniyle diskalifiye etmesinin ardından sıcaklık ölçüm prosedüründe değişikliğe gitti.

Brezilya’da yarış öncesinde yapılan ölçümlerde Massa’nın lastik sıcaklığında anormallikler olduğunun görülmesinin ardından yarış komiserleri Brezilyalı sürücüyü yarıştan sonra diskalifiye ettiler.

Massa yarışı 8. sırada tamamlamasının ardından aldığı bu cezayla büyük sürpriz yaşadı ve takımının kesinlikle yanlış bir şey yapmadığını söyledi. Williams takımı ilk başta bu cezayı temyize götürse de ardından bu sürecin çok uzun ve masraflı olacağı gerekçesiyle temyiz başvurusunu geri çekti.

Williams takımı Massa’nın sağ arka lastiğinin sıcaklığı ölçüldüğünde takımdan kimsenin haberdar olmadığını ve yarıştan hemen önce gelen mesajla yapılan ölçümden haberdar olduklarını söyledi.

FIA’nın lastik kontrollerini aracın yarış mühendisiyle birlikte yapması gerekiyor. Böylece bir sorun çıkması halinde ona bildirilmesi gerekiyor.

Araç tartıya çıktığında da benzer bir prosedür uygulanıyor.

FIA’nın bu tutumu farklı bir tartışmayı da beraberinde getirdi. FIA starttan önce yaptığı ölçüm sonucunda Williams aracının yarışmasının güvenli olmadığına karar veriyor ancak buna rağmen yarışmasına izin vererek yarıştan sonra cezasını veriyor.

İtalya’da Mercedes de benzer şikayette bulunmuştu.

Bu şikayetler sonucunda FIA prosedürde değişikliğe gitti. Aracın lastiklerinde herhangi bir anormallik olması halinde bu durum takıma bildirilecek. Takım bu durumda aracın lastiklerinde değişiklik yapıp pit alanından yarışa başlayabilecek.

Böylece pilot kurallara uygun bir araçla yarışa başlayacak ve diskalifiye olma endişesi taşımayacak.

Williams takımı yaptığı araştırmada, FIA’nın lastik battaniyesi üzerinden temassız tabanca ile yaptığı ölçümün battaniye sıcaklığından etkilendiğini ve bu yüzden hatalı ölçüm yaptığını söyledi. FIA’ya göre Massa’nın sağ arka lastiği 137 derece olarak ölçüldü.

FIA bu konuda hata yaptığını kabul etmese de bundan sonraki ölçümlerin battaniyeler açık vaziyette gerçekleşeceği belirtildi. Lastik battaniyesi açıldıktan sonra lastik sıcaklıklarının bir anda ciddi düştüğü anlaşıldı.

 


Yorumlar

“FIA, Lastik Basınç Ölçüm Prosedürünü Değiştiriyor” için bir yanıt

  1. bu haberin içeriğinde yazanlar, tamamen rezilliğin beceriksizliğin ciddiyetsizliğin ve standart olmayışının apaçık bir kanıtıdır. tabi takım da f1 liderlerine nazaran daha gariban bir takım olunca ortaya çıkan sonuç bu :”bi halt ettik, kabul, ama uzatma üstüne bir bardak su iç”.
    yazıklar olsun, ne diyeyim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir