Whitmarsh, Hamilton'un Eleştirilerini Anlıyor

yazar:

kategori:

Pazar günü Albert Park’ta takım arkadaşı Jenson Button erkenden kuru zemin lastiklerine geçme kararı ile yarışı kazanırken herkesin şahit olduğu telsiz görüşmelerinde Hamilton, iki pit stratejisini sert bir dille eleştirmişti.

Hamilton: “Beni içeri çağırma fikri kimindi?”

Yarış sonrasında ise Hamilton: “Daha iyisini hak ettiğimi düşünüyorum. Yaptığım işten memnunum. Önümdeki herkes tek pit yaptı, ben ise iki”

Takım patronu Whitmarsh, Hamilton’un hayal kırıklığı yaşamasının tutkusundan kaynaklandığını söyledi.

Hamilton: “Lewis böyle biri, tutkulu. Kazanmayı, her şeyi iyi bir şekilde yapmayı seviyor. Kendisine ve takımına karşı sert. Lewis’in çalışma şekli bu”

“Lewis eğer hayal kırıklığı yaşamamış olsaydı endişe ederdim”

Whitmarsh ayrıca uygulanan stratejiyui de savundu

Whitmarsh: “Lewis, Kubica’nın arkasında zaman kaybediyordu. Arka sol lastiğindeki ufalanmayı da görebilirsiniz. Ayrıca Michael’in (Schumacher) pite girdikten sonra mor zaman elde ettiğini görebilirsiniz. Webber pite girdi ve mor yaptı, her tur 1 saniye daha hızlıydı.”

“O zamanda elimizdeki bilgilerle ve Lewis’in bulunduğu yer itibari ile bunun doğru karar olduğunu düşündük.”

Ama Alonso tek pitin doğru olduğunu söyledi.

Alonso: “bu konu hakkında konuştuk ama simÜlatör, sonuna kadar bir set lastikle gitmemizin daha iyi olacağını gösterdi.”


Yorumlar

  1. 2007 de eşit diye adlandırabildiğiniz araçla dahi kaç sefer Alonso yu geçebildiki şimdi bunu yapabilsin.Buyrun size McLaren e uygun pist Malezya… Bakalım bu hafta ne olacak.

  2. Ben de son 20 yıldır pist üzerinde bir takımın pilotlarına '''hızlı olun arkanızda Hamilton var'' dediğini hatırlamıyorum. Hamilton'u özel yapan pistteki ve pitteki herkesi korkutabilecek kadar gözü kara ve yetenekli olması. Martin de takım da ellerindeki gücün farkında ama neyse ki Hamilton McLaren'de para için değil, geçmişinin ihtişamı ve heyecanı için yarışıyor. Bunu da her fırsatta söylüyor.

  3. yalnızca örnek olsun diye bir konuyu hatırlatacağım.

    renault ve alonso'nun, şampiyon olduğu yıllarda nasıl bütünleştiğini nasıl takımın gözbebeği olduğunu bilmeyen yoktur.

    ama o zamanda bile, alonso takım hakkında serzenişte bulunurken patron briatore "şampiyon olurken kullandığı aracı renault'un verdiğini de unutmasın" gibi bir sözle kimin patron olduğunu gösterecek basirete sahip olabilmiştir.

  4. yorumuna tamamen katılıyorum AARank. bu benim de dikkatimi çekti ve bir şeyler yazmak üzereydim ki, sen zaten olan biteni yazmışsın. adam takımın pilotu değil de patronu gibi basmış kalayı. patron da alttan almaktan beli incinecek neredeyse.

    şu lafları takımına edecek başka bir pilot, karşılığında da böyle alttan alacak başka bir patron tanımıyorum. takım hamilton'un çiftliği gibi…

  5. Hamilton un altındaki arabanın mülkiyet hakkı McLaren e ait değilmi… bin der biner in der iner… takımın hata yapmış olsa bile ele güne rezil etme işde.McLaren de bazı şeyler takım içinde yaşanırdı ama bu adamdan sonra herşey fazlaca dışarı vurmaya başladı.Kubica nın arkasında atak yapıp durup lastiklerini kaybedip sıfır puan çekmemen içinde bunu yapmış olabilirler.Adamın zaten açıklaması var… Pit yapanların çok iyi dereceler yapması McLaren i aşka getirmişdir.
    Kocaman takım patronu çocuğu yaşındaki adamların maskarası haline getirilmeye çalışılması zoruma gidiyor.BU sene Button Hamiltondan daha başarılı olursa şaşırmam.

  6. bence lewis button dan daha üstün bir pilot 2 pit stratejisi işe yaramamış olsada bence yerinde bir karardı çünkü kubica'nın arkasında cidden zaman kaybediyordu fakat lastikleri tekrar çok sert kullanınca atak yapmaya gelene kadar tekrar bitti ama bence iyi bi karardı 3. ile yetinebilirdi daha fazlası için savaştı diyorum ben

  7. button virajlara daha yumuşak giriyor ve hızlanırken daha iyi bir momentumla çıkıyor, buna karşın lewis daha agresif giriyor, atakların çoğunu virajlara sert girerek yapıyor.
    tarzlarından dolayı lastik kullanımları farklı.

    button daha çok uzun sürüşlere odaklanan bir tarza sahipken, lewis daha kısa zamanda aksiyona dönük yarışıyor.

    iki pilotu yarış içerisinde karşı karşıya gördük aynı araçla. button daha yumuşak viraja girdi fakat lewis daha sert ve geç frenleme yaparak buttonu geçti.

    benim fikrim iki pilota da farklı strateji uygulamaları ve ikisine de yarayacak bir strateji olması.
    yoksa lewisin geriye düşmesini sağlayacak bir karar çok fazla yerinde olmuyor. mclaren aracı da ön tarafı agresif sürüşe uygun bir araç, geçmiş sezonlar da da aynı tarz araç tasarladılar, dolayısıyla geçiş yapmaya ve lastik yıpratmaya çok müsait.

  8. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Whitmarsh: "Lewis, Kubica'nın arkasında zaman kaybediyordu. Arka sol lastiğindeki ufalanmayı da görebilirsiniz. Ayrıca Michael'in (Schumacher) pite girdikten sonra mor zaman elde ettiğini görebilirsiniz." Lewis'in Button dan biraz taktik almasi lazim 😛 Lastikler Konusunda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir