2015 Abu Dhabi GP 3. Antrenman: Rosberg Lider

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın son yarışı olan Abu Dhabi GP öncesinde gerçekleştirilen 3. ve son antrenman seansını Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

Hamilton 1.41.856 ile en hızlı dereceyi kaydederken onu takım arkadaşı Lewis Hamilton, 0.2 sn geriden takip etti. 6. virajda spin atan Hamilton, süper yumuşak lastikle ile en hızlı ilk sektör zamanıyla geldiği sırada 6. virajda birkez daha pist dışına taştı ve Rosberg’in gerisinde kaldı.

Sebastian Vettel süper yumuşak lastiklerle daha iyi bir tur atmayı başardı ve 0.3 saniye geride üçüncü oldu. Alman pilot bir ara ilk virajda spin attı ve temas yaşamadan piste geri döndü.

Sergio Perez 0.592 saniye geride dördüncü en hızlı zamanın sahibi olurken, Kimi Raikkonen beşinci ve Daniel Ricciardo altıncı oldu.

Nico Hulkenberg yedinci, Felipe Massa ve Valtteri Bottas sekizinci ve dokuzuncu olurken Sainz ilk onu tamamlayan son isim oldu.

Jenson Button 1.6 saniye geride 11, Fernando Alonso ise 2.1 saniye geride 16. oldu.

Lotus’lar Maldonado ve Grosjean 12 ve 15, Sauber’ler Nasr ve Ericsson 13 ve 17, Verstappen ise 16. oldu.

CU5Nn0FUcAQZg_w

 


Yorumlar

“2015 Abu Dhabi GP 3. Antrenman: Rosberg Lider” için 6 yanıt

  1. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Vettel’in sorunu kötü oldu. Raikkonen’in Mercedeslerin arkasında 3. lüğü alabileceğinden şüpheliyim. 3. sektörde dünya kadar zaman kaybediyor. Oysa Vettel olsa şu an Rosberg’i 2. lik adına zorlayabilirdi. Geçemese de Mercedesle fark maximum 0.4 saniye olurdu. Şanssızlık yaşadı.

    3. sektör çekiş ve downforce istiyen bir sektör. Ferrari aracı halen zayıf. Vettelin aracında tam net belli olmasa da Raikkonenin aracı 3. sektörde aşırı fark yiyor. Bu gelişmeler pekte iyi değil. Force India aracı hiç fena değil. Gelecek sene Aston Martinle beraber ilk 3’e oynarsa kimse şaşırmasın.

  2. İdiot 😀 Adamın turunu bir güzel hallettiler. Zaman kaybı olmasa ilk 10 gelecek gibi duruyordu.

    Yeni parçalar kullanılıyor mu bilmiyorum ama orta grupla mücadele edecek seviyedeyiz bu hafta.

    1. Geçen sene rüyada ki Alonso Fanı;Ferrari Alonso olmadan ilk 10’a bile giremeyecek, ancak Alonso sizi geçerken göreceksiniz.

      Bu sene gerçekleri gören İYİMSER Alonso Fanı;Zaman kaybı olmasa ilk 10 gelecek gibi.

      Ne yazık ki temsili değil gerçek..

      1. Gecen yilki araci baz alarak konustugumuzda soylediklerimizin mantikli oldugunu biliyorsun.
        Alonso ilk 5 de surerken Raikkonen efendi nadiren 6 ve 8.siralar arasi savasiyordu. Spa’daki 4.lugu haric butun sezon vasat bir performans gösterdi.
        Sana neden Raikkonen uzerinden cevap verdigimi soracak olan olursa; bu adam bir Raikkonen fani ve gecen yildan kalma acisini simdi Alonso’dan cikarmak istiyor.

      2. Pardon, dalıp savasiyordu demisim. Raikkonen ve savasmak cok uzak iki kelime.

      3. Bu eren tamamen Alonso haberi çıksada milleti kışkırtsam diye bekliyor ki görünüşe göre buna her daim de izin var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir