Hamilton Tekrarladı: Aracın Dengesi Değişti

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Abu Dhabi GP’si sıralama turlarının ardından aracının dengesinin değiştiği yönündeki sözlerini yineledi.

Hamilton Abu Dhabi GP’si sıralama turlarında Rosberg’den 0.377 saniye yavaş kaldı ve üst üste 6. kez Rosberg’e yenildi.

Sıralamaların ardından konuşan Hamilton “Hafta sonu boyunca araçta bazı zorluklar yaşadık. Durumu değiştirmek için çok çalıştık ve bazı yeniliklerden vazgeçtik.”

“Ama Nico bugün gerçekten hızlıydı ve son bölümde mükemmel bir tur attı. Sezon başında araçta çok daha rahat hissediyordum ama şimdi bazı sorunlar yaşıyorum. Bu tamamen denge ile ilgili”

“Geçen yıla oranla çok daha farklıydı ama bu sorunun üstesinden gelebilmek için her şeyi yaptım”

“Mühendislerim ile tamamen farklı bir yaklaştım seçtim. Geçen yıl ikinci başlayıp kazanmıştım. İyi bir başlangıç yaptım ve Nico’yu geçtim”

“Bu kez neler olacağını göreceğiz. Abu Dhabi’de geçiş yapmak mümkün ancak bunun için DRS alanına girmelisiniz. Fakat bunun için öndeki aracı çok yakından takip etmelisiniz”

“Bugün pole için çok çalıştım ama olmadı” dedi.


Yorumlar

“Hamilton Tekrarladı: Aracın Dengesi Değişti” için 18 yanıt

  1. Arabanın dengesi değildir o, yoksa duramazdın…

  2. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Şampiyon olurken ben hata yapmazsam kimse beni geçemez, 6 yarıştır pole alamayınca araba bozuk demeye başla neredeyse. Madem 6 yarıştır sabote ediyorlar seni de niye son 3 yarış kala şampiyon oldun. Altına öyle bir aracı veren takım bence Rosberg’e yaptıkların ve diğer pilotlara ettiğin laflardan ötürü almalı arabayı altından. Rosberg’i bile şampiyonluk yarıştırır hale getiren bir takımın sana ihtiyacı yok zerre kadar.

  3. Rosberg harbiden aştıysa bu iyi. Hamilton dağıldıysa bu da iyi. Takım manipüle ediyorsa, işte orada soru işaretleri başlar.

  4. Bence araçla ilgili bir sorun yok, özgüvenini kaybetti. Şampiyon oldu olmasına ama önce Vettel’e sonra da Rosberg’e polü kaptırınca itibarı sarsıldı. Sonra da domino taşı gibi her yarış bu güvensizlikle verdi polü Rosberg’e. Ama en makul teori yaşantısının kötü etkilerinin ortaya çıkıyor oluşu.

  5. İyi alınca “ben aldım” kötü alınca “hoca vermedi” modundaki öğrenci davranışları. Hep yenerken sesin soluğun çıkmıyordu, ben istemezsem beni kimse yenemez modundaydın… Velevki Mercedes yapıyor bunu; burnunun sürtülmesi açısından çok da güzel oluyor.

  6. nicole la tekrar birleşince dengesi sastı adamın arabada suc buluo 😀

    1. Bu kadın ne yapıyorsa çocuğa feleği şaşıyor denge düzen kalmıyor adamda 😀

  7. Madem aracın dengesi değişti yetenegiyle kazansın ozmn

  8. Madem aracın dengesi değişti yeteneğiyle kazansın -_- ..

  9. Bence aracın değilde Lewis’in dengesi değişti farkında değil, bıraktı gibi geliyor bana. Şampiyonluğunu aldı sallamasa da olurdu son yarışlarda.

  10. yani,
    “sezonun ilk yarısında aracın dengesi benim istediğim gibiydi, bu şekilde şampiyon oldum. denge rosberg’e uyan tarafa kayınca böyle oldu” diyorsun öyle mi ham?
    yani şampiyonun kim olduğunu pilotun süper yetenekleri değil, “aracın denge tarafı” belirledi.
    itiraf mıdır nedir, anlamadım 🙂

    1. bence her ikisinin de dengesinin iyi olduğu durumlarda lewis önde olacaktır zaten sene başındaki dominasyonun açıklaması bu olabilir. Bugün lewisin 0.377lik bir fark yemesi de herkese acayip gelmiştir diye düşünüyorum ki rosberg’in son yarışlardaki çıkışı anlamsız geldi bana kendi de açıklayamadı zaten f1den soğutmamak ve 2016 sezonunu daha çekici hale getirmek için mercedes’in yaptığı bir hamle olabilir bu da benim komplo teorim 🙂

      1. Katılıyorum teorine

  11. Lewis bahane üretiyor dedim ama normal şartlar da Nico’dan 0.3 sn fark yiyecek bir pilot değil Lewis. Araç ta ters giden birşeylerin oldugu gerçekten de rahat hissetmediği açık. Sürekli üstüne basa basa aynı şeyleri söylüyor çünkü.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Didem,birine bir şeyi inandırmanın en iyi yolu ; sürekli aynı şeyi tekrarlamaktır. Ben böyle bir duruma inanmıyorum

      1. Haklısın da hadi doğru söylüyorsa.Aslında araçta sorun olmamasını bahane üretmiş olmasını tercih ederim.Bakalım bu durum seneye nasıl yansıyacak.

  12. Rahat hissetmiyorsa hissetmiyordur. mercedes aracı hızlandırmak için değişiklik yapmıştır ama bu biraz lewis e farklı gelmiş olabilir.

  13. Şapkanın geri tepmesi olmasın???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir