Brembo: "Vettel'in Sorunu Fren Değil, Tork Volanı"

yazar:

kategori:

Red Bull Racing pilotu, Melbourne’de rahat bir şekilde lider giderken ön sol tekerleğindeki sorun yaşamış ve yarış dışı kalmıştı.

Daha sonraki incelemede tekerlek somununda sorunun bu olaya neden olduğu açıklanmış ama Red Bull’un fren tedarikçisi Salı günü yayımladığı bildiride olayın ne frenle ne de somunun pitte sıkılamaması ile ilgili olduğunu belirtti.

Şirket, Red Bull’un, ön sol aks ile tekerlek arasındaki tork volanınında sorun olduğunu doğruladığını açıkladı.

Brembo: “Avustralya GP sırasında Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel’in yarış dışı kalması ile ilgili olarak Brembo, 13. virajda pistten çıkışının nedeninin, Brembo tarafından tedarik edilen fren sisteminden kaynaklanmadığını bildirir, bazı yayın organları bu yönde haberler yayımlamıştı.”

“Red Bull Racing, Sebastian Vettel’in Avustralya GP’de yarış dışı kalmasının nedeninin, ön sol aks ile tekerlek arasındaki tork volanından kaynaklandığını doğrulamıştır.”

“Yarış sonrası incelemede tekerlek somununun piststopta doğru bir şekilde sıkıldığı açıklanmıştı.”

“Takım, şu anda bir takım çözümler üzerine çalıştığını bildirmiştir, bunların Malezya GP’de uygulamaya koyulacaktır.”


Yorumlar

  1. kerim sisman avatarı

    freni kaçırdı diyen bi tane bile yorum yok 🙂 nerden çıkardın bunu. sorun teker volanındaymış dostum. oda freni etkiledi. tabi dengeyide etkiledi. freni etkilediğini nerden biliyoruz, çünkü vettelde fren problemi zannetti.

  2. efendimayin  avatarı

    Freni kaçırmadı vettel. Araba frene basınca dengeyi kaybetti. Formula 1 izlemek futbol izlemeye benzemez.

  3. vetten frenaja girdiğinde sol ön tekerlekten kıvılcım çıkıyor. en azından mekanik bir problem olduğunu söyleyebiliriz.

  4. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    yok fren yok volan yok sıkılmamış somun 🙂 bu takımın araç mühendisi kim?

  5. Vettel viraja geldiğinde frene asıldı ama sol ön tutmuyordu, fren yükü sağ öne bindiğinden sağ taraf kilitleniyordu..

  6. kerim sisman avatarı

    sağ ön lastikte var kitlenme. problemin solda olduğu açıklanmış zaten. kum havuzuna girdikten sonra olay bitti. yazık oldu

  7. Vettel in onboard görüntüsünde firenaj sırasında sol ön lastik kitleniyor du bir ara. Bu firen sorunu da olabilir firenajı kaçırmışta olabilir. Çünkü sol ön lastiğin kitlenmesinin kesilmesinden sonra sipin atıyor yani dönmek için fireni bırakıyor kum havuzuna doğrudan girmemek için. Bu benim görüşüm.

  8. kerim sisman avatarı

    bide adam tekerdeki volan demiş. ben direk motor volanı anladım. o yüzden şaşırdım.

  9. kerim sisman avatarı

    F1ilyoF1 kardeşim bune hiddet. görüntüden öyle anlaşılıo. adamın dediğine kesinlikle yanlış onlar bilmilar diye bişey çıkmadı ağzımdan. bazı şeyleri söylemiş gibi gösterme beni. bu görüntüleri biraz motordan anlayan kime göstersen fren der. ama adamın dediği doğru olabilir. bende onu dedim ozaman daha vahim bir problem diye. kaç kere izledim görüntüyü. yarış esnasındada vettel fren dedi eğer izlediysen. frenlerin tutmadığı belli. ön taraf kitlenmio bile. dümdüz gitti adam.

  10. hakan özcan avatarı

    arkadaşlar bır sorum olacak yarışı izleyemedim şifreden dolayı.trt arşivlerinde veya başka bir arşivde izleme şansım varmı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler…

  11. yaw kardesim brembo'nun mühendislerinden daha mı iyi biliyon. Ekrandaki görüntüye göre yorum yapıyorsun.
    Adamlar almış incelemiş. Sen hala ekrandaki görüntüye göre volan değil diyorsun.

  12. kerim sisman avatarı

    eğer sorun gerçekten fren yerine volandaysa durum daha ciddi demek. ama görüntüde frenlerdeymiş gibi duruyo. sorun volanda olsaydı arka tekerlerin kitlenmesi durumu olabilirdi. sonrun önde gözüküo

  13. Bahrain de benzini bitti Australia kendi hatası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir