McLaren ile Alonso Arasında Neler Yaşanıyor?

yazar:

kategori:

Formula 1 dünyası, Abu Dhabi’de cumartesi günü McLaren’in CEO’su Ron Dennis’in Fernando Alonso için yaptığı açıklamalarla büyük bir şok yaşadı.

Dennis, bugün yapmış olduğu açıklamada Fernando Alonso’nun bir sene ara verebileceğini ima etmesiyle İspanyol sürücüyü bir kez daha tartışmaların gündemine oturttu.

Japonya GP’den beri yarışlara gelmeyen Ron Dennis, uzun zaman sonra F1 padoğuna gelince röportaj teklifini geri çevirmedi.

Alonso, Dennis’in katıldığı son yarış olan Suzuka’da yarış içerisinde telsizden “GP2 motoru” diyerek Honda’yı eleştirmişti.

Yarıştan sonra ise gelecek sene F1’de olup olmayacağının sorulması üzerine Alonso “Bilmiyorum. Kalıp kazanmak istiyorum.” demişti.

Sezona büyük umutlarla başlayan McLaren-Honda bir türlü büyük gelişme kaydedemedi ve McLaren pilotları düzlükte rakiplerinden 20 km/sa daha yavaş kalıyorlar.

Bugünkü sıralamalardan önce Dennis’e 2016 araçlarının da rekabetçi olmaması halinde Alonso’nun yarışmama ihtimalinin olup olmadığı soruldu.

Bu soru üzerine Dennis pek net bir açıklama yapmadı ve “Her şey konusunda açık fikirliyim ve bu tür şeyler, evet bir sene ara verme gibi düşünceler var.” diyerek spekülasyonları şiddetlendirdi.

Dennis’in bu sözleri Alonso’yu da şaşırttı ancak Alonso’dan gelen iki farklı açıklama suyu daha da bulandırdı.

Alonso ilk açıklamasında Dennis’in iddiasında söylediği bir sene kenarda bekleme seçeneğine “hayır” dedi.

Ancak daha sonraki açıklamasında Alonso bir sene ara verebileceği iddialarına “Hiç bir şey konusunda % 100 asla diyemezsiniz.”

“Yarışmak istiyorum ve yarışacağımı düşünüyorum. Bakalım gelecek sene nasıl gidecek ancak yarışmamak planlarım arasında değil.” dedi.

Dennis ile böyle bir şey konuşup konuşmadıklarının sorulması üzerine Alonso “Bir çok fikir, bir çok çılgın fikir görüştük. Ancak ardından gelişim konusundaki pozitiflikleri açıkladık.” dedi.

Yarış direktörü Eric Boullier ise Alonso’nun bir sene kenarda beklemesi gibi bir olayı Ron Dennis ile görüşmediğini söyledi.

Jenson Button ise ilk defa bir pilota kenarda oturması yönünde teklifte bulunulduğunu duyduğunu söyledi.

Button “Bir sonraki sene için aracı kendime göre tasarlatma şansım olabilir.”

“Bir sene bırakırsanız, diğer pilot aracı kendisine göre tasarlar.” diyerek bunun avantaj olmayacağını dile getirdi.

Alonso bir sene ayrılığa onay vermiyor gibi görünse de Dennis böyle bir ihtimal olduğunu yaptığı açıklamalarla göstermiş oldu.

Görünen o ki 2016’da Alonso’nun yarışıp yarışmayacağı sezon öncesi testlerinin ilk gününde ortaya çıkacak performansla belirlenecek.

 

 


Yorumlar

“McLaren ile Alonso Arasında Neler Yaşanıyor?” için 21 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Alonso ne yaptıki takıma politika yapıp veya olay çıkararak işleri karıştırsın.Takım takım değilki,motorlu bisiklet kulübü mübarek.Alonso ne yapsın.Ben olsam iki dakka durmam Mclarende.Tek yapacağı iş bu takımdan gitmek.Adamların seneye ümitleri zaten yok.Ferrari ve Mercedes 2016 için neler karıştırıyor neler bunların uğraştığı derde bak.2016-2017 felan Mclaren yarış kazancakmışta şampiyon olacakmışta felan fayişman bu masalları 3 yaşındaki çocuklara anlatsınlar.

    1. Haklısın

  2. Tamam güzel sen hızlı bir pilotsun, iyi bir sürücüsün. Kaliten yüksek (sürüş açısından).

    Ama sende ki olay bu kadar. Ferrari, sensiz devam edemiyor mu? Sebastian maksimumu aldı tabiri caizse anasını ağlattı aracın sezon boyunca. Vazgeçilmez adam değilsin.

    Bu gün gidersen, yarın yerine gelecek adam seni aratmıyor olursa, F1 kapısına gelip ya tıpış tıpış geri dönersin yada hiç bir vasıf göstermeyeceğim bir takım ile pist üstünde tur atarsın.

    Giden gider kardeşim, tutan yok. Bu camia nasıl pilotları yok etti. Sen kimsin?

    1. bence biraz haksızlık olmuş,evet Vettel bu sene yapması gerekeni yaptı iyi iş de çıkardı ancak Alonso’nun Ferrari’de yaptıklarıyla kıyaslanamaz eğer Alonso yıllarındaki Ferrari gibi olsaydı o zaman aranırdı Alonso(domine eden takımla arada başka takımlar da olduğunda)Ferrari zaten sezon boyunca açık ara en iyi 2.araçtı dolayısıyla Vettel’in sürekli geri kalanların en iyisi olarak 3.olması muazzam bir iş değil yapması gerekendi tıpkı şampiyon olduğu yıllardaki gibi sadece yapması gerekeni yaptı ekstra bişey değil.

  3. Nerde Alonso orada olay be kardesim.

  4. Şu Gerzek Ronu kovun.2007 de adam geldi Anasını ağlattınız.Sonra yok aracımız böyle olcak şöyle olcak.Koskoca 2 yeteneği harcıyorlar.Al sana araç,Noldu? Vasat.Senden iş olmaz Ron sene başı böyle olcak podyuma çıkıcaz!sen git örgü ör.

    1. Ron’u kim kovacak ? 😀 adamın hissesi var takımda.Belki amaçları gündem yaratmaktı olamaz mı. Bence hepimiz sakin kalıp gelecek sezonki aracın iyi olmasını ummak olmalı.

      1. Doğru:)

  5. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Biz sadece okuduklarımızdan bir çıkarım yapıyoruz evet ama Alonso’nun gittiği takımlarda hep bir iç karışıklık olmasının da gerçekten detaylıca analiz edilmesi gerekiyor .

    Mesela bence Alonso’nun politikaları takımına zarar veriyor ama bazılarına göre de bununla alakası yok. Şöyle Alonso’nun tüm takımlarıyla olan ilişkilerini analiz eden bir yazı olsa da okusaydık 🙂 Belki bu kış arasında yazılabilir çünkü önümüzdeki yıl Honda çok konuşulacak olumlu ya da olumsuz:)

  6. Bu tür haberler şimdiden çıktıysa gelecek senenin aracında sıkıntılar devam edecek demektir yoksa ortaya atılmazdı gibime geliyor

  7. aynı çukura iki kez düşen ahmaktır.
    2007’yi biz hatırlattıkça hiddetlenen taraftarlar, şimdi ki durumdan memnuniyet duyuyorlar mıdır acaba?
    atalar boşuna mı demiş “40 yıllık kani, olur mu yani” diye.
    aşağıda arkadaşın söylediğini yazmak için girmiştim yoruma, mclaren-dennis-alonso üçlüsünü tekrar bir araya getirmenin hiç bir mantıklı tarafı zaten yoktu, olmasını beklemek de aynı hatayı bir kez daha yaparak ahmak pozisyonuna düşmekten başka bir şeye de yaramazdı. nitekim ortalık fena halde karışmış. boullier dennis ile görüşmedi diyor, denis şunları şunları konuştuk diyor, alonso’nun zaten iki lafı bir diğerini tutmuyor, button dennis’i doğrularcasına duyduklarını aktarıyor falan filan fişmekan….
    valla kendi düşen ağlamaz ağalar.
    biri (dennis) pilotunun 2007’de attığı büyük kazığı unutmuş. 8 sene sonra getirdiği pilotun gidip de karıştırmadığı, helalleşerek ayrıldığı hiç bir takım olmadığını unutmuş.
    diğeri (alonso) takımdan nasıl dışlanıp, bizzat son yarışa fia gözlemcisi getirttiğini bile unutmuş.
    tekrar bir araya gelirseniz olacağı budur.
    birbirinizin başınızı yiyin, müstehaktır ama olan mclaren ismine ve mclaren’e gönül veren onca taraftarına oluyor, yazık.

  8. aracı falan geçtim de, para verdiğin pilotu ne diye bekleteceksin veya pilot neden beklemek isteyecek. ve bu konuda neden her kafadan ses çıkacak. bu takımı tanıyamaz oldum. şu bir gerçek ki Alonso’nun takıma tekrar getirilmesi yanlışın en büyüğüydü. Alonso’nun da tekrar McLaren’e gelmesi yanlıştı. çok iyi pilot fakat gittiği her takım bir şekilde karışıyor.

    bundan sonra yapacakları şeyin susmak ve sabretmek olduğunun farkına varırlar umarım. yoksa her iki tarafa da daha yazık olacak.

    1. Bu olay Alonso ya karşı değilde Honda ya nota vermek için olabilir.Sonuçta Alonso yu getiren honda

  9. Gelsin Ferrari’ye, test pilotu olsun yea..yazık olmasın bu yeteneğe, hem belki ileride Haas için koltuk şansı da bulabilir bu şekilde, sponsoru falan var zira..

    1. şu an ferrarideki 2 pilotu da rahat rahat yener. zaten kimi yi geçen sene 2 ye katlayıp 4 e bölmüştü vettel daha dişli rai ye göre ama alonso bu, vettel alonso ile başa çıkamaz.

      1. +1 Hırs dolu olduğu için ikisini de rahat yener. Vettel yine zorlar ama diğerini söylemeye bile gerek yok geçen sene dağılmıştı bu sene bile toparlanamadı.

        1. Sakin olun gençler yea, test pilotu olsun dedim, düzlük testi falan yapar ya da simülasyonda oynar biraz, Kimi ile Vettel’i anca sosyal etkinliklerde görür, rollercostera falan binerler..test pilotu asıl pilotlarla yarışamaz ki onları geçsin, 3 ile çarpıp 5 ile toplasın falan, anca biri nezle falan olursa yarışabilir…yoksa açıkta kalacak, ben ondan dolayı yazık olmasın deyü söyledim…

      2. Tabii canım, tabii.
        Alonsonun şampiyonlukları 2ye bölüp dörde katlayınca vettelinkilerin sayısına ulaşmak da bir tesadüf olsa gerek.

        1. Ricciardo gerçeği de var ama. 0 şampiyonluk almış bir çaylak gelip 4 kez şampiyonluk unvanını almış pilotu yeniyor o yüzden F1 taraftarı olan kişilerin gözünde 4×0= 0 vettel. Kendini gerçekten güçlü bir pilot yanında ispat etmeden de bu hesap değişmez.

  10. Ne oluyor bizim takımda her şey karma karışık hale geldi. Bu arada takım gelecek senenin aracından ümidi kesmiş. Sen bu hallere düşecek takımmıydın be McLaren 🙁

  11. cipitu encin cipitu AARGGH! avatarı
    cipitu encin cipitu AARGGH!

    cicim aylarının sonu diyebiliriz. iyimserliğin, polyannacılığın sonu diyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir