Vettel: "Dayanıklılıkla İlgili Endişe Yok, Aynalarla Var"

yazar:

kategori:

Bu hafta dayanıklılıkta endişesi olup olmadığı sorusuna Vettel: “Hayır, gerçekten yok”

“Aynaları içeri aldığımız bir sonraki yarış için çok daha endişe duyuyorum. Aracımız bu nedenden çok performans kaybedebilir. Ama dayanıklılık konusunda sorun yok”

Dışta kalan aynalar, Çin’den itibaren yasaklanacak ve Red Bull gibi aerodinamik kazanım sağlayanlar için elbette sorun olacak.

İlk iki yarışta sorun yaşaması nedeniyle iki potansiyel galibiyetten olan Vettel, dayanıklılık meselesinin nadiren meydana gelen bir durum olduğunu belirtti.

Vettel: “İyi insanlardan oluşmuş bir gruba sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bütün bu sorunlara neden olanın da sadece tek bir zayıf departman olduğunu sanmıyorum. Sorunlar çok ama çok nadiren ama hayat bu, yarış bu”

“Şüphesiz iyi değil ve eğer şampiyonluk için mücadele ediyorsanız, bu tip şeylerle karşılaşmamanız gerek. ama diğer taraftan da sezonda henüz iki yarış yaptık ve önümüzde çok yarış var. Büyük bir sorun değil”

Alman pilot, takımın ilk toplu teste katılmamasının da bu durumu etkilediğini düşünmüyor.

Vettel: “Hayır, bunu söyleyemem. Araçta büyük bir sorunumuz yok. Ama bazen küçük bir şey bozulur, ardından diğer 5 şeyin bozulmasını sağlar, ardından da sonucunuza büyük etkide bulunur”

“Büyük bir şey değil. Ne olduğunu anladık ve bu hafta sonu için herhangi bir endişemiz yok”

Red Bull pilotu, kendi performansından memnun olduğunu da ekledi.

Vettel: “Sonuçta daha iyisini yapamazdım. Spin atsaydım veya benim hatamdan bir şey olsa tamam ama bu durumun üstesinden gelmek çok daha zor”

“Aracımızın sınırlarda üretildiğini düşünüyorum. Testlerde, Bahreyn veya Melbourne’de olanlara benzer bir sorun yaşamamıştık.”

“Olabilirdi, olmalıydı, olacaktı’lar güzel ama olmadı işte. Sonuçta ilk iki yarıştan bir çok olumlu şey çıkarabiliriz. Sıralama ve yarış şartlarında çok güçlü bir aracımız var. Farklı nedenlerden yarışı tamamlayamadık. Şüphesiz şu anda sinir bozucu ve bütün takımın moralinin bozulduğunu görebilirsiniz.”

“Ama sadece bir hafta sonra buraya geldiğimizde kendimizi mutlu hissediyoruz ve bu yarışı dört gözle bekliyoruz. Bahreyn’de ve Melbourne’de olanlar oldu, geçmişte kaldı, artık bunu değiştiremeyiz.”


Yorumlar

  1. aLonsoKenan  avatarı

    Araçta dayanıklılık problemi yok zaten araç kullanmayı öğren vettel önce sen..Sıradaki bahane aynalar tmm dır anlaşıldı :))

  2. Caner Arısüt avatarı
    Caner Arısüt

    Küçücük iki ayna dediğiniz geçen sezon ilk olarak yanlış hatırlamıyorsam Ferrari tarafından bargeboarddan gelip sidepoda bağlantılı şekilde konumlandırıldı. Daha sonraları bir kanatcık görevi gördüğü sebebiyle elştirilmişti. Fakat FIA tarafından onay görünce pek çok takım bunu kendi araçlarında denedi ve Vettel'in de dediği gibi belli oranda bir aerodinamik katkı sağladı. Şimdi yerlerinin değişmesiyle aerodinamiye nasıl etki edeceği merak konusu, takımlarda bu yüzden endişeliler.

  3. yani mekenikerkerde sorun var.bunu çözemeyen teknik ekiptede.
    çünkü arızalar hep basit nedenlerden.

  4. küçücük 2 ayna performansı çok etkilermi

    vettel inkide züğürt tesellisi olmuş.dayanıklılık konusunda sorunlusunuz.teknik ekibinizde sorun var bu belli.çürük elmaları ayıklamalısınız.

  5. Formula Bir avatarı

    Serhan Acar'ın avustralya'da alonso için yaptığı o yorumdan sonra ( Alonso 'ya telsizden hamilton'un 3.5 saniye geride olduğu söylenir; bunun üzerine alonso "i dont want to know" yani bilmek istemiyorum der.Tabi serhan acar bunu bizlere "ne yapacağımı biliyorum" dediği şeklinde yorumlar .) bilmiyorum ne kadar güvenilir yorumlar alabiliriz.

  6. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Ne aynaymış be,önümüzdeki günlerin popüler konusu aynalar olacak sanırım tabi Serhan Acardanda bu konuda haberler yorumlar bekliyoruz önümüzdeki yarışlarda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir