Marko: Mercedes Motoru Bir Şaheser, Ancak F1 İçin Kötü

yazar:

kategori: ,

Red Bull’dan Helmut Marko Mercedes’in mevcut kurallar altında baskınlığını devam ettireceğini söyledi ve bunun sebebi olarak da motorlarının bir ‘şaheser’ olmasını gösterdi.

Red Bull bu sezon Renault motorundan kurtulmak için çok çaba sarfetti ve önümüzdeki sezon elindeki motoru markasız olarak kullanacak ve gelişimine kendisi devam edecek gibi görünüyor.

Marko ise yeni bir motora ihtiyaçlarının olduğunu, çünkü mevcut motorların karmaşıklık ve maliyet açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Mercedes’in pozisyonu baskın kalacak, herkes bu yüzden yeni bir konsept üzerinde konuşuyor. Çünkü mevcut Mercedes motoru bir teknik mühendislik şaheseri.”

“Ancak bunun Formula 1 için iyi bir şey olup olmadığı konusunda fikrim yok. Çok karmaşık, çok pahalı ve yeterince gürültülü değil.”

“Böyle bir motor için ortalama 30 milyon dolar isteniyor. Gelişim kısıtlı ve serbest bırakılması durumunda masraflar daha da artacaktır.”

“Mercedes’in değişimi istememesini anlayabiliyorum, ancak tüm spor düşünüldüğünde farklı düşünmelisiniz. Herkesin ulaşabileceği motorlar olmalı. Bağımsız motorar bu yüzden önemli.”

“Cumartesi sabahı bir toplantımız oldu ve görünüşe  göre 2018’de yeni bir tip motorumuz olacak, 1000 veya daha fazla beygir gücüne sahip olacak, çok daha ucuz ve çok daha az elektronik içerecek. Yeni motorla birlikte sürücüler gücü tekrar ellerine alacaklar.”

“Eğer Jean Todt’un verdiği söz gerçek olursa eğer büyük takımlardan motor tedarik edilememesi durumunda tercih edilebilecek bağımsız bir motor daha olacak.”


Yorumlar

“Marko: Mercedes Motoru Bir Şaheser, Ancak F1 İçin Kötü” için 4 yanıt

  1. Şahaser olsa ne yazar teorik fizik çalışması, sanat galerisi mamülü hiçbir haltımıza yaramaz.
    Gören de jupitere gidiyorlar sanır. Gerçi atom altı motorlar bile o kadar tutmuyor…

  2. nasıl sizin aero yıllarınız spora zarar verdiyse mercedes de aynı kategoride

    sessiz zevksiz..

    sonucu belli

    kendinizle yarışıp beceriksiz pilotlarınızın birbiriyle çarpıştığı günler gibi..)

  3. Yok 2017, yok 2018. Ölme Bernie’m ölme.

  4. Honda 2. bir takıma motor vermek niyetindeymis , redbulla degil ama saubere vereceklermis , sauberin hondaya gecmesi büyük ihtimal sanırım. Bu durumda torro rossoya 2016 motoru vermemek icin bir neden kalmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir