Hamilton: "McLaren, Melbourne'den Dersler Çıkaracak"

yazar:

kategori:

2008 şampiyonu, Melbourne’deki yarışta lastik değişimi için kendisini ikinci defa pite çağıran takımın kararını eleştirmiş, 1-2 zaferini kaçırdıklarını belirtmişti.

Yarışın ardından takımla konuyu görüşmesi sonrasında İngiliz pilot, alınan kararı anladığını söylemişti.

Hamilton: “Durumun anlaşıldığını düşünüyorum. Yarıştan sonra hep beraber oturduk. Garaja geri gittim ve çocuklar adına mutluydum. Hepsini kırmızı (zafer) tişörtleri içinde görmek harika bir duyguydu.”

“Ben veya takım arkadaşım kazanmış farketmez, bu harika bir duygudur. Çünkü biz bunun için sıkı bir şekilde çalışıyoruz”

“Bu, takımın bir hafta sonu boyunca yaşadığı özel bir şeydir. Keyfini yaşadık ve şüphesiz hepimizi bunu hissettik.”

“Anlık kararlar veriyoruz ve bu yakıt ikmali olmadan yarışlarda bu lastiklerin ne kadar uzun süre dayanacağını hâlâ anlamaya çalışıyoruz. Lastiklerin o kadar uzun süre gideceğini düşünmemiştik”

“Yarış tutkum büyük. Kalbimi veriyorum. Adrenalinim tavan yapıyor. Başka bir araç tarafından dışa itildim, bu yüzden piste çıktığınızda her şey elinizde değildir.”

“Garajda çocuklarla oturduktan sonra neden bunu yaptıklarını anladım. Ve bu tecrübe ışığında bir sonraki yarışta ve gelecekteki yarışlarda bunun faydasını kesinlikle göreceğiz”

Hamilton ayrıca Webber’in kendisine çarpmasının da kendisini yaraladığını söyledi.

Hamilton: “Bitirebilmiş olmak güzel diye düşünüyorum. En moral bozucu şey, pist dışına itilmekti. Şuna benzer bir şeydi: Bir merdivene tırmanıyorsunuz, çok sıkı bir şekilde zorluyor ve bir kaç basamak çıkıyorsunuz ama kayıyorsunuz. Olan bu. Ama işte motor sporları böyle, motor sporlarını heyecanlı yapan da bu”

Melbourne’deki yarışının ardından İngiliz pilot, yakın zamanda sezonun ilk galibiyetini alacağına inanıyor.

Hamilton: “Yarışlar kazanma şansımın olacağını hissettiğim anlar oluyor ve sezonda sadece iki yarış yaptık. Tempomuz gösterdi ki, en azından yarıştaki tempomuz, öndekiler kadar hızlıyız.”


Yorumlar

  1. mehmet cihan ferhatoğlu avatarı
    mehmet cihan ferhatoğlu

    lewis sıralamalarda biraz geri kalmaya başladı, yoksa yarış performansı iyi. sıralamalarda hızlı olsa yarışları kazabilir.

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Mika'dan sonra genelin olduğu gibi benimde pilotum Hamilton, lakin sadece takımı ile paylaşması gereken hususları çok kolay medyayla paylaşıyor.

    bu onu medya da sevilen biri yapabilir ama McLaren-(mercedes)'e bağlı olan bizleri biraz üzüyor.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    lewis çok mantıklı ve anlamlı cümleler kurmuş. her geçen gün kendisini dahada geliştiriryor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir