2015 Abu Dhabi GP – Sezonun Son Galibi Rosberg Oldu!

2015 Formula 1 şampiyonasının final yarışını olan Abu Dhabi GP’yi Mercedes pilotu Nico Rosberg kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Rosberg, pit stoplar haricinde tüm yarışı kontrol altında götürerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Böylece son yarışlardaki yükselişini devam ettiren Rosberg, art arda 3. galibiyetini, bu sene ise 6. yarış zaferini kazandı.

2015 pilotlar şampiyonu Lewis Hamilton, 2. sıradan başladığı yarışta farklı pit stratejisi uygulamasına rağmen Rosberg için tehdit olamadı ve sezonu 2. sırada tamamladı.

Mercedes pilotlarının arkasında beklendiği gibi Ferrari pilotları yer aldı. Takım arkadaşı Sebastian Vettel’in gerilerden başladığı yarışta Ferrari adına podyuma çıkan isim güçlü yarış geçiren Kimi Raikkonen oldu.

Sebastian Vettel 16. sıradan başladığı yarışta uzun bir ilk bölümle 4. olmayı başardı ve Ferrari böylece 3 ve 4. sıralarda son yarışı tamamladı.

Ferrari pilotlarının arkasında güçlü bir hafta sonu geçiren Force India pilotu Sergio Perez yer aldı. 4. sıradan başlayan Perez sadece Vettel’e geçilerek 5. sırada yarışı tamamladı.

Red Bull’da Daniel Ricciardo son turlarda farkı kapatsa da Perez’i yakalayamadı ve 6. sırada damalı bayrağı gördü. Force India’nın diğer pilotu Nico Hulkenberg yarışı 7. sırada tamamladı.

Son bölümde Daniil Kvyat’ı geçerek 8. sıraya yükselen Williams pilotu Felipe Massa, son turlarda Romain Grosjean’ın kendisini yakalamasıyla baskı altına girse de yerini korumayı başardı.

Gelecek sene Haas adına yarışacak olan Romain Grosjean, Lotus adına çıktığı son yarışta 9. olarak puanla veda etmiş oldu.

Abu Dhabi’de son puan son turlarda performansı iyice düşen Red bull pilotu Daniil Kvyat’ın oldu.

Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr 11. olarak puanı kaçıran ilk isim olurken olaylı bir yarış geçiren takım arkadaşı Max Verstappen 16. oldu.

McLaren’de Jenson Button 12. olarak beklenenden iyi bir yarış geçirirken onun arkasında Williams’tan Valtteri Bottas yer aldı. Pit stoplarda Button ile temas yaşayan Bottas, güvensiz bir şekilde pitten çıkışı nedeniyle 5 sn cezası aldı ve kırılan ön kanat için ekstra pit yaptı. Bunun sonucunda Bottas gerilerde bir yarış geçirdi.

Sauber pilotları Ericsson ve Nasr 14 ve 15. olurken ilk turda Pastor Maldonado’ya vurması nedeniyle pitten geçme cezası alan  Fernando Alonso 16. oldu. Alonso yarış içerisinde erken bırakmak istedi ancak takımı buna müsade etmedi.

Manor pilotları yarışı tamamlayan son isimler olurken yarışa erken veda eden isim Lotus’tan Maldonado oldu.

 

abu-dhabi-son


Yorumlar

“2015 Abu Dhabi GP – Sezonun Son Galibi Rosberg Oldu!” için 42 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Yarışı değerlendirmenin pek anlamı yok. Kazanana ve yarışa heyecan getiren pilotlara tebrikler.

    Trf1 ekibinin özellikle testlerde ne kadar emek harcadığını bilen biri olarak kendilerine tüm sezon gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık.

  2. Napolyon1453 avatarı

    Hamilton son pitte soft takınca kapattım izlemedim. 14 tur falan vardı yarışın bitimine ne olursa olsun süpersoft takmalıydı. Farkları tam hatırlamıyorum. Pitten cıkınca raikkonen ile yaklasık 8-10 saniye gibi fark olacak rosberg ile ise 13 saniye süpersoftla bu farkı 8-9 turda kapatabilirdi. Raikkonen de yarıs boyu rosberg ile aynı tempoda gitti 20 saniye olunca yani. Süpersoftla yakalasa rosbergi zaten raikkonen ile otomatik fark var 20 saniye olacak. 41taktı diyelim maksimum 50de yakalırdı. Benim nacizane fikrim geçerdi. Sonra lastikleri biter tekrar geçilir yada ultra bi durum olur tekrar pite girip varsa bi süpersoft daha takıp çok çok raikkonenin 1-2 saniye arkasında cıkıp yeni lastiklerle geçerdi. Yani 2.lik cepteyken. Yarıs sonunun bu kadar heyecansız hale getirilmesi çok sıkıcıydı.
    Vettele de tebrikler harika stintler attı.

  3. Yarım saat izledim,sıkıldım bıraktım.İzlediğim en kötü sezonlardan birisiydi,Seneye de böyle olacak,belki 2017 kurtarır F1’i.

  4. Kimi_in_Rai avatarı

    Raikkonen’i yeniden podyumda görmek çok hoş!
    İnşallah gelecek yıl Kimi için başarılı olurda biz Kimi fanlarıda mutlu oluruz.
    Gelecek yıl Kimi başka olcak diyelim 🙂

  5. Rai’nin stratejisi yanlıştı bana göre, 2.pite 40. turda falan girip son 15 turu sıfır süper yumuşak lastiklerle hızlı atmalıydı. Kaybedecek birşey yoktu en kötü heyecan olurdu. Aynı stratejiyi Lewis’te yapmalıydı. Çok muhafazakar davrandılar..

    1. Kimi hafta sonu boyunca SS lastikte iyi değildi, soft lastikte 4 pilot içinde ise en iyisiydi.Maximum bu stratejide alınırdı ama ikinci pitte hata olunca 4 sn pitte 4 5 sn de Vettel’in arkasında kaybetti.Yarışa iyi asıldı ve farkın çok açılmasına izin vermedi.

    2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Yarişta Süper yumusaki taksalar bile bir sey farketmicekti.because pist sicakliği düstu.Yol tutus cok yoktu.Vettel ornek.Istedigi ivmeyi yakalayamadi.Mercoda bu yuzden taktirmadi galiba.Zaten 5 tur için neden getirilir buray bu lastikler anlamak munkun degil bir de calismiyor duzgun.

  6. Bazı samuraylar sondan başlasa da ilk virajda yarışı kazanacağını düşünüyorlar, ama olmaz ki, başka pilotların yarışı hiç oluyor sonra…bu arada altın çocuk Bottas evinde ağlyormuş şu an… adam 4. olacaktı yaa..4 ya, (dört)..

    1. Yazım hatası yapmışsın, yaa değil yeaa olacak, hatta ovv yeaa ???

  7. Mercedes Lewis’e paranı aldın, şampiyon da oldun. Bırakta biraz diğerini sevindirelim dedi herhalde. Lewis’in bu kadar performans kaybedeceğini hiç zannetmiyorum. Seneye yine üstünlük kuracak. Ama Nico bu seneye göre daha fazla zorlayacaktır çünkü cesaretlendi. Seneye Ham-Ros-Vet savaşı göreceğiz.

  8. Öncelikle tebrikler Lewis Hamilton’a. Beğensek de beğenmesek de F1’in şampiyonu olmuştur.
    İkinci ve asıl tebriği hak eden diğer isim de Kimi. Sadece Ferrari’de değil bir önceki takımı Lotus’ta gösterdiği yarışma hırsı, istikrarı ve kattıklarıyla özellikle son yıllarda bir hayli monoton süre-giden F1’i renklendirdiği için…

    Son bir ekleme McLaren için. Honda işleri toparlayıp yoluna koymadan, Ron, Fernando’nun “posasını” çıkarmaz.

  9. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    İstesek de uzun uzun analiz kasamayacağımız vasatlıkta bir sezondu. Neyse ki Moto GP ile biraz teselli bulduk.

    2015 sezonu denince ilk akla gelenler kısaca; Mercedes dominasyonu, Ferrari’nin toparlanışı, McLaren’in beklenenden de fecaat performansı ve Max Verstappen’in saçtığı ışık olacaktır kanaatindeyim.

    İzlemekten zevk aldığım yarışlar ise sırasıyla; Austin, Macaristan, Silverstone, Malezya ve biraz da Bahreyn’di…

    Her ne kadar gelecek sene için Mercedes’e rakip çıkması konusunda ümitvar olmak istesem de, 2017’deki köklü kural değişikliklerinin arefesinde ve V6 Hybrid döneminin son senesinde hiçbir takımın gelişim için büyük masrafların ve mesainin altına gireceğini düşünmüyorum. Bir başka anlatımla diğer takımların asıl hedefi 2016 sezonunda Mercedes’i yakalamaktan ziyade, kartların yeniden dağıtılacağı 2017 sezonuna odaklanmak olacaktır.

    Site yöneticilerine, editörlerine ve kıymetli yorumlarıyla katkı sağlayan ziyaretçilere teşekkür ve hürmet ile…

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Sezonun en iyisi bence site yönetimi. Çok güzel bir çalışma yaptılar 8.5 ay boyunca kesinlikle teşekkür etmek lazım.

    Sıkıcı sezonu da sıkıcı yarışla kapatmış olduk.Artık seneye Mercedes’i Ferrari mi zorlayacak kim zorlayacaksa zorlasın yeter harbiden gına geldi bu adamları 1-2 görmekten. 2007 gibi ama hile olmadan geçen bir sezon olsa çok daha iyi olur.

  11. Sezon geneline uygun sıkıcı bir yarıştı 🙂 sezon içinde ara ara heyecanlandığımız yarışlar oldu hatta 1-2 yarış da güzel oldu ama genele vurunca maalesef hepimiz aynı fikirde birleşiyoruz ..

    Site yöneticilerine teşekkür ederim daha testlerden itibaren bu sıkıcı sezonu bize güncel olarak heberleriyle bize aktardılar büyük emekleri var haklarını teslim edelim gerçekten Türkiyenin en iyi f1 sitesi trf1.net

    Onun dışında yeni sezonda umarım ferrari mercedesi yakalar da çekişme olur temennilerimi yazıp hayırlı akşamlar dilerim 🙂

  12. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Pit duvarına pit ekibine ağız dolusu küfür etttim kimi birinden 4 saniye birinden en az 5 saniye darbe yedi ama neyse olsun artık yapacak bir şey yok.umarım önümüzdeki 17 haftalık bölümde marannelloda işler yolunda giderde mercedesle kapışacak araç tasarlanır ki bu yönde çok umutluyuz. kimi için şanssız bir sezondu.

    vettel yapması gerekeni yaptı çünkü vettel hep yapması gerekeni yapar alonso olsaymış keşke 2 ye böler 4 e katlardı ya da ric olsaydı zaten geçen sene yenmişti hakkaten ya ferrari neden 20 milyon euro fazladan para veriyor ki alsın rici o parayı da gelişime ayırsınlar pilot 1 sn hızlı ,gelişime ayrılan parayla da 0.3 kazanılsa oo işler tamam 1.3 sn kazanırsak domine de ederiz.kimi ve vettel zaten ikinci sınıf pilot arkadaşlar ferrari bu sene pilot seçimlerinden dolayı kaybetti yoksa şampiyonduk aloyu elde tutsaydık rici getirseydik biz domine edecektik açın artık gözünüzü [(!)]

  13. öncelikle şunu belirteyim F1 artık kendine gelmeli
    nerde o 1990’li 2000’li yıllardaki heyecan mücadele hırs
    şimdiki durum o kadar çok kıytırıkki ne Vettel ne Hamilton ne de Alonso bu durumu karşılamakta
    tabiki bunda baştacı olarak F1 yönetiminin saçma sapan teknik kurallarıyla beraberinde getirdiği tam manası ile içine ettiği bir seri haline geldi
    çok ama çok özlüyorum o yakıt ikmali durumunu (benzin pompalarını) buna ilaveten pit stratejilerini oluklu lastikleri…
    en azından bir denge gelmeli gerek motorda gerekse aerodinamide

    son olarak şunu belirteceğim
    Button gerçekten F1’in bana göre özel pilotlarından biri Hamilton’ı yenmekle kalmayıp o çok böyle anlamsızca yenilmez denilen Alonso’yu yenmiş bulunmakta
    ayrıca Riccardo tam bir hayalkırıklığı afadersiniz tırışka olduğunu gösterdi gitti ne idüğü belli olmayan Rus’a yenildi salak
    bu sezon bazı alanlarda ilginç geçti
    2016 sezonunda temennim Ferrari’nin o şaşalı günlerdeki gibi güçlü görünmesi ha şampiyon olurlar olmazlar orası beni ilgilendirmiyor ama her zaman F1’in Ferrari’ye ihtiyacı var.

    1. Ricciardo 3 kere 3. giderken aracı kaldı buda 45 puan eder hesabı ona göre yapmak lazım. Performans olarak da hep kvyattan iyiydi. Bir önceki yarış takım yeni motora geçirtip sıra cezası aldırttı Ric e puanlamada öne geçme şansını iyice şansını bitirdi. Ricciardo yu v6 da rekabetçi olan bir takımda yanında iyi bir takım arkadaşına karşı tekrar izlemek güzel olabilir.

    2. GP2 ENGİNE avatarı

      dalga mı geçiyosun yaa ric kvyattan daha iyiydi her anlamda. sadece puanlamaya bakmışsın özgür arkadaşım.ric önde giderken hep yd kaldı. bunun için redbull yönetimini veya renault motorunu suçlamak gerek.f1 de sadece puanlama önemli değil mesela bottas massayı geçti puanlamada ne yaptı koca bir 0.

  14. Sıkıldım. Heyecanı telefondaki oyunda buldum. (Hill Climb Racing)

    Mercedes pilotlarına aynı stratejiyi uygulayacam diye kastı, gerçi ne yapsa Hamilton geçemeyecekti. Williams’ın pit kazmalıkları devam ediyor, bu kez de Bottas’ı buldu sorunlar. Raikkonen yine gül suyu içti ama podyum iyidir 😉

    Seneye yarışları canlı izlemeyi düşünmüyorum. İzlerken sonucunu bilsem ne olur, bilmesem ne olur… Pazar günü yapılabilecek çok şey var. Böyle sıkıcı yarışlar için sevgilinizi, motosikletinizi veya arkadaşlarınızı yalnız bırakmaya değmiyor hakikaten.

    1. son paragrafa fazla fazla katılıyorum

  15. Bir sezonun daha sonuna geldik.
    Butun sezon boyunca durmadan, sıkılmadan, buyuk bir istekle haberleri bize aninda yetiştiren, basta Kemal abi olmak uzere butun yöneticilere tesekkurlerimi sunuyorum.

  16. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Pek sıkıcı bir yarış değildi. Bir ara acaba Vettel 24+24+7 turluk strateji uygulasa 2. olabilir mi diye düşündüm. Ancak temposu düştü. Bunda tabii pist üstü sıcaklığının yarışın sonlarına doğru azalmasının etkisi var.

    Mesela bugün süpersoft lastikler neredeyse kimsede çalışmadı. Sebebi şu; lastiğin çalışma sıcaklık aralığı var. Atıyorum soft lastik burada 80-100 derece arası çalışıyorsa, süpersoft lastik 100-120 derece aralığında çalışıyor. Frenlerden ortalama 50-60 derecelik randıman alsanız, pistten de en az 45-50 derecelik bir sıcaklık almanız lazım ki çalışsın.

    Yarış gece yapıldığı için pist her yarım saatte ortalama 1.5-2 derece soğudu. Bu sebeple süpersoftu çalıştırmak mümkün olmadı. Vettele helal olsun diyorum tüm bunlara rağmen son 15 tur zoru başarıp Ricciardo ve Perezi geçti.

    Mercedes-Ferrari farkı totalde 19.5 saniye görünse de aslında 10-12 saniye arası. Bunuda 55 tura vurursanız yarış temposu bazında 0.2 saniye fark var. Kapatılmayacak fark değil. Seneye en az 0.2 saniye bulup durumları eşitlemek gerekiyor.

    Hamilton bugün süpersofta geçse kazanabilir miydi? açıkçası kazanamazdı. Lastiğin çalışma sıcaklığı yüksek olduğu için son 5 tur temposu ister istemez düşerdi. Fazladan pistte kalmasına rağmen kazanamadıysa Mercedes’in pit stratejine saygı duyması gerektiğini artık anlamıştır.

    Raikkonen bugün 1 tık daha iyi sürebilse ve pit ekibi aptalca 1 hata yapmasa belki 2.lik için savaşmak bile mümkün olabilirdi. Bu gelişme de gelecek adına bir umut.

    Mclaren Honda senenin son yarışında da umut vermedi. Yarış hızı olarak öndekiler sorun yaşamazsa halen ve halen ilk 10’a girecek araçları yok. Hatırlatalım bugün Bottas da sorun yaşadı.

    Biz pilot değiliz, seneye görüşmek üzere şeklinde yazılar yazmayacağım. Haber oldukça arada yine yorum yaparız. Trf1.net adına da çok güzel bir sezon oldu. Bu sezon haber rekoru kırılmış olabilir. Tüm emektarları , editörleri bu vesileyle tebrik ediyorum, başarılarının ve iyi niyetlerinin devamını diliyorum. Bize böyle bir ortam yarattıkları için minnetlerimi sunuyorum.

  17. site yönetimine teşekkürler.Bu yıl söylenecek pek bir şey yok aslında.Ferrari umarım gelecek yıl çok iyi bir araç çıkartır.Hamiltonun son piti saçmalıktı.Mercedes böyle istemiş olmalı.Seb yapması gerekeni yaptı.Perez iyi iş çıkardı.Massanın bottasın önünde bitirmesine sevindim.Gelecek yıl çekişmeli bir yıl izleriz inşallah.Mclaren de umarım ilk sıralara gelir.

  18. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    İğrenç bir sezon ancak bu kadar iğrenç bir pistte ve finalde son bulabilirdi. Ne olur bari şu adamların pistini sondan önceye koyun da final yarışı güzel olsun.

    F1in bitmesine sevinir hale geldim resmen. Bu sezonun bizim adımıza belki de f1 fanları adına tek olumlu adımı Ferrari’nin yükselişi oldu. Onun dışında genç Max yaptığı işle ve Perez de yükselişi ile dikkat çekti.

    Mercedes tüm sezon domine ederek rahat bir şampiyonluk aldılar ayrıca onlara da tebrikler.

    McLaren Honda sezonun en büyük bilinmezi belki de hayalkırıklığı oldu. Seneye neler yapacaklar göreceğiz. Sauber de şasisi bu kadar kötü olunca sadece motorlar sezonbaşı bir parladı o kadar.

    Williams da bütçesi ile iyi iş çıkarttı diyebiliriz. Herkese uzun uzun tebrik yada analiz yapmaya gerek yok olabildiği kadar kısa tutmaya çalışıyorum 🙂 Bottas da beklediğimiz gibi 4.lüğü Raikkonene verdi. Buz adam yapılabilecek en iyi sonuçlardan birisini aldı.Umarım seneye galibiyet için savaşır.

    2016 da muhakkak zorlayacak farklı birileri yada Ferrari adına daha fazla zorlama gerekli. Fark nerden baksan yarım saniye ve kapatması çok zor. Araçta şasi anlamında ciddi değişiklikler yapılması gerekiyor. Evrim niteliğinde ama gözle görünür ciddi değişmeler. Motor olarak da halen gerideyiz. Bir büyük adım daha atmamız lazım. Fırsat buldukça yeni araç ile ilgili bilgi ve resim paylaşımı yapmaya çalışacağım. Kış arası-lansman ve testler derken oyalanırız biraz.Seneye görüşmek üzere. 🙂

  19. Bazı kamikazeler var pistte herkes için tehlike yaratan onun dışında siz onu biliyorsunuz, hani kafasına göre yarışı bırakırım diyen 🙂 Herneyse Ferrari pitte 4sn pit sonrası Vettel’in arkasında da 4 5 sn kaybettirdi Kimi’ye.Son stinti Kimi’nin pistteki bütün pilotlardan iyiydi.Yani toplamda 9 sn kaybetti, belki Hamilton ile bir aksiyon olabilirdi sonlara doğru.

    Bunun dışında Button, Rosberg, Perez ve Vettel çok iyi iş çıkardı.Birde Kamikazelere tekrar dikkat edelim çok tehlikeli çok..

    1. şu 2 tur yiyen alonso mu kamikaze? ilk turda maldonado yu yarış dışı bırakacak cinsten sürükleyen.

  20. Sıkıcı yarıştı. Ilk 2 tur hariç uyukladık resmen. Mercolar Hamilton a s.soft taksaydı son 10 tur mücadele izleyebilirdik

  21. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Button, Grosjean günün yıldızları.

  22. İlk turun dışında pek heyecanın olmadığı yerış oldu. Button güzel mücadele verdi o yavaş araçla Bottas ı arkasında tutmayı başardı,bu arada bottas ın balonuda patlamış oldu demekki çok konuşmamak lazım imiş.
    Alonso yarışın başından beri bırakmak istedi ama mclaren izin vermedi,biraz daha sağlam vurması gerekti maldonado ya.Kimi adına sevindim sezonu podyum ile kapttık.
    Yatların 4 günlük park ücreti 15 bin euro imiş ,spiker dert yanıyordu çok ahalı diye galiba yatı var 🙂
    Bütün site çalışanların ellerine emeklerine sağlık.Bir sezonu da bitirmiş olduk hep birlikte TRF1 ailesine selamlar.

  23. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Tebrikler Rai,Seb.Seneye görüşmek üzere.Son olarak FORZAFERRARI

  24. Vasat bir yarış. Mercedes bu yarışı yine Rosberg’e bıraktı. Hamilton 20 saniye öndeyken Ros erken pit ile farkı eritti iyice. Button’da Williams ve Toro Rosso’lara karşı iyi direndi.

  25. rosberg, rai, vet, gro ve button’a tebrikler.
    gerisinin ne halt ettiğini hiç anlamış değilim.
    yaşlı kurt button, altındaki araca aldırmadan canını dişine taktı, şımarık hollandalıyı madara etti.
    raikkonen’i podyumda, rosberg’i 1.sırada görmekten dolayı çok mutlu oldum.
    rai’nin podyumu 4. olacam diye kafayı yiyen diğer finli tosuna kapak olsun. o startın ve saçma sapan dağıldığı ilk turun ardından kanat kırmasa da zaten 11. sırada gidiyordu ilk pite gelirken, bahanesi kanat olursa çok gülerim şimdi 🙂

  26. Podyumda raikkonen in el sallayisi kopartti beni 😀

  27. Çoook sıkıcı yarıştı.Çıkan haber yorumları dışında 16 Hafta sonra görüşmek üzere.

  28. Sıkıcı bir yarıştı.Sıkıldım.Bir ara dizi izledim.

  29. eskiden podyumda bir şampanya eğlencesi vardı. Özellikle Mercedes pilotlarının döneminde bunun iyice suyunu çıkardılar gibi geliyor bana.

  30. Mercedes resmen yarışmalarına izin vermedi. Bu sıkıcı yarış ile sezonu bitirmiş bulunuyoruz. Başka bir sıkıcı sezonda görüşmek üzere.

  31. Görünen o ki Mercedes biz kimi istersek onu şampiyon yaparız haddini bil kerameti fazla kendinde arama ültimatomu verdi Hamilton a.Özellikle Ron Dennis meselesinden sonra ilginç bir tavır oldu.

  32. GP2 ENGİNE avatarı

    yarışta pek birşey göremedik alonsonun sürünmesi ve raikkonenin podyumu dışında 16 hafta sonra görüşmek üzere

  33. Button’ın o araçla çok iyi direnmesi dışında sıradan vasat bir yarıştı.

  34. Mercedes böyle istedi. yorum yapılacak bir şeyde bırakmadılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir