"Renault İlk 3 Yarışta Savunma Yapacak"

yazar:

kategori:

Flavio Briatore, 2008’de şampiyonluk kazanma olasılığının % 30 olduğunu söyleyen Fernando Alonso’nun iyimser olduğunu söyledi.

Daha önceden R28’in gridin ön sıralarına dönmek için bir fırsat olacağını söyleyen Renault takım patronu artık Alonso’dan daha olumsuz his içerisinde Avustralya yarışı için.

La Gazetta Della Sport’a konuşan Briatore "Eğer Fernando şampiyon olma şansımızın % 30 olduğunu söylediyse o daha iyimser. Ben % 25 olduğunu düşünüyorum." dedi.

27 yaşındaki nişanlısı Elisabetta Gregoraci ile gazetenin sorularını yanıtlayan 57 yaşındaki İtalyan ilk 3 yarışta savunma yapacaklarını ve Avrupa yarışlarında gelişim kaydedeceklerini söyledi.

Briatore "İlk 3 yarışta pozisyonumuzu korumalıyız ve biraz puan kazanmalıyız. Çünkü Avrupa’ya gittiğimizde bizim ilerlememizi sağlayacak bazı değişiklikler olacak." dedi.

Briatore ayrıca 2008 sezonu sonunda takımın güçsüz olması halinde Alonso’nun ayrılabileceği söylentilerini yalanladı.

Briatore "Eğer mücadeleci olamazsak onun takımı bırakma riski var mı? Şu anda böyle bir durum görmüyorum." dedi.

Briatore aynı zamanda Alonso’nun takım arkadaşı Nelson Piquet’in geçen sene Mclaren’de Hamilton’un yaptığı gibi Alonso’ya zorluk çıkarmayacağını söyledi.

Briatore "Nelson’un daha ilk senesinde böyle intihara girişeceğini sanmıyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı

    Şu anki duruma bakarsak ferrari,mclaren,bmw,renault,williams şampiyonluk için şans %20 ayrıca sonunu düşünen kahraman olamaz 🙂 hamiltonda bunu yaptı onun için geldiği yeri tamamiyle hakediyor bu arada birşeyi yazmadan geçemeyeceğim mclaren dışındaki tüm takımlarda takım emri var briatore bunu bir daha ispatladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir