Malezya GP 2. Antrenman: Hamilton Günü Lider Tamamladı

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, günün ilk antrenmanında ilk sırada yer almıştı ve bunu öğleden sonraki bir dizi kısa sürüşleri ile yineledi.

Hamilton, ilk 15 dakika içinde sabahki antrenmandaki derecesine ulaşan ilk isimdi. İngiliz pilot 1:34’te derecesini aşağılara çekerek sonunda 1:34.175 ile günü lider tamamladı.

Bu arada hafta sonu için getirilen yumuşak lastiklerde aracın dengesi konusunda bazı şikayetler geldi.

En hızlı turunu attıktan hemen sonra telsizden Hamilton: “Opsiyon lastikleri çok zayıf, çok agresif ve patinaja neden oluyor”

Çok daha sonra takım arkadaşı Jenson Button yumuşak lastikleri taktı ve o da durumdan memnun kaldı. İngiliz pilot, hem önden kaymadan hem de arkanın dengesizliğindne şikayet etti.

İkinci hızlı isim olan Sebastian Vettel, opsiyon lastiklerine yarım saat kalan geçti. Alman pilot başlarda direksiyonunda sorun olduğunu düşündü ama daha sonra 1:34.441 yaptı.

Red Bull’un dayanıklılığı yine şüphe altındaydı. Çünkü Webber, 9. virajda aracını yana çekmek zorunda kaldı. Nedeninin motor arıza olduğu düşünülüyor.

Mercedes ise iki aracıyla da ilk 5’e girdi.

Ferrari ise seansın çoğunu yarış hazırlıkları üzerine geçirdi. Alonso, seansın sonlarında yumuşak lastiklerini taktı ve 7. sıraya yükseldi, Massa ise 15. sırada kaldı.

 

1 L. Hamilton McLaren 1:34.175 27
2 S. Vettel Red Bull 1:34.441 28
3 N. Rosberg Mercedes Grand Prix 1:34.443 30
4 J. Button McLaren 1:34.538 24
5 M. Schumacher Mercedes Grand Prix 1:34.674 30
6 R. Kubica Renault 1:35.148 34
7 F. Alonso Ferrari 1:35.581 34
8 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:35.660 39
9 V. Petrov Renault 1:35.872 20
10 A. Sutil Force India F1 1:35.957 32
11 K. Kobayashi Sauber 1:36.018 38
12 V. Liuzzi Force India F1 1:36.221 34
13 P. de la Rosa Sauber 1:36.325 33
14 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:36.325 39
15 F. Massa Ferrari 1:36.602 30
16 R. Barrichello Williams 1:36.813 26
17 N. Hulkenberg Williams 1:37.415 19
18 J. Trulli Lotus F1 1:38.454 34
19 H. Kovalainen Lotus F1 1:38.530 32
20 M. Webber Red Bull 1:38.786 13
21 T. Glock Virgin Racing 1:39.061 23
22 L. Di Grassi Virgin Racing 1:39.158 29
23 K. Chandhok HRT F1 Team 1:41.084 27
24 B. Senna HRT F1 Team 1:41.481 32

Yorumlar

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ferrari ve Red Bull'dan bahsetti herkes Bahreyn'den sonra özellikle. Ama bence McLaren oldukça iyi (antrenman seansına bakarak söylemiyorum).

  2. Bence yağmur yağarsa hiçbir takım yarışın bir nolu favorisi olamaz.

  3. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Ham. ın motivasyonu button kazandıktan sonra dahada arttı ki esas oğlanın kim olduğunu herkese göstercektir.
    Yağmur yağarsada yarışın bir nolu favorisi .
    Yalnızca birazcık ta politik yarışmayı öğrense çok daha iyi olacak .
    Bu konuda alonsoyu örnek almalı ki bu yarıştada puan a yarışacak alonso.

  4. Ferrari hatırladığım yıllardır antremanlarda yarış ayarı yapar, tek turda yavaş fakat seri turlarda en hızlı takımdır..Antremanlarda ferrari'nin sırasının nedeni bu..Mclaren'e gelince bence burada muhakkak podyum göreceklerdir..Uzun düzlüklerin olduğu malezya gp'sinde F kanal sistemiyle büyük avantaj sağlıyorlar..Öte yandan red bull hava soğuk veya yağışlı olursa rahat duble yapar bence..

  5. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    McLaren_ Didem zaten onlara bir laf ettiğim yok.Beni rahatsız eden burda futbol diye milleti kandırıyorlar ve bir zevki yok.Ben spor olarak değil,bu ülkede futbola verilen önem ve karşılığında alınan koca bir sıfır olarak konuyu ele aldım.

    Mesela, gs fb maçında hayat durur 5-6 tane program yapılır ve sonunda gazeteler dağ fare doğurdu diye başlık atar.

    Ama bir yarışın tekrarını izleyemeyenler için olsun diye daha erkene almazlar.Ondan sonra neden trubinler boş deriz.

    Evet sana katılıyorum güzel oynuyorlar ancak İspanyadaki taraftarlar futbola verdikleri önemi f1 e ve moto gp yede veriyorlar.Wtcc de takımları var.Ve futbolu izleyenlerin çoğu bunlarıda takip ediyor.

    Yani benim yorumum futbol sporunda değil ülkemizdeki futbol başlığı altındaki zevksiz spora.

    Yoksa bende Arsenal maçını izledim ve zevkliydi.Ama takım dersen Real Madrid'i severim.İyimi sana burdada rakip çıktık.

    Neyse sen yok futbol burdada harika diyorsan ve trt nin iki spora eşit önemi verdiğini düşünüyorsan saygı duyarım.Umarım herkes canlı izler-izleyebilir.Ancak bir maçı hafta içi hafta sonu defalarca gösteren bir kanal f1 in yayın hakkını almışsa onda dünyanın en çok izlenen sporu olması hakkını verecektir.Herşeye rağmen yorumuna artı vereceğim temel olrak haklı olduğun için.

  6. Ferrari nin antreman politikası tamamen kısıtlı devirli motor vede dolu depoyla lastik aşınma durum testleri.Olay tamamaen bundan ibaret.Her takımın kendine özgü antreman politikası vardır.Mesela geçen sene williams antremanların en hızlı otomobiliydi ama sezonu kaçıncı bitirdiklerine bir bakın…

  7. Alonsothebest_Massa Tarih: 02.04.2010 17:28:59

    Onlar kafayı yemişler bursa mu gs mi fb mi şampiyon olacak diye.Onun içindir.Umarım şikeler ortaya çıkar ve yasaklanır."
    futbolu sevmedıgını bir kaç defa dile getirdin sanırım ben kendı adıma konuşuyorum deli gibi barça hastasıyım onların futboluna hayran olmamak elde degıl burda futbol muhabbetı yapıcak degılım ama senın futbol ile iligili yorumlarından son derece rahatsızım eminim benım gıbı düşünen bir çok arkadaşım vardır.

  8. kerim sisman avatarı

    mutlu arkadaşım yarış saat 11.00'de. öğlenleyin tekrarı verilsin diyosun

  9. öncelikle lotusu tebrik ederim liderle aralarındaki sn farkını 4sn ye kadar düşürmüşler
    massa sepangı seviyor polu ve yarışı o kazanir umarım ama
    hamiltonun gerçekten büyük bir üstünlük sağladığını gördük testlerde bakalm yarn ne oalcak

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Umarım canlısınıda tekrarınıda izleriz.İnternetten de pekiştiririz.Herkese güzel hafta sonları.

  11. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Onlar kafayı yemişler bursa mu gs mi fb mi şampiyon olacak diye.Onun içindir.Umarım şikeler ortaya çıkar ve yasaklanır.

  12. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    arkadaşlar trt acaba niye pazar günü yarışın tekrarını gece veriyor ? zaten yarış sabah yapılcak öglen veya akşam üstü verilse dogru olmazmıydı,avustralya gp si böyle oldu,malezya da böyle olcak ve de çindee.yarıs bize göre sabah yapıldıgından gece tekrarı veriliyorsa öglende verilmesi lazım,,, o kadar gereksiz programları yüzkere tekrarını veriyorlar ,f1 yarışına gelincee yookkkk,,,her türlü kanal çıkardılar , hala bi spor kanalı yokkk :@ :S :S

  13. kerim sisman avatarı

    jetman doğru diyosun. bunun zaten başka bi açıklaması olamaz. ferrarinin performansını saklması kendilerine duydukları aşırı güvendendir. umarım yüzümüzü kara çıkartmazlar

  14. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Hayırda sanki bir tek siz gelişiyormuşunuzda diğerleri cevap vermeyecekmiş gibi anlatmışsın.Bu arada bir kazan kaynıyor ama,acaba o kavgalar doğrumu?Umarım değildir.

  15. Arkadaşlar Mercedes yeni difüzeri ilk kez kullanmaya başladı aşşağıdaki linkle bakabilirsiniz.Sanırım bir etkisi olmuş.
    http://motorsport.nextgen-auto.com/gallery/index.php?fID=108&page=all&PHPSESSID=16500d781028949dea03243f8c70cbd6

  16. kaybettiğimiz yerler de var, bunu da yazdım arkadaşım, eksik olduğumuz yerler var dedim. tabiki her takım gelişiyor, ama bazıları daha çok gelişiyorki, her takım başladığı yerde bitirmiyor sezonu, değil mi?

    ayrıca bunlar benim nacizane öngörülerim ve beklentilerim, doğru veya yanlış, bunu zaman gösterecek. niye böyle heyacan yaptığını anlamadım, tmm kesinlikle ferrari şampiyon olacak deseydim rahatlayacak mıydın, bu mudur?

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Tamam gelişiyorda diğer takımlar yerindemi sayıyor?Diğer takımların üstün olduğu ve olacağı pek çok nokta var.Madem çok üstündü düzlükte o farka rağmen geçemedi.Evet avantaj sağlıyor ancak bazı yerlerdede kaybettiryor.Yani öyle burda bunu yapıp burdada bunu yapar burdada kazanırız la olmuyor.Diğer takımlarda her dk ilerleme kaydediyor.

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Tamam gelişiyorda diğer takımlar yerindemi sayıyor?Diğer takımların üstün olduğu ve olacağı pek çok nokta var.Madem çok üstündü düzlükte o farka rağmen geçemedi.Evet avantaj sağlıyor ancak bazı yerlerdede kaybettiryor.Yani öyle burda bunu yapıp burdada bunu yapar burdada kazanırız la olmuyor.Diğer takımlarda her dk ilerleme kaydediyor.

  19. mclaren'in sorunu düşük hızlardaki mekanik yol tutuş azlığı gibi görünüyor. yüksek hızlarda iyi çalışan bir aero'ya sahibiz, düzlük hızımız da f-duct sayesinde çok üstün. yani bir şekilde mekanik tutuş probleminin nerden kaynaklandığını bulmak lazım, ilk virajda zaman kaybettirir bunlar, 4. virajda da öyle. ama gelişiyoruz, gözle görülür şekil de hem de. çin'de yeni bir süspansüyon sistemi kullanacağız, sonra barcelona'da yeni bir aero paket, bunlar sayesinde önemli bir gelişim gösterip diğerlerini yakalamalı veya geçmeliyiz. avustrulya'dan buraya gelirken geçen birkaç günde bile yeni parçalar geldi, böyle gelişen başka bir takım yok.

    bu yarış için, sıralamalarda yine 0.5 sn'lik fark yiyebileceğimizi düşünüyorum, ancak yarış hızımıza güveniyorum, yağmur falan olmazsa bile yarış galibiyetini alabiliriz.

  20. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    redbull ferrari hala en hılzı 2 takım ama mclaren cok yakın belki 01, 0,2

  21. ferrari neden yeni soğutma sistemini kullanmadı?

  22. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sadece speed traplerde o hız.Ancak genel olarak hızları çok yakın.Öte yandan Mclaren 1-2 sektörde kaybettiğini 3 te alacak,Ferrari ise tam tersi.Speed trap lere bakarak yorumlamamak lazım.Mesela Melbourne de Cuma günü Mercedes egemenliği vardı ama Cumartesi,Redbull-Ferrari.Pazar günü ise bambaşka bir hikaye.Evet Mclaren dülükte şans bulursa atak yapar,ancak Melbourne bakın.Speed traplerde hızlı olan Mclaren Ferrari yi orada atak yapıp geçemedi.Ben demiyorumki Mclaren yavaş kazanamaz.Ben sadece bu kadar uzun bir pistte 2 tane speed trap e bakarak kazananı belirlemek mümkün deil diyorum.

  23. burak bocek avatarı

    Sadece speed trapte o fark oversteer diğer 3sektöre bakıyorum kafa kafaya gelinmiş.Yani hızın ölçüldüğü ne yüksek yerde bariz üstünler ancak diğerleride yakın onlara.Bu f-duct cidden harika bir düzlük perfonmansı sağlıyor.Ancak sadece düzlükte hızlı olmak adına acilen değişiklik yapılmamlı bence.Bu sistemi iyice anlamak lazım çok karışık bir şeye benziyor.Mercedes ve Redbull henüz yapamadı,Ferrari Avrupayı bekler,Renault vazgeçti bir ara Sauber en uygun yapıya sahipti onlarda başaramadı.O yüzden muhtelemelen 2. yarı hazır olur.

  24. ki zaten mclaren'in ve mercedes'in cuma gününden sıralamaya hazırlanmalarının sebebi ise, geçen iki yarışta da sıralamalarda araçtan tam verim alamamaları, ferrarinin ve red bull'un böyle bir sıkıntısı olmadı o yüzden rahat rahat yarışa konsantre olup sıralamayı cumartesiye bırakabiliyorlar, tabi isterlerse

  25. kerim şişman boş depoyla ferrari niye denemiyor söyleyim.boş depoyla tur atarlarsa o yarıştaki güçleri ve rakiplerine göre farkları ortaya çıkar.rakipleride bu duruma göre farklı ayar deneyebilirler.antrenmanlarda ferrari dolu depoyla tur atarakta yarıştaki optimum ayarları bulmaya çalışıyor.ferrari çok politik antrenmanlarda bu taktikte bana göre iyi.sıralamalarda tur atarak rakiplerinin farklı ayar yapmaları için gereken zamanı minumuma düşürüyor.

  26. 2008 Bahrain hariç BMW nin McLaren den hızlı olduğunu görmedim Bahrain de de sadece kova yavaştı bana kalırsa.

  27. Yarışa göre turlarda mclarenkerşn 1.38 ile 1.40 arasında turlar attığını gördüm, Ferrari ise 38 e çıkmadı nerdeyse, bırakın 39 40 ı, benim gördüğüm süre zarfında en azından, mclarenler hızlı ama Ferrari henüz sıralama performansını göstermedi mclaren'in yaptığı gibi 🙂 bence Ferrari biraz daha önde… öte yandan Mclaren düzlüklerde sinir bozucu şekilde hızlı, fark 10 kilometreden fazla düzlüklerde( Ferrari ile fark)… Yarışta hamilton'ın arkasına takılırsak geçmeyi unutun, her düzlükte farkı açacaktır, arkanızda hamilton veya button varsa savunma yapmanızda zor, 10 kilometre nedir yahu 😀 biri 303 ile gidiyo diğeri 293 ü zor görüyo… acilen şu F kanal sistemini adapte etmek gerek… Hamilton'ın avustralyada leblebi yer gibi araç geçtiğine şaşırmamalı, bu hız farkıyla şaşırmaya gerek yok, allahın emri gibi bir şey çünkü

  28. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bilmiyorum dostum.Açıkçası Mclaren hızlı ancak Ferrari ve Redbull da şimdiye kadarki gibi işin içinde.Normal şartlarda yakın bir yarış olacak.

  29. F1ilyoF1

    2008 sezonunda İspanyaya kadar Ferrari tutulamıyordu. Daha sonra Mclaren gelişim yapıp yakaladı. İlk yarışlarda Mclarenler BMW Sauberin bile gerisinde kalıyorlardı.

  30. Bir hatırlatma 2008 sezonunda Ferrariler burada dubleye koşuyorlardı Massanın spini ve çakıla gömülüşü olmasaydı.

  31. Ben rakiplerini ezdi geçti demiyorum sadece Sepang a arcımız her 2007 den beri çok iyi uyum sağlıyor. Ayrıca 2008 de McLaren lar ceza almıştı ve Lewis in pite ki sorunu olmasa Ferrari okadar kolay kazanamazdı.

  32. kerim sisman avatarı

    ferrari dolu depoyla yarış hazırlığı yapmış anlaşılan. boş depoylada niye denemezler anlamıyorum. yukarıda mclaren ve redbullun sorunlarından bahsedilmiş. ferrarinin sıcaklık konusu hariç herhangi bi sorunu varmı acep. yarın zevkli bi sıralama turu seyrederiz işallah.

  33. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    2008 i kim kazandı?Nasıl hep daha hızlı olabiliyor burda.Lewis hala yeterli değiliz diyor.Kaldıki ortada Ferrari var.

  34. Red Bull un acil güncelleştirmeler yapması lazım Renault da sorun yokken Red Bull habire bozuluyor. Böyle giderse şampiyonadan koparlar ilk yarının sonunda.

    2005 de ki McLaren de bozuluyordu ama sadece Kimi bozuyordu oda bazen. Red Bull unki faciaya dönüşebilir.

    McLarenlar 2007 den beri Sepang da hızlı rakiplerinden bunun değişmemesi güzel inşallah Monte Carlo ile Monza da da değişme olmaz.

  35. efendimayin  avatarı

    Antremanlara güven olmaz. Yalnız bu hafta sürprizler olabilir. Buttonında dediğini düşünürsek mclaren çok güçlü olabilir.

  36. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    09:25 – Hamilton derecesini geliştirdi – 1:34.765. Bu tek turluk performansın ardından Hamilton garaja geri döndü. Schumacher 1:35.309 ile ikinci sıraya yükseldi. O da Hamilton gibi garaja döndü.

    09:48 – Jenson Button'da kendini göstermeye başladı. İngiliz pilot 1:34.538 ile ikinci sıraya yükseldi. Hamilton da derecesini biraz daha iyileştirdi – 1:34.175. McLaren pilotu şimdi garajda.

    Tek turlar,sıralama ayarları sonra garaja dönüş.

    Lewis Hamilton, McLaren'ın Sepang'da, sezonun ilk yarışına göre kesinlikle daha iyi durumda olduğunu ancak bunun Red Bull ve Ferrari'ye karşı yeterli olduğundan emin olmadığını ifade etti.

  37. mustafa yıldırım,2008 dereceleri ile bu dereceleri nasıl karşılaştırıp yorum yapabiliyorsun anlamış değilim.Ne anlatmaya çalıştığını da anlamadım.Aynı pist şartlarında ilk 5 pilot 1.35.000 in altına niye inemesinler onu da anlamış değilim.Yakıt kuralı mı değişecek yarın.

  38. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    yok ben antremanları izlediğim kadarıyla dediğiniz gibi değil bi hamilton o dereceyi yanılmıyorsam som yarım saatte sürekli derecesini arttırarak yaptı. ama en doğrusu sıralamalarda belli olacak redbulu çıkarsak ki yine yolda kalacaklar gibi o nazik araçlarıyla. o yüzden ben daha çok mclaren ve ferrariler arasında bi düello bekliyorum zefkli olacak olanda bu değil mi?

  39. mustafa yıldırım kardeş o yazdıgın zaman s3 'e yarışa başlanacak yakıtla cıkılıyordu sende biliyosundur bunu uzun zamandır takip ediyorsan. O seneki araçlar aerodinamik olarak daha güçlü ama buseneki araçlar mekanik yol tutuş üzerine cok gelişti slick lastiklerde etkili bunda. O seneki aerodinamikler bu araçlarda olsa. en hızlı turların oldugu 2004 yılındaki dereceleri bile geride bırakır v8 motorla. Zaten v8 motorla bile vettel avustralyadanın en hızlı zamanını yaptı s3'de bu araçlarla. Yani bu seneki araçlar o senekinden aerodinamik olarak geride ama hız olarak ileride. Pol pozisyonunda 1.35 üstünde olacagını söylemişysin öyle birşey olması yagmur olmazsa imkansız. Boş depo ile turlayacaklar. Geçen senenin en hızlı derecesi 1.33.7 burada bu seneki araçlarda geçen seneden daha hızlı ve pol dereceleri 1.33 ün başlarında olacaktır 1.32 bile görebilirz bu seneki araçlar bayağı gelişmiş görülüyor. Avustralya'da da görüldüğü gibi antrenmanlarda saklanbbaç oynayanlar acaip hızlı zamanlar elde ediyorlar sıralamalarda.

  40. salih yildiz avatarı

    Adamım Kubi yine iyi görünüyor hadi bakalım bu yarıştan da inşallah beklediğimizden fazlasını alırız..

  41. geçen haftanın bir benzeri antrenman turları ferrari ve redbull yine sadece sıralama ve yarışa odaklanmış gözüküyor bir arayış içinde oldukları için bu antrenman turları bir şey ifade etmiyor bence redbul dayanıklılık konusunda yine sorun yaşayacak gibi
    mclaren başlangıçtaki performansı sonraki turlarda göstermedi çünkü ilk turda boş depo ile bu tur derecesini yaptı eğerki 2008 ve 2007 sıralamalardaki tur derecelerine bakarsak 2008 F. Massa – 1'35''748 2007 F Massa Ferrari 1:35.043 olduğunu görürüz ve o sezondaki araçların bunlardan daha hızlı olduğunu da herkes biliyor
    ki buda mclaren aracının boş bir depo ile tur attığını gösteriyor ben sıralama turlarında ki derecenin 1:35.000 üstünde olacağını düşünüyorum

  42. Mercedesin büyük gelişimi var gibi görünüyor inşallah sıralamalarda da aynı performansı görürüz.Redbull ve Ferrarinin görünenden daha güçlü olduğunu düşünüyorum.Yine birşeyler yaparlar ama 4 takım arasında fark çok azaldı.Çok keyifli bir yarış seyrederiz umarım.Tebrikler Mercedes tebrikler Mclaren

  43. burak bocek avatarı

    Ferrari'nin geride kaldığı yok herzamanki gibi bol yükle,düşük devirle yarışa göre turlar atıyoruz Cuma.Redbull ve Ferrari yarın daha çok perfonmans kasıp bu dereceleri geçecektir.Anzak bu çokta önemli değil.Pist yapısı daha çok öndeki iki takıma uygun.Burası Avustralya dan daha başarılı olabileceğimiz bir pit.Sadece motor soğutma sıkıntımız var ve burda havada nemde çok

  44. MagicAlonso avatarı

    Bence mclaren birazdah yaklaşacak ama yinede en azından sıralamalarda redbull ve ferrariyle baş edemeyecek.seansın sonuna doğru button un dolu depoyla attığı turlar ferrariden daha yavaştı.Keza mercedes de öyle ,tabi mercedesteki fark 1 sn yi bile geçiyor.Hız olarak pek bişey değişmeyecek 1.redbull 2. Ferrari 3. Mclaren olacak.Yanlız yağmur süprizi herşeyi değiştirebilir tabiki.Güzel bir yarış daha izleyeceğimizi umuyorum

  45. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Hayır.Çok hafif çıkıp ilk turunda elde etti ve garaja döndü. 🙂

  46. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Probleme rağmen bu dereceler elde edilmişse gayet iyi.

  47. Antrenman turlarına inamıyorum çünkü redbull vb..takımlar kendini göstermiyor en iyisi direk sralama turlarını izlemek

  48. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Muhtemelen o sıkıştırılmış gaz.Dayanıklılığı çözene kadar,Ferrari ve Mclaren'in Redbull'u hız anlamındada yakalaması lazım.

  49. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    aslında ferrariden ziyade alonso nun sevdiği pistlerden biridir burası. redbullara bi şey demiyorum çünkü adamlar sıralamalarda eski karaşimşekteki gibi turbo moda geçiyorlar. bu arabada gizli bişeyler var o kesin

  50. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Cumartesi 03.00 Pazar 01.45

    Ferrari'lerin arkada kaldığı yok.Her zamanki gibi yarış üzerine yapılan ayarlar.Mclaren'de defalarca açıkladığı gibi sıralamalardaki performansına odaklanıyor ve onu geliştirmeye çalışıyor.Redbull un performansı ne olur bilmem ancak bu sefer de Webber sorun yaşadı.Neyse hız ve dayanıklılık anlamındaki sorunlar Ferrari den uzak dursun.Ancak Redbull bu sorunları aşamassa Ferrari ve Mclaren büyük avantaj yakalayacak.

    Ferrari 1-2 Mclaren ise beklenildiği gibi 3 te iyi.Redbull genel olarak iyi ama sıkıntılı.Schumi daha güçlü.

  51. ferrari yine saklambaç oynuyor.

  52. Yusuf  Hitay avatarı

    genelde antrenmanlarda öndeyiz taaki cumartesi sıralama turları başlayana kadar

    yeşil ışıklar yandığı an redbull'lar evrim geçiriyor

    bu yarıştan umutluyum şahsen, ama malesef sınavlar nedeniyle cumartesi ve pazar televizyon karşısından olamayacağım

    sıralama ve yarışın tamamının tekrarını trt3 dışında bir kanal veriyor mu acaba ?

  53. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    hımmm mclarende bi şeyler oluyor galiba yarın daha heyecanlı olabilir. ama ferrariler çok gerilerde kaldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir