Red Bull, 2016’da Nissan Markalı Renault Motoru ile Mi Yarışacak?

yazar:

kategori:

Red Bull’un hangi motor ile yarışacağı konusundaki söylentiler bitmek bilmiyor.

Red Bull’un patronu Christian Horner, Milton Keynes merkezli takımın 2016 yılında gridde olacağını çünkü bir motor üreticisi ile anlaştığını açıklamıştı.

Ancak Horner bu üreticiyi açıklamadı.

Genel olarak Red Bull’un Renault ile yola devam etme kararı aldığı düşünülüyor ancak bu motorun isimsiz mi yoksa farklı markalı bir motor mu olacağı bilinmiyor.

Padokta dolaşan spekülasyonlara göre Red Bull gelecek yıl Nissan markalı Renault motoru kullanabilir. Renault ve Nissan zaten İnfiniti başta olmaküzere sekiz büyük markanın sahibi.

İddiaya göre Ghosn Lotus’u satın aldıktan sonra ekstra ikinci bir takıma motor sağlayarak zaman ve veri kaybı yaşamak istemiyor.

Fakat Red Bull’un kendilerine ödeyecek 30 milyon euroyu da kaybetmek istemiyor.

Burada devreye Nissan’ın gireceği, Red Bull’un 2016’da Nissan markalı Renault motoru ile yarışacağı ifade ediliyor.


Yorumlar

“Red Bull, 2016’da Nissan Markalı Renault Motoru ile Mi Yarışacak?” için 8 yanıt

  1. Renault ikinci bir takıma tedarik etmek istemiyorsa etmeyecek. Motorun markasını Nissan yapmak tedarik ve hizmet süreçlerini etkilemiyor ki? Nasıl bir kafa bu.

    Muhtemelen Renault markasına daha fazla çamur atılmasını engellemeye çalışıyorlar. Ancak bu sefer de Nissan çamura batabilir 🙂

    1. Günay abi Renault motorunu Nissan ismiyle vermelerinin bir nedeni de Nissan’ın Renault içindeki hisse payını arttırmak istemesi olduğu söyleniyor.Şu an Nissan’ın Renault içinde %15 hissesi varmış ve bu pay az olduğu için Nissan direkt olarak karar alamıyormuş,daha doğrusu Nissan’ın aldığı bir kararın Renault tarafından onaylanması gerekiyormuş.Nissan bu durumdan memnun olmadığı için %25lik bir artış yapıp Renault’un payını%43.4’ten %25’e düşürüp Renault’un yönetimdeki rolünü azaltmak istiyorlarmış

      Haber 1 Aralık 2015’te çıkmış söylenti doğru olabilir.
      http://asia.nikkei.com/Japan-Update/Nissan-eyes-bigger-stake-in-Renault-to-ward-off-Elysee

      1. Tamamda bunun motorun kapağına Nissan yazısı basmakla alakası nedir? Reklam, etiket ile hisse oranı, yönetim kurulu ağırlığı değişmez ki.

        Nissan’ın böyle bir isteği var mış denilse birşey denmez de bunun izleyiciler için hiçbir manası yok motoru başkası ürettikten sonra üzerine sen etiket bassan ne olur basmasan ne olur 🙂
        Bu konu aston martin içinde geçerli.

        Herkes için değil ama ilgili insanlar için motoru kimin ürettiği önemli insanlar mercedes renault dan aston martin mercedesten toyota bmw den motor alıyor diye dalga geçiyor kendi çaplarında olsa da geçiyorlar yani.

        1. Abi bana kalırsa Renault motorunu Nissan ismiyle vermek istemelerinin nedeni Renault 2016 yılını bir geçiş yılı olarak değerlendirip şu an inşa ettikleri dyno’dan tam verim alacakları 2017 için ön hazırlık yapmak.Hatırlarsın 2016’da Renault Lotus’u satın alırsa Lotus ismini değiştirmeyebilir şeklinde haberler vardı.2016’da olabilecek olası güç ünitesi problemleri nedeniyle marka değerini düşürmek istemiyor olabilirler.

          Nissan-Renault hisse oranını F1 dışında değerlendirmek daha doğru olur düşüncesindeyim,yönetim kurulunda karar veren birinci isim olmak için yapılmış adımlar da olabilir ve belki de Nissan ismi ile motor sağlanmaz.
          Nissan bu yıl WEC’den de çekilmişti hatırlarsın abi dolayısıyla 2016’da tekrar WEC’e dönecekken bir de F1’de yer alırlar mı bilmem.

          Ama dediğin gibi motor Renault olup Nissan yazsa ne olur,Mercedes olup Aston Martin yazsan ne olur.

  2. Dennis bundan mi memnun olmayacak yani? Anlamsiz…

  3. konuyla alakalı değil ama tahmin oyununda GunaySay_ arkadaşımı tebrik ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir