Alonso İlk Seansta Elenmeyi Dert Etmiyor

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu takımın pistin kurumasını beklerken iyi bir tur zamanı elde edemeyerek ilk seansa elendi.

Kararın İtalyan takım adına bir hata olduğu düşünülürken Alonso ve Massa’nın ikinci seansa kalamaması bunu kanıtlar gibiydi.

Alonso yarınki yarışa 19., Massa 21. sıradan başlayacak.

Ancak İspanyol pilot bu grid pozisyonunu çok önemli olmadığını çünkü pazar günü daha fazla yağmurun pisti vuracağını ve yarışın ir piyango gibi olacağını düşündüğünü söyledi.

“İlk seansta yağmur olmayacağına dair tahminimiz vardı. Bu yüzden çıkmak için birkaç dakika bekleme kararı almıştık. Pistin kuruyacağını düşünüyorduk. Ama yağmur başladı ve kimse zamanlarını geliştiremedi ve biz de dışarıda kaldık.”

“Çok şükür ki yarış bugün değil yarın. Ve yarın birçok şey olabilir. Bu yüzden start pozisyonu sadece küçük bir anekdot.”

Alonso yarın da kuvvetli bir yağış bekliyor.

“Özellikle burada, bu zamanlarda her zaman yağmur olur ve yarınki yarışta çok fazla değişiklik olacaktır. Bu yüzden tüm yapmamız gereken mümkün olduğunca fazla pozisyon kazanabilmeye çalışmak.”

Ancak Alonso yağmur şansını artıracak olsa da kuru bir yarış istediğini düşünüyor.

“Ben asla yağmur istemem çünkü herkesin görmek istediği bu değildir. Yağmur olduğunda, garip şeyler olur ve eğlence bir piyangoya dönüşür.”


Yorumlar

  1. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    enes demırcıoglu dedıgıngıbı alonso bu en mukemmellerden bırı kımıcıler dusman olabılır ama gunes balcıkla sıvanmaz ve herkesın karnesı ortada shumı sampıyon olan vettelı gecsın dıyo ama bence sampıyon olucak alonsoyu gecmesı lazım bugun elınden geldıgı kadar yukselecek nasıl 22 den 4 geldı sasırdım vehamıltonla ınanılmaz cekısıcekler cok ıyı olucak mukemmel olucak bakalım hangısı daha fazla yukselecek ayrıyetten alonso renodan kurtuldugu ıcın cok mutluyum

  2. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    e.enes öncelikle, tuttutğum takımın galibiyetinden daha çok, alonsonun başarısını istiyorum bende… ancak bu kez çekirge sıçramayacak.. bunu biliyorum ve yarın ki yarışta neler olacağını hissettiğim şekilde yazdım.. üzgünüm ama, sıralamalarda böle saçmalık olmaz… kime kızacağımı da bilmiyorum.. sadece kızgınım….

  3. elif çivici avatarı

    Böyle giderse bu sefer Magnum'u Alonso yiyecek 🙂 Ama umuyorum ki yağmur üst sıralara taşır bir şekilde çünkü şimdiden puan çalmak lazım rakiplerden sezon sonunda 1 puanın bile hesabı oluyor çünkü.

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sğol 🙂 Ama bende buna katılamayacağım.Açıkçası Lewis Mclaren e ait olduğuna göre Vettel de Redbull da güçlü bir araç bulduğuna göre Ferraride Alonso ve Massa gibi iki genç pilota sahip olduğuna göre en az 5 yıllık sözleşme yaptırmalı.

    Ama mezarlık dersen Mclaren de Kimi-ALonso-Jpm gibi pilotları kaybetti DC harcandı ve Heikki ye yeterince önem verilmedi.Bunlar göreceli.

    Bence 3 büyük takım bu pilotlarını korumalı keza takım yapısına uyan pilotlar.Redbull ise Webber'ın yerine İCEMAN'i geri getise süper olur.

  5. kerim sisman avatarı

    N.Enes Demircioğlu arkadaşım ferrarinin pilot mezarlığı olduğuna katiyen katılmıyorum. ferrari kimiyi harcadımı. ona şampiyonluk verdi ferrari. gecen senede alonsonun ondan daha iyi olacağını düşündüler ve bir nevi iyileştirme yaptılar alonsoyu transfer ettiler. kimide iddialı adam. küçük takımlara gitmeyi istemedi. büyüklerdende transfer teklifi alamayınca ara verdi f1 e. ferraride 2. pilot olarak çok iddialı kişilere yer verilmiyor. istikrarı olan her yarıştan puan alabilecek adamlara yer veriolar. ferraride 2.pilotlar takımlar şampiyonası için çalışır. barrichellonunda harcanacak yanı kalmamıştı zaten. mezarlık olayı doğru değil bence

  6. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    @Alonsothebest_Massa

    YOrum yapıcam ama söyleyecek hiçbirşey bırakmamışsın :):)
    Ama sunu söyliyim Kımı McLaren'deyken bambaşkaydı.Hani 1.ci giderken önünde geçmesi gereken araba bile yokken sırf atak yapmış olmak için tur bindirmeye koşardı.. 🙂 Ferrari'de bi değişim old.F1 Racing'in sayılarında gözüme çarpmıştı.Kımı'yı keşfeden ve McLaren'e getıren RON DENNIS onu çok sıkı disiplin altında tutuyormus..Ferrari ise daha cok kendı halıne bırakmıs Dolayısıyla Raıkkonen'de 1-2 sene içinde değişti umursamaz hale geldi..Ferrari artık bir "iyi pilotların mutlaka geleceği bir yuva"olmaktan çıktı .Daha çok artık "Sürücü mezarı"gibi görüyoru.Çünkü Kımı'yı bıtırdıler..Felıpe'nın yerıne sımdıden kımın geleceği konuşulmaya başladı.Umarım Fernando'yu da bitirmez Ferrari Çünkü Lewis ve Vettel'le birlikte pistte hırçınlaşan savaş veren Fernando kaldı.. Umarım Fernando'nun sonu Kımı gıbı olmaz..
    Su anda son 3 yılda McLarende Lewis neyse Kımı'de McLaren'de oyleydı.Hırçın Çocuk'tu yanı..Sonra herşey değişti..Belki RedBull'a yenıden hayat bulabilir.. Fernando'da korunması gereken Sayılı pilotlardan bence..

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ben severim Kimi yi.Nede olsa 3 sene boyunca Ferrari de yarıştı.İyi adamdır.Ama taraftarları çok agresif bu sitedeki 🙂 Ama evet geç olmadan gelsin ancak benim gönlümden geçen Redbull a gelmesi.

    Schumi yi ayrı bir yere koyarsak

    Alonso'nun komple bir pilot olması
    Lewis'in ''kalbiyle''yarışmasını
    Massa'Nın sürekli gelişmesini
    Kimi'nin sınırlarından fazla zorlamasını
    Vettel'in isyan edercesine hırs yapmasını

    hep bir tebessümle takip ederim.Bu gridin de 3 eksiği var.Kimi-Nick ve BMW

  8. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    @Alonsothebest_Massa

    Haklısın..
    Kuyruk Acısı derler buna ama burda objektif olmak zorundayız

    Ayrıca da ağzından bal damlıyor 🙂
    umarım bir an once F1 de izleriz Kimi'yi..Hangı takım olduğu farketmez yeter ki o klasmanda pilotların 3 harfli kısaltılmalarının arasında
    " RAI "' de yazsın :):)

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bu yorumlar sadece çekemezlik.Artık bir oyun sergileniyor.Okumaya bile deymez.Acıyamıyorum bile. Obejktif olan insanları ise tebrik ederim.Umarım onlarda gönül verdikleri pilotlarını en kısa zamanda f1 de görürler.WRC de puan aldığına göre dönsün artık.

  10. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    @ozkan kalaycı

    by by diosunda hiçbirşey belli olmaz..Alons'nun nasıl buraya kadar gerilediği süprizse yarın da podyum alarak bir süpriz yapabilir..
    E Fernando bu..kabına sığmayan isyankar çocuk 🙂
    Tamam da Fernando'yu neden bu kadar küçümsüyosunuz anlamadım.Tamam RAI'cıler bı dusmanlık hıssedebılır..Ben de oyleyım hatta açık konusmak gerekırse..ama burada eğer birşeyleri tartışacaksak Egolarımız uzerınden değil de gerçekler üzerinden tartışalım derim..ALonso'nun kalitesini tartışamayız.Kariyeri ortada…

  11. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    ozkan kalayci cocuk gibi yorum yapmada tarafların canını sıkma.Alonso bu pistten alabildiği kadar puan almaya bakacak liderlik söz konusu olurmu bunu hava raporları gosterecek alonso icin ilk 5 her zaman icin iyi bir sonuc olur ferrari yağmurlu havada en hızlı araç değil ama bu pistte supriz bir isimde kazanabilir o bakımdan puan almaya bakıcaz alonsoya başarılar…

  12. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    alonso bu yarış sana by by… yarışın normal start alma ihtimali olmadığı gibi! bitme ihtimali de yok. ha bir de sen zaten bu yarışı bitiremessin… böööö :))))))

  13. aLonsoKenan  avatarı

    R30 alonso konuştumu adam gibi konuşur buda örneği bişey yapamadımı veya kaçırdımı takımı suçlamaz hemen öyle..

    Yarışta aşırı yağmur yağmassa ki inş yağmaz arka sıradakı iyi sürücelerin tırmanışlarını göreceğiz.

    Bazı arkadaşlar kimi zamanındakı ferrarinin strateji hatalarından konuşuyor o hata felan değil arkadaşım büyük takımlar bazen böyle yarışlarda kumar oynarlar ama tutmamıştır illa tutacak diye bir şey yok.

    Webberi gördük mesela bugün..

  14. kerim sisman avatarı

    minardi arkadaşım sana katılıyorum malezyada yağmur pek iyi olmuyor. az yağmasını beklemekte ilginç olur malezya için. işallah yarışı durduracak şekilde çok yağmaz. neyse seredip görecez yarın neler olacağını.

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ferrarilerin sıralamada Mclaren'in önünde yer alması, 3.antremanda farkın çok olmaması 1-2 nci sektörlerdeki performans ile yükselmemek için bir neden yok.

  16. Hamilton o düzlük hızıyla çok iyi tırmanacaktır, Alonso'nun işi daha zor, öte yandan bu kadar yağmur güzel olmuyor, Avustralya'da startta yağan azcık yağmur çok daha iyi etkiliyor yarışı, yarın güvenlik aracı altında bir start, ardından dayarıda durdurulan bir yarış görürsek şaşırmam, ve bunu izleyeceğime kuru zemini tercih ederim

  17. Kerim arkadaşım yağmur yağsın ama malezya'da değil. cidden burada yağmurun ayarı yok. Startta yağmur yağarsa fia yarışı başlatmaz güvenlik aracının arkasında devam ettirir. Böyle bir start mı istiyorsun. Kırmızı bayrakla yarışın durdurulma ihtimali yüzde 80-90. E burda her pilot kimvurduya gidebilir. Bunun yerine kuru pistte ferrari ve mclaren pilotlarının birbirlerini ve öndekileri zorlamalarını izlemek daha iyi olmaz mı. nickimden de anlaşıldığı kadarıyla herhangi bir pilot-takım tutmuyorum. tek isteğim iyi bir yarış olması.

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Güzel olacakmı olmaaycakmı bilmiyorum.Ancak bu şartlarda tamamlanamaz.Avustralyadaki gibi olursa güzel olur.Ama start anı burda çok zor durumlara yol açabilir.Hem öndeki hem arkadakiler için.

  19. Eyvallah nasıl düşünüyorsanız öyle kabul ederim saygı duyarım Q3 meselesine gelince kalacağımız 100/100 dü bu kesin ayrıca doğa şartları ne olacağı belli olmaz kimin ne yaptığıda beni bağlamaz ok.Ben sana o kadar çok örnek veririmki bahreynde vettel sorun yaşamasaydı alonso o galibiyeti zor alırdı bende bunu derim sana ama olmuş bitmiş sonuca baklır ne olduğu önemli değil.

  20. kerim sisman avatarı

    minardi arkadaşım yağmur yağmasın alonsomu hamiltonmı hangisi agresif onu görelim diyosun. iyi güzelde önemli olan onların farkını görmek değil. yarıştan en iyi puanlarla ayrılmak. buda anca yağmurla olur. eğer yağmur yağmazsa podyumu görmeleri aşırı zor. kuru havada anca 5-6-7. sıralara gelebilirler belki. yağmurda ii yükselirler anlamında söylemiyorum. öndeki hızlı araçların hata yapma oranları artar sadece.

  21. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    aynen oyle "livingston"

    Bir o eksik.. 🙁

  22. güzel yarış olacak güzeeel…bir eksik var o da kimi…

  23. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    işte bu da ferrar'nin ne kadar strateji bilmez olduğunu kanıtlayan video..

    Geçen sene malezya'da 5 tur onceden raikkonen'e yağmur lastiği taktıktan sonra Kimi'nin Takım konuşmamsı.

    KIMI : "Lastiklerim Paramparça,Yok oldu.."

    –> http://www.youtube.com/watch?v=OnVq-b88hdI&feature=related <–

  24. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Felipe baby Stay cooll :):):)

    Rob Smedley farkı yaa 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=1gj0sph32i8

  25. ikinci "felipe baby stay cool" vakası yolda..

    umarım bu kez smedley işi abartmaz bizim deliye hitap ederken =)

  26. sıralamaları malesef izleyemedim ama anladığım kadarıyla stratejik bi hata yapılmış. rakiplerimizden bazılarıda geride. umarım yarın şanslı bi gün geçiririz. çünkü buna ihtiyacımız olcak

  27. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Konuya konulan Resim çok güzel..
    Çünkü geçen sene aynı arabada yine tam sağa dönen bi virajda Raikkonen'i fotograflamıslardı ve o fotograf dev halde ekranın arkasındakı duvarda duruyo..Sadece Kaskların ve ön kanadın Rengi değişik..Çok ozledık be .

  28. Aslında yağmur yağmasa daha iyi. Böylece geçek performanslarını görürüz. Yağmur buradaki ahmak ıslatanlara benzemiyor anladığım kadarıyla, yağmur yağarsa 2007 fuji gibi 15 tur güvenlik aracının ardından giderler, 15 tur yarışıp telsizden topluca " it's undriveable." çekerler kırmızı bayrakla yarış biter. Yağmur yağmasın ki Ferrari-Mclaren pilotlarının yükselme mücadelesini görelim. Kim daha agresif anlayalım.

  29. Dün iyi pilotların geriden başlaması gerektiğini söylemiştim,söylemez olaydım.

  30. mehmet cihan ferhatoğlu avatarı
    mehmet cihan ferhatoğlu

    bu yağmurda yarış güvenlik aracıyla başlarsa öndekilerin şansı çok fazla çünkü tek pitle çok rahat bitirirler

  31. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Yeri burası değil ama her yarıştan sonra.
    _"nerdesin kimi :'(" diye sormak zorundamıyım ya.. :'(

  32. umit isbilen avatarı

    dediniz dediniz attınız adamları son sıralara, :)) güzel yarış olacak umarım, büyükler arkadan tırmanırken bizim de gözümüz gönlümüz açılacak…

  33. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Anti Alonso cular iş başında 🙂 Tek elenen ve yağmur istemeyen o değil.Hiç biride yağmur yağsın diye yalvarmıyordur.

    Yağmur bu şekilde olursa yine yarıda kalır.Bence 10 da başlatsınlar.

    Nesine dikkat edilecekmiş?Onudamı beğenmedin?Şimdi birine kına yolicam 🙂

    Umarım yarın ALonso ve Massa en iyi yerde ve umarım Mclaren lerin önünce bititir.

  34. 2 ferrari pilotunun önlerinde, normalde yavaş olan bir çok araç olacak. ve ilk virajdaki kargaşa esnasında bizimkilerin başlarına bir şey gelmez umarım. yarış içerisinde de, kuru pistte bile geçiş yaparken (piknik gezmesi yapar gibi gittiklerinden dolayı) yavaş araçları geçmek problemken, şimdi yağmur altında geçiş yaparken daha fazla dikkatli olmak gerek. ben bu yarış için de kim vurduya gitmelerinden endişe ediyorum. alonso-hamilton-ve massa arka arkaya ilk viraja büyük bir süratle gelecekler ve önlerinde bir alay traktör. umarım bu 3 pilotun başına bir şey gelmez.

  35. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonsoda kimi gibi umursamaz acıklamalar yapmaya basladı :)))

  36. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    bazı arkdşlar bi zamanlar kendi takımındaki sürücüleri ozamanlar en ii yaparken şimdi en sonda baslasa bile yersiz gercek dısı eleştiriliyor. acaba alonso ve mcalrenler sorun yasamasa kubica q,3 kalırmıydı ve sen böle bi acıklamayı yapabilrmydn sen yinede yağmura dua et.

  37. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    "Çok şükür ki yarış bugün değil yarın. Ve yarın birçok şey olabilir. Bu yüzden start pozisyonu sadece küçük bir anekdot."

    Bu söze dikkat !

  38. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    R30 bazen sizlerde işinize geldği gibi konuşuyorsunuz. yarın şimdi yarışıda kazanırsınız. nede olsa renault bu.

  39. Bu alonso ne kadar acaip bir insan,Dünyada o kadarcık insan varken niye hepsini memnun edecek açıklamalar yapamıyor hayret ediyorum,birde kendi kafasına göre açıklama yapıyor,insan bir sorar,siz ne düşünüyorsunuz sizin istediğiniz gibi açıklama yapayım diye:)

  40. Valla böyle havada herşey olabilir. Tek kesin olan şey yarış ilginç bir yarış olacak.

  41. Nizamettin Demircioğlu avatarı
    Nizamettin Demircioğlu

    2 ezeli rakibin üst sıralara tırmanışları muhteşem olur..ama tahminim Fernando Lewis'in onunde bitirir yarışı.Çünkü Antremanların tam aksine McLaren'ler Belki de pistin en kotu 2 arabası grafiği çizdi..

  42. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso yarın lewisle birlikte ortalığı karıştırcaktır… bence mndekiler korksn alonso ve lewisten :))

  43. Ben asla yağmur istemem çünkü herkesin görmek istediği bu değildir. Yağmur olduğunda, garip şeyler olur ve eğlence bir piyangoya dönüşür.

    bunu eğer izleyiciler için söylüyorsa, kendisine bahreyn sonrası söylediklerini hatırlatmak isterim. pilotlar için söylüyorsa da, bugünkü yağmur bir çok pilot için fırsat anlamına geldiğinden, yine yanılıyor.

    kuru bir yarış olursa, red bullların 1-3, mercedeslerin 2-8, kubica'nın ve f.indiaların ilk 10 içerisinde başladığı bir yarışta ne kadar yükselmeyi planlıyor, merak ediyorum doğrusu.

    bence de biraz fazla iddialı bir açıklama olmuş.

    bana kalırsa, ferrari'nin artık alıştığımız skandallarından birisi olan bugünkü skandaldan sonra, iki aracı da parc ferme'den çekip, tam yağmur ayarları ile başlatması gerekir pit yolundan. hem böylece muhtemel bir ilk viraj kazası da görmeyiz en azından.

  44. Heyecan yaşatında nasıl bitirirseniz bitirin.

  45. burak bocek avatarı

    Puan alsak yeter ya ilk 10a gireriz inşallah.Tek teselli Mclaren de geride ve Redbullar puan olarak epey geride o yüzden en az kayıpla atlatmalıyız.Her hava koşulunda Redbull en hızlı araç.3 yarış 3 pole geçen seneki Brawn gibi olmasında şunları biran evvel yakalamak gerekli.İyi ki yarışları tamamlayamıyorlar:D

  46. işine geldiği gibi konuşuyorr

  47. yarıs güvenlik aracında baslar ve biterse görürüm seni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir