Mercedes “Pilotlarımız Arasında Gerginlik Olursa Değişiklik Yapabiliriz”

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg arasındaki gerilimin takıma zarar vermeye başlaması halinde pilotlarından birisini değiştirebileceğini açıkladı.

Son 2 seneye damgasını vuran Mercedes’te Hamilton ve Rosberg arasında zaman zaman gerilim yükseliyor.

Bu sene ikili arasında görünürse çok fazla sıkıntı olmasa da Toto Wolff, pilotların takım çalışanlarıyla çalışmalarının en zayıf noktaları olduğunu düşünüyor.

Wolff “Bazen pazar günü yarışı kazanmakta sorun yaşıyoruz ve her zaman bir pilot üzgün oluyor.”

“Ve bu takıma da yansıyor. Bunun artık durması lazım.”

“Takımın daha hızlı ve daha iyi gelişebilmesi için birbirine benzer iki pilotla yarışma kararı aldık. 3 sene önce çok bilinçli bir şekilde karar verdik.”

“İlerlemek için takım için en iyi ayarları düşüneceğiz. Takımın başarılı olması için kişilik ve karakter önemli.” dedi.

Mercedes’in tek pilota yoğunlaşma stratejisine mi döneceğinin sorulması üzerine Wolff “Araçta yetenekli ve hızlı pilotların olması önemli. Ancak iyi insanlarla çalışmak istiyoruz.” dedi.

Wolff’ün bu açıklamalarında özellikle Hamilton’u kastettiği düşünülüyor ancak Rosberg’in takımla olan anlaşması 2016 sonunda bitiyor. Hamilton’un ise 2018’in sonuna kadar anlaşması bulunuyor.

Ancak ilişkiler arasında gerginlik olursa ve takım mutsuz olursa anlaşmanın erken bitebileceği söyleniyor.

Wolff, iki pilot arasındaki gerilimin sadece kendilerini ilgilendirmediğini; pilotlarla çalışan ekiplerin de bu gerginlikten olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Wolff “Kapalı kapılar arkasında çok şey oluyor. Takım her zamandan daha güçlü. Takım olarak devasa birlikteliğe sahibiz ancak pilotlar arasındaki zorlu ilişki en zayıf noktamız. Ve bu iyi bir şey değil.”

“Takımın en güçlü ve en zayıf yönlerini kıyaslayacak olursak en güçlü yanımızın takım içerisindeki kişilerin karakterleri ve kalitesi olduğunu söyleyebilirim.”

“En zayıf yön ise pilotlarımız arasındaki ilişki ve bazen pilotlarımızla takım arasındaki ilişki.” dedi.

 


Yorumlar

“Mercedes “Pilotlarımız Arasında Gerginlik Olursa Değişiklik Yapabiliriz”” için 29 yanıt

  1. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    2016 nın sonunda kimi yüksek ihtimalle emekli olacak eğer hami ile mecedesin arası açılırsa 2017 de vettel-hami den oluşan ferrari takımı görebiliriz

    1. Nazmi Duman avatarı

      Ferrari planlarını tek pilot üzerine kuran bir takım olduğu için vettelin yanına hamilton veya alonso gibi birini kesinlikle getirmez + hamilton gibi rahat birini, ferrari gibi otoriter bir takımda düşünmek zor.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        haminin mercedesten ayrılmak ister yahut mercedes hami ile devam etmek istemezse hamiltonun gideceği yegane takım ferrari öyle bir durum olunca insanın aklına geliyor işte ??

        1. üstteki arkadaşın dediği gibi ferrari bir tane önemli ismin yanına başka önemli isim koymaz sadece yanıcı koyar

  2. Hamiltonun tavırları ve pisikolojisi 2014 ylındaki olaylardan sonra değişti. İnsan olanında bu tür olaylardan etkilenmemesi mümkün değil. Bu işi yapan insanların pisikolojisini anlamaya çalışmak gerek. Zafer için aynı yolda mücadele eden iki kişinin birbiri ile can ciğer ve nazik olması çok zor, bu rekabetin ruhuna ters. FB-GS mesela..

  3. Hamilton yavaş yavaş ferrariye doğru kayıyor. Mercedes fazla havalarda geziyor, bazı şeylerin farkında değiller. Bazı etkenler biraraya gelirse dominantlık vs. sökmez o zaman.

    1. Nazmi Duman avatarı

      Hamilton ferrariye hayatta geçmez. Ferrari gördüğüm kadarı ile sadece pist üzerinde değil pist dışındada nasıl davranmaları ve ne söyleyeceklerini pilotlarına talimatlandırıyor. Hamilton paşa böyle şeyleri hoş karşılamaz 🙂 diyelim ferrariye geçti ne olur? 3 ay sonra ferrari de ki “muhasebeden hesabını kes” hamilton da der ki “siz beni kovamazsınız ben istifa ediyorum”

  4. atarar e#baii avatarı
    atarar e#baii

    Arkadas bastan belirteyim hamisi sevdiğimden değil ama kardeşler şu Roberg keza hulkenbelgde iş yok Roberg baba kontenjanından gelme zaten. Alman diye tutabilirsin mi zannetmiyorum. Normalde de boyle degil mi calisan ol kazan serseriye olsan tercih edilebilirsiniz
    Vesselam..

  5. Hamilton’a sopayı göstermişler gibi geldi bana. “Aracı ben üretiyorum, şampiyon da her halükarda benden çıkar.” diyerek hiçbir pilota muhtaç olmadıklarını belirtmişler. Açıkçası 2014 ve 2015’te Mercedes’te kim yarışsa şampiyon olurdu. Hamilton gitsin, Rosberg olur. Dolayısıyla elinde koz olan taraf takım. Bence esas sorun seneye Ferrari rekabetçi olursa çıkar.

  6. Hamilton’a diş geçirebilecek bir pilot getiremezler. Eğer öyle olursa iki isim kendi aralarında yarışır ve arkadan Ferrari pilotu gelir şampiyon olur. Birinin ikinci pilot olması lazım ki diğeri yarışları silsin süpürsün.

  7. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Kimin ne dediğinden çok Börni nin ne düşündüğü önemli.

    Kimi nin emekliliğinden sonra 4 şampiyonluğu bulunan 2 pilotu Ferrari de yarışır görmek isterse…
    Mercedes in varyasyonlara girmesinin bir esprisi kalmaz.

  8. Wolff “Bazen pazar günü yarışı kazanmakta sorun yaşıyoruz ve her zaman bir pilot üzgün oluyor.”

    “Ve bu takıma da yansıyor. Bunun artık durması lazım.”

    bu cümlelerden Lewis yolcu manası çıkmaz. tam tersi çıkar.

  9. Çok önemli bir konu wolffun dediği gibi mekanikerler parc ferme e geliyor yarışı mercedes 1 2 bitirmiş kazanan pilota ve 2. Pilota farklı yüz ifadeleriyle karşılık veriyorlar dikkat ettiyseniz halbu ki takım 12 olmuş mekanikerlerin odak noktası bu olup sevinçlerinş sonuna kadar yaşamaları gerekir hamilton kaybedince yüzde doksan zordan tebrik ediyor rakibini onun bu hareketinden dolayı belki de rosbrgde aynı şekilde davranıyordur ama başlatan hamilton bütün bu etik olmayan yarış sonu olayları şöyle birşeyde var ham içinden geleni yapıyordur ros ise şartlar ne gerektiriyorsa o şekil oynuyordur ve takımdan yakın zamanda biri ayrılırsa bu isim bence rosberg değildir benzin istediği beyefendi rolünü iyi kıvırıyor içten içe istemese bile

  10. Eh kurgu yanlış eh bu nitelikte ki pilotlarla bu kadar olur… Kardeş kardeş geçinme istiyorsan abi alacan yada devrecilik sistemi getirecen 🙂
    Yada birbirlerine bileniyorlar diye çığırmayacan keyfini çıkaracan.

  11. Napolyon1453 avatarı

    Hamilton mercedeste son senesidir inşallah. Oldum olası sevemedim şu takımı zaten. İnsallah Mclaren e birgün geri döner. Üstünde johnny walker arabanda vodafone yazmasını bile özledim.
    Benzer iki pilotla yarısma kararı aldık diyor. Bu ültimatomlarında hamilton a sökmez aslanım sen 1 sn hızlı arac versen bile rahat ortam sağlamicaksan bu tür açıkmalarla asıl büyük olan sen değilsin benim diyeceksin. Gider orta grupta yarışır sana boyun eğmez. Sen var git bu tatavaları rosberg e yap.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Rosberge yap ?

      1. Napolyon1453 avatarı

        Hamiltonun ne kadar egoist olduğunu 2.bile olsa surat yaptığını takımı değil kendini düşündüğünü gerçi vettel 1 hamilton 2 rosberg 3 olsa bu kadar surat yapmaz da takım arkadasına gecilince daha bi çekilmez oluyor. Tüm dünya biliyordur hatta mercedes hani kendini en büyük görüyor ya aldıklarında kendilerininde biliyor olması kaçınılamaz. Madem alıyosun bu pilotu çıkıp açıklama yapıp aşağılamicaksın karakterine ters.
        Rosberg ise mercedesin çocuğu vur kafasına al ekmeğini. Kötü pilot olduğunu düşünmüyorum ama gitse nereye gidecek oda muamma.

  12. Ego sadece pilotlarda değil büyük işlere imza atılan her alanda ister istemez oluyor.Hamilton sürekli kendisini ön plana cıkaran ve zaman zaman takım arkadasını küçümser ifadeler tavırlar ortaya koydu.Aynı sekilde bu noktaya gelmesinde büyük emeği olan Ron Dennis e dahi tepeden bakar ifadeler kullandı.Diğer yanda Mercedes gp kurumsal olarak kendisini haliyle herseyin üstünde görüyor çünkü pilotlara tüm olanakları sağlayan onlar.Görüyoruz ki iyi bir araç olmadıktan sonra isminizin ne olduğunun pekde bir önemi yok.Mercedes de meseleye bu sekilde bakıyor doğal olarak özellikle Dennis e karsı olan yaklaşım Mercedes i bana göre epey rahatsız etmis olmalı.Bence Hamiltonın önümüzdeki yıl hersey den önce psikolojik destek alması gerekiyor.Ve insan ilişkilerini daha pozitif anlamda geliştirmesi ve sadece isine odaklanması gerekiyor.Mercedes mevcut durumun böyle gitmeyeceğine vurgu yapmış burada.Bir dikkatimi de çeken Mercedes bütün bu açıklamaları yüksek bir özgüvenle yapıyor yani halen elini çok kuvvetli görüyor araç bazında ve biz bu teknoloji harikasıyla hersekilde sampiyon olabilecek potansiyele sahibiz ve bunu devam ettirebiliriz mesajı veriyor önümüzdeki süreçten bahsederken.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Yanliz suda olabilir.Bu pilotlarla Ferrari ile olasi rekabete girmekten korkuyor olabilir.Bu anlamda pilotlarin didişmeye degil işine konsantrasyon olmalarini istiyorda olabilir.Senin dediğinin bir kismi olabilir.Aksi olursa sorunu çikaran şutlanir imaji vermek.Heleki sampi olamazlarsa.

      1. Evet olabilir tabiki bir çok ihtimal mümkün.

  13. Rosberg gidici desene. 😀

  14. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Eyvah eyvah açik açik Hamiltonu tehtid etmişler.Kisacasi Mercedes ben sizi şampiyon yapiyorum diyor.Bazi insanlar Mercedes pilotlarinin arac ile kazanip sampion olmalarini soyleyince kiziyorlar.Cevabin kralini veriyor Mercedes onlara.

    1. Bu aracla Kimi Hatta Maldonado bile sampiyon olabilir.Dumenden yaris vermeye de gerek kalmaz

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Ondan pek emin değilimde 🙂

      2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        “Maldonado”

  15. Ros da cok temiz degil 2014 de ..

  16. Hamilton.

    İllaki yenecek beyfendimiz. Eyvallah yeteneklisin de her yenemediğinde çekilmez oluyor podyumlar falan.

    1. Aynen suratsız bir ifade oluşturuyor hemen. Kaybetmeyi hala öğrenemedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir