Hamilton “Yarım Saniye Kaybettim”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, 2016 F1 sezonunda takım arkadaşı Nico Rosberg’i yenmek istiyorsa bu kış döneminde yarım saniye bulması gerektiğini düşünüyor.

Sezonun ilk bölümüne damgasını vurarak şampiyon olan Hamilton, özellikle son yarışlarda takım arkadaşını geçmekte sorun yaşadı.

Hamilton “Sorunun ne olduğunu belirtebilirdim ancak ne olduğunu söylemeyeceğim. Sadece ayarların çok fazla değiştiğini söyleyelim.”

“Yarış performansımın genel olarak çok iyi olduğunu biliyorum ancak genel olarak baktığımızda yarım saniye kaybettim. Bu yüzden kendimden daha fazlasını çıkarabilmem için aracın o alanında neler yapabileceğimi bulmalıyım.”

“Sezon başından Singapur’a kadar araç olağanüstüydü ve rahat hissettim.”

“Gerçekten hoş ayarlardı ve benim tarafımdaydı.”

“Ancak takım bazı değişiklikler yapması gerektiğini hissetti ve ondan beri araç aynı olmadı.”

“Nico’nun sürüş stiline daha uygun olmuş olabilir.”

“Değişiklik olmasını ummuyorum. Sadece bunu çalıştırmam lazım.”

“Bu araçlarda farklı bölümler var ve onlardan belli şeyleri seçebilirsiniz. Ancak her zaman doğru seçimleri yapacak zamanınız olmuyor.”

“Bazen doğru, bazen yanlış oluyor. ”

“Önümüzdeki haftalarda ve gelecek sene fabrikayı çok fazla ziyaret edeceğim.”

“Ancak yine de tatil yapmanız ve uzak durmanız da gerekiyor çünkü tüm sene boyunca bunu düşünüyorsunuz.”

“Sadece fabrikada geçirilen zamanlar önemli değil. Verileri anlama ve çalışma şekliniz, mühendislerle iletişiminiz de önemli.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton “Yarım Saniye Kaybettim”” için 9 yanıt

  1. Kazanırken seni sadece kendin yenebilirdi

    Şimdi sorun araçta değil mi?

  2. Nazmi Duman avatarı

    Yarış temposu rosbergten daha iyi ama geçiş yapacak kadar da iyi değil, önemli olan pole pozisyonu. Hamilton yarışa önde başlarsa rosbergi yener, ama polleri rosberge kaptırırsa son 3 yarışın tekrarını 2016 da yaşar.

  3. Yeni sezona kadar çok çalış,az tatil yap, az eğlen sorunun neyse hallettir bir şekilde.

    1. 1.5 iskender degil ki bu sak diye hallettirsin 🙂 cek ordan bir yarim saniye acisiz

  4. mercedes’in verdiği mesajı hala anlamamış anlaşılan. Seni yükseklere çıkaran biziz, sen değil araçtır işi yapan. Bak şimdi rosberg zirvede ve orada olmak senin yaptıklarınla değil mesajı.

    1. Kadem Yasin Semiz avatarı
      Kadem Yasin Semiz

      Kesinlikle çok haklısın. 2016 da eğer böyle şeyler olursa hamilton’dan bu açıklamaları çok duyacağız. eğer büyük yarışçıysa kaybettiği yarım saniyeyi kendi cebinden çıkarsın… her şeyi araçtan beklemesin…

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Basınç olayından sonra ayarlar değişti bu da rosberg’in işine geldi ona daha uygun oldu..Seneyede aşağı yukarı böyle ayarlar olabilir ama yeni aracın ayarları nasıl olacak belli değil eğer süspansiyon geometrisi hamilton’un istediği şekilde olursa o zaman bir sıkıntı çıkmaz ama o şekildede lastik basınçları nasıl olur orası bilinmez..Hamilton büyük ihtimal fabrikada istediği ayarları ve basıç olayından etkilemicek şekilde ayarlaması gerekecek

  6. Araç Singapura kadar harikaydı rahat hissettin sonra takım ayarlarla oynadı ve diğer sürücü öne çıktı.

    Sen bu işleri bilen adamsın neden sızlanıyorsun.2007 yılını unutmuşa benzersin.Aynı senin kullandığın cümlelerin üç aşağı beş yukarısını takım arkadaşın adeta haykırarak duyurmak istedi de kimse ipine bile takmadı.

    Takım bu , isterse vezir eder isterse rezil eder.

    1. Ispiyoncuyu mu diyorsun?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir