Massa'nın Anlaşmasının Yenilenmesi F1 Dünyasını Karıştırdı

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın Ferrari ile anlaşmasını yenilediği haberleri Formula 1’de bir çok kişiyi şok etmiş durumda.

Brezilyalı pilot iyi bir sezon geçirdi ve 3 yarış kazandı bu sene ancak spekülasyonlar Fernando Alonso’nun 2009’da Ferrari ile anlaşabileceği yönündeydi.

Brezilya medyasından Jayme Brito The Independent’a yaptığı açıklamada "Burada herkes şaşırdı. Bu açıklamanın zamanı doğru değil. Bu dğer olaylar için bir maske olabilir." dedi.

Ancak Ferrari’nin dün yayınladığı 81 kelimelik açıklamadan başka anlamlar çıkaranlar da var.

Örneğin Massa’nın Ferrari ile anlaşmasının 2010 sonuna kadar devam edeceği açıklandı ancak yarış pilotu olarak o tarihe kadar devam edip etmeyeceği belirtilmedi.

Açıklamanın 2. cümlesi şu şekilde başlıyor: "Felipe’nin 2001’den beri Scuderia ile anlaşması var."

Ancak Massa ilk yarışına Ferrari motorlu Sauber ile 2002’de katılmıştı. Daha sonra 1 sene Ferrari ile test pilotluğu yaptı ve 2004’te 2 sene yarış pilotluğu için Sauber’e döndü. Massa Ferrari ile ilk yarışına daha 2006da çıktı.

Söylentiler Ferrari takım başkanı Montezemolo’nun arasının Jean Todt ile kötü olduğu, ve İtalyan patronun Ross Brawn’ı Alonso ile yeni bir dönem başlatması için Ferrari’de Jean Todt’un yerine getirmeyi planladığı yönündeydi.

Jean Todt geçtiğimiz haftalarda Alonso ile anlaşma yapmayacaklarını belirtmişti. Jean Todt’un oğlu Nicholas Felipe Massa’nın menajeri konumunda bulunuyor.

Diaro AS’den Carlos Miquel ise 81 kelimelik açıklamadan daha farklı anlam çıkardı ve bu açıklamanın yapılması ile Kimi Raikkonen’in Ferrari’deki pozisyonunun zayıfladığını iddia etti.

Miquel "2009’da Alonso’nun gelmesi halinde Kimi Raikkonen’in daha zayıf bir konumda olacağı kesin olan şey." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir