Mclaren İtalyan Polisin İddialarını Reddetti

yazar:

kategori:

Mclaren takımı, casusluk skandalında yetkili isimlerin sorumluluklarını bulduğu yönünde açıklama yapan İtalyan polisinin bu açıklamalarının yanıltıcı ve gerçek olmadığını söyledi.

Mclaren’in üst düzey yetkilileri İtalya’da devam etmekte olan dava kapmasında çarşamba günü sorgulanmışlardı.

İtalyan polisi yaptığı açıklamasında olayla ilgili Mclarne üst düzey yetkililerinin sorumluluklarının ortaya çıktığını belirtmişti sorgulamanın ve incelemenin sonucunda.

Ancak Mclaren takımı bugün yaptığı açıklamasında İtalyan polisinin açıklamalarının yanıltıcı olduğunu, İtalyan polisinin henüz Mclaren Teknoloji Merkezi ve yetkililerin evlerinden alınan materyallere ulaşmadığını söyledi.

Açıklama şu şekilde:

"Mclaren Racing dün İtalyan polisinin yapmış olduğu açıklamalar yüzünden oldukça memnuniyetsiz olduğunu belirtmek istiyor."

"Eğer bu açıklamalar gerçekten polisin açıklamasıysa, açıklama tamamen asılsız ve yanıltıcıdır."

"Yapılan açıklamada yanlış şekilde, yapılan araştırmaların Mclaren Racing’deki yetkili kişilerin sorumluluklarının ortaya çıktığını iddia ediyor."

"Gerçekte İtalyan polisi alınan materyallere henüz ulaşamadı ve hatta daha materyalleri incelemeye başlamadı. Eğer dökümanların tekrar gözden geçirilmesi daha önceden yapılan yoğun araştırmaların sonucunda ortaya çıkmayan bir şey açıklarsa gerçekten şaşırırız."

"Mclaren Racing gerekli sürece saygı duyulması gerektiğini ve araştırma sürecinin kontrolünün karşıt ya da toplum amaçlı oluşturulmaması gerektiğini düşünüyor."

"Şunu belirtmeliyizki şu ana kadar yapılan büyük araştırma ve incelemelerin hiçbiri Nigel Stepney tarafından Michael Coughlan’a verilen Ferrari belgelerinin Mclaren Racing’de başka birisine geçtiğine ya da Mclaren Formula 1 aracında kullanıldığına dair bir kanıt bulmamıştır."

"Mclaren Racing gerekli olması halinde Surrey polisinin yapacağı araştırmalara iş birliğine devam edecektir. Mclaren Racing sürecin işlemesinde yardımcı olan ve nazik davranan Surrey polisine teşekkür eder."


Yorumlar

  1. Ertan  Akkaş avatarı

    Anlamadığım şey şu İtalyan polisi söyleyince yalan McLaren söyleyince doğru mu oluyor bencede buna yazık asıl önyargı budur…

  2. bu kadarda olmaz be kardeşim resmen kendi tarafını tutuyorlar olmamış bişiyi insanları olmuş gibi gösteriyorlar tıpkı Ferrarinin McLarene attığı iftira gibi millette kanıyor yazık..

  3. Adamların önyargıyı davrandıkları belli.İtalyan polisi.Böyle bir olayın yerel mahkemede yürütülmesi ne kadar aptalca.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir