Renault Uyardı: Rekabetçi Olmak Üç Yılımızı Alacak

yazar:

kategori:

Renault Ceo’su Carlos Ghosn, Formual 1’de rekabetçi olabilmeleri için üç yıla ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Renault 2010 yılında Formula 1’den ayrılmış ve sadece motor üretmeye başlamıştı.

Ancak Red Bull ile yaşanan sorunların ardından takım kendi fabrika takımı ile Formula 1’e dönüş kararı aldı.

Fransa’nın Le Figaro gazetesine konuşan Ghosn “Takımımızdaki motivasyonu göz önüne aldığımızda rekabetçi olabilmek için üç yıla ihtiyacımız olacak”

“Kendi takımımızın yanı sıra motor tedarikçisi olarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Özellikle Red Bull ile yakından çalışacağız” dedi.

Ghosn, motor tedarikçisi olarak Formula 1’de kalmanın mantıklı olmadığını söyledi.

Ghosn “Bir motor tedairkçisi olarak yaptığınız yatırımların getirisini yeterince almıyorsunuz. Bugün TV gelirlerinin dağılımı 2009 yılına oranla çok daha iyi”

“Renault tarihine bakın. Renault ve Formula 1 her zaman yakındı. 40 yıldır buradayız. Galibiyetler, şampiyonluklar ve daha nice başarılar kazandık. Ferrari ve Mercedes’ten sonra en yapıcı ekibiz” dedi.

Ghosn, ocak ayında F1 programı hakkında açıklama yapacaklarını söyledi.

Ghosn “Bir kaç hafta beklemek gerekiyor. 2016’nın ocak ayında organizasyon hakkındaki amaçlarımızı, sürücülerimizi, stratejimizi ve ortaklarımızı açıklayacağız” dedi.

Bu açıklamayla beraber “Renault, Maldonado ve Palmer ile yarışmayacak mı?” soruları sorulmaya başladı.


Yorumlar

“Renault Uyardı: Rekabetçi Olmak Üç Yılımızı Alacak” için 14 yanıt

  1. Gerçekleri en başından söylemek her zaman iyidir.

    Renault bu projede sağlam adımlar sağlam yapılanmalar yaparak ilerlemelidir.

    Eski Enstone ruhu geri kazanılmalıdır takım 2011’den sonra maddi olarak hiç bir zaman güçlü olmadı ama buna rağmen Eric’in sayesinde takım rüzgar tünelini yeniledi modern F1 dünyasının olmazsa olmazı simülasyonu McLaren ortaklığı ile yenilendi fabrika daha teknolojik ve modern hale getirildi bu alanda atılan adımlar muazzamdı.

    Takımdan bir çok önemli isim ayrıldı maaşları ödenemediği için iyi bir yapılanma ile bu alanda’da 3 yıl içerisinde adımlar atılacaktır. Renault’un 2025 yılına kadar F1 de kalma sözü vermesi bu projenin ne kadar ciddi bir proje olduğunun göstergesidir.

    F1’de başarı için paranın önemi oldukça fazla Toyota istisna bu konuda Renault daha önce hiç bu kadar bütçe ayarmamıştı F1 projesine.

    Motor departmanın da bile değişikliğin olduğu artık güncel dyno tezgahı ile bütün sistemlerin bir bütün olarak test edileceği söyleniyor ki buda muazzam olacak.

    Carlos tek hedefin kazanmak olduğunu söylüyor Ocak ayında herşeyin netleşeneceğini söylüyor iki pilotunda yeri sağlam değil maalesef şuan.

    Motor konusuna gelirsem bir çok hayal kırıklığı yaşadık ama sezon bitti neyseki. 12 gelişim hakkından 7 tanesi kullanıldı bunun 3 hakkı içten yanmalı motorda 4 hakkı ise turbo sisteminde kullanılmış 2016’da iyi bir yol bulmak için içten yanmalı güncel motor kullanıldı ama maalesef en önemli olan Turbo güncellemesi denenmedi 2016 egzoz kurallarına göre güncellemenin yapıldığı için RBR’nin arka kısımda yapması gereken güncellemeler yetişmediği için. Bakalım ilerleyen yıllarda gelişim nasıl olacak 2016 da neler yapılacak hep birlikte görelim…

    %100 RENAULT geri döndü bu bana yeter artık daha rahatım.

  2. Herkesin aklına gelen ilk pilotun Vergne olması ne kadar güzel ayrıca Ocon’dan bahsetmiş bazı arkadaşlar yarışmasını çok isterim ama Mercedes sürücüsü olması bu ihtimali sıfıra indiriyor.

  3. Maldonado 10m euro getiriyorsa 20m euroluk masraf çıkarıyor zaten şunla yolları ayırın o süre 2 yıla düşer kafadan adam 20 yarışında 15 inde aracı parçalıyor zaten

  4. Kendi takımımızın yanı sıra motor tedarikçisi olarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Özellikle Red Bull ile yakından çalışacağız
    Gülüyorum sadece 😀

  5. Benetton takımını Renault’a çevirdikten 3 yıl sonra şampiyon olmuşlardı

  6. Honda arai mantigini degistirmezse yine Renault Hondanin onunde yer alacaktir. Simdiden mantikli ve makul aciklamalar yapmalari onlarin lehine olacaktir…

  7. Pilotları açıklamak derken aynı pilotları açıklayacaklardır muhtemelen. Sürücü sözleşmelerindeki maddeler ne bilmiyoruz, takımın el değiştirmesi durumunda yırtılıyor olabilir.

    Eğer değiştirirlerse Vergne ciddi bir aday.

  8. gerçekçi olmaları iyi, honda gibi kendilerini şişirmiyorlar. Honda şişip şişip patlıyor 😀
    Honda’dan kat kat iyi olan renault’un bile 3 yılı varsa, honda’nın gereksiz gaz verme ve patlama durumlarına çok şahit oluruz, arai reyiz sever şişirmeyi 😀

  9. Palmer gitsin Vergne yada Kevin gelse keşke.

  10. En azından Honda gibi şampiyon olmaya geliyoruz demiyorlar 😀 Toparlanmaları uzun sürecektir.

  11. Umarım Vergne yarışabilir..

  12. Magnussen-Vergne ikilisi boşta sanırım. Mevcut pilotlar yerine bu ikisi gayet iyi iş çıkarır diye düşünüyorum. 🙂

    1. Muhtemelen Maldonado ile yola devam ederler. Çünkü getirdiği 50 milyon dolar, Renault’nun F1’deki ‘geçiş senesi’ için önemli olacaktır. Bu yıl büyük şeyler başaramayacakları için hedefleri seneyi en az zararla kapatmak olacaktır. Ama Palmer’i gönderebilirler. Yerine ise Fransız Vergne veya Ocon gelebilir

  13. haydi….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir