KERS'in F1'e Dönüşü Değerlendiriliyor

yazar:

kategori:

Geçen sene KERS’in beklenen performansı verememesi ve KERS kullanan büyük takımların da geride kalması üzerine takımlar oybirliği ile bu sene için KERS’i kurallardan düşürmüşlerdi.

Geçen sene bazı yarışlarda KERS’i kullanan ancak bu sistem konusunda en zayıf kalan üreticilerden olan Renault, KERS’in hem çevreci olma hem de gösteri bakımından spora dönmesi gerektiğini düşünüyor.

Bir çok takım patronu KERS’in gelecekte önemli olduğunu ancak spora tekrar dahil olmadan önce sistemin daha ucuzlatılması ve daha fazla heyecan katması gerektiğini söylüyor.

Red Bul Takım Patronu Christian Horner “KERS çok ilginç bir teknoloji ancak geçen seneki gibi hata yapmamamız çok önemli çünkü geçen sene araçta KERS olmasının sonuca etkisi olmadı. Bu nedenle sistemi kullanmadık.”

“Eğer KERS’i kullanacaksak onun yarışa etkisini arttırmak zorundayız. Bunların gelecek sene mi yoksa diğer senelerde mi mümkün olacağına teknisyenler karar verecek.” dedi.

Mclaren Takım Patronu Martin Whitmarsh da Horner’a katılarak  “Ben KERS’i başarılı bir şekilde kullandığımızı düşünüyorum, ondan bayağı keyif aldık. F1’de KERS’i destekliyoruz ve olmasından memnun oluruz.”

“Şu anda bu konuya daha büyük pencereden bakmalıyız. F1, şu anda minimum 10 takım için katlanılabilir düzeyde olmak zorunda ki bu umarım 13 olur, ve eğer bu sistemi geri getireceksek bunun finansal olarak katlanılabilir olup olmadığına ve tüm takımların bunu kullanıp kullanmayacağına bakmalıyız çünkü geçen sene bazı takımlar kullanmış bazıları kullanmamıştı.” dedi.


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    Kers bundan sonra f1 e döner mi bilmem ama Ferrari nin yeni geliştirdiği hibrit aracın teknolojisinde Kers verilerinden yararlanacagını okumuştum bir yerde,bu sistem üreticilerin binek araç yönünden iyi veri toplamasını saglayan bir sistem oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir