2005 İtalya GP: Raikkonen ve Alonso’nun Mücadelesi


Yorumlar

“2005 İtalya GP: Raikkonen ve Alonso’nun Mücadelesi” için 24 yanıt

  1. yarıştaki ses o çoşku…

    anlatılmaz o sene yarışa İstanbul parka gittim kütle amortisörlü renonun en efsane yılları bana göre

    gerçi 2006 ortalarında bu sistem aşırı fazla dominant bulununca yasaklandı ve bir anda reno duraksamaları oynadı..

    1:18 ölçekli die cast kolleksiyonumdaki en nadir araçtır reno r 25

    önemi ve değeri çok yüksek.

  2. Raikkonen’in nadir fernando’yu geçtiği anlardan biri.o da tek pitstop stratejili boş depolu araçla.Fernando burda resmen geçirdi raikkonen’i.Spiker de alonso’nun savaşmadığını söylüyor buna rağmen Onun arkasında zaman kaybetti..

    1. Nadir? 😀 Savaşmadı? 😀

    2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Zaman kaybetti dediğin 1 tur da geçiyor 2 virajda mı geçecek ne yapacak onu anlamadım 😀 DRS li zamanlara ya fazla alışılmış ya da DRS li zamanlarda sporu takip etmeye başlamışsınız anlaşılan.

      1. DRS ile ilgili olarak ikinci söylediğiniz daha yüksek bir ihtimal…

  3. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    o çığlık sesini duyunca şimdi ne izliyoruz diyorum.

  4. Bu yarıştaki esas olay Raikkonen’in tek pit stopluk yakıtla polü almasıydı.

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bu videoyu izlemek teknolojideki her şeyin ilerlemesine rağmen f1 in 10 yılda 10 kat gerilediğini gösterdi bana gerçekten kıyaslamaya çalışsak 2000li o yıllara hakaret olur.

  6. Mclaren’in Mclaren olduğu yıllar. Araç zaten çok hızlıydı. Dayanıksız olmasa şampiyon çıkarabilirlerdi.

  7. Renault’un çekişi diğer tüm araçlardan çok üstündü.Viraj çıkışlarında zaten gerekli farkı yaratıyordu, düzlük sonuna doğru ancak yanaşmaya başlıyordu diğer motorlar.Burada asıl fark ağırlık avantajından geliyor.Tabi Kimi’nin her virajda 0.030 bile bırakmadan aracın üstüne çıkması asıl farkı yaratıyordu.Kimi’nin kariyeri boyunca ona en uygun araçlar mp4-19b ile mp4-20’di.O sezon Kimi’nin belini kıracak tek birşey vardı oda dayanıksız araçtı.

    Montoya o sezon kayıptı, parladığı bir yarış hatırlamıyorum, Kimi’nin yanında balonu patladı ve F1’i bırakmak durumunda kalmıştı.

    1. montoya nın sürüşü McLaren e uymadı zaten aracı hor kullanan bir adamdı McLaren in o senelerdeki dayanıksızlığıyla yolda kalışları zirveye ulaştı. Montoya çeşitli sebeplerle yarış dışında kaldığı yarış sayısı 9 iken raikkonen in sadece 3. aç bak wikipedia ya. Montoya ve Raikkonen in 2005 te ikisininde bitirebildiği yarışlara kim önde. ben söylüyeyim 6-4 Montoya önde.

      2006 da sıkıldı McLaren in disiplinli ve sıkı yapısı Montoya yla ters düştü, sezon ortasında bıraktı gitti zaten.

      1. Avrupa gp dikkate almamalısın son turda yarış dışı kaldı kimi ama 11.sırada tamamladı görünüyor

        1. aynı şekilde montoya da belçikada lider giderken yarış dışı kaldı tamamlanan tur sayısıyla 14. gözüküyor bu yüzden o durumlarda eşitlik var 1-1.

          1. Montoya fanı isen 2005 kanadayı tekrar izlemeni tavsiye ederim.Sc girene kadar lider giderken sc girdiği anda başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi.Bir tesadüf mü yoksa bir komplo mu sen karar ver.

            1. Aklımda bir kaç şey kalmış o yarışla ilgili tazelemek için izleyeyim bir daha. Teşekkürler tavsiyen için.

      2. Strong_Union avatarı

        Montoya o sezon aşırı kazaya da karıştı suzuka, istanbul, nurburning, brezilya, ispanya da yaptığı hatalar, monacoda sıralamalardaki kazası, Rainin o sezon hiçbir yarışta kazası yok. Ancak ikisininde kusursuz bitirdiği yarış sayısı 4, videosu var bunun. Ancak şunda hemfikiriz rahat domine götürebilecek sezonda çok şanssızlardı.

      3. GP2 ENGİNE avatarı

        aslında bakarsan sıkıldı değil de rai ile usa gp de çarpıştığı için kovuldu diye hatırlıyorum. montoya bmw de iken çok iyiydi mclaren uymadı ona maalesef.

  8. #Ocean_Pasific avatarı
    #Ocean_Pasific

    2005 de raikkonen ve montoya ikilisi diğer takımlar için başlıbaşına en büyük tehtitdi (tam anlamıyla öldürücü ikili ) .bir aracı yakaladıklarında onlarla başetmesi kolay değildi . ayrıca o sene hız olarak mclarenle baş edecek takım yoktu .ancak mekanik ve motor sorunları 2005 de rahatça kazanacakları takımlar ve sürücü şampiyonasını kaybetmelerine sebep oldu . ne olursa olsun MP4_20 gibi hem güzel ve hem de yırtıcı araçları unutmak zor .

  9. Strong_Union avatarı

    Sen o yarışta pol al vites kutusu değiştir ceza ye klasik Kimi. Olaya gelirsek şikanı kesti diye alonsoya yol vermiş ama vermese de olurmuş çünkü alonso da şikanı kesmiş. Gerçi Raikkonen’in aracı daha hafif avantajı var ama o sezon zaten Alonso kaç kere Raikkonen’e atak yaptı ki Rai yine geçerdi Alonsoyu. Ayrıca düzlük hızının ön planda olduğu pistte Rai Alo dan çok Mclaren Renault’u havada avlardı.

    1. o sezon zaten Alonso kaç kere Raikkonen’e atak yaptı ki Rai yine geçerdi Alonsoyu. Ayrıca düzlük hızının ön planda olduğu pistte Rai Alo dan çok Mclaren Renault’u havada avlardı.

      Peki Raikkonen Alonsoya kaç tane atak yapmış söyler misin.Koskoca 19 yarışlık sezonda bir sürü düzlük hızı olan pist varken kaçında Alonsoya atak yapmış.Kaçında havada avlamış.
      O sezon sadece 2 kere geçiş oldu.Birisi burası diğeri ingiltere.Her ikisinde de yeni vites kutusu ile geriden dolu depo ile başlayıp ileride deposu boşalınca pitten yeni çıkmış ağır depolu soğuk lastikli Alonsoyu geçmiştir.Zaten Alonso da birkaç tur sonra pite girecek olan raiye direnmemiştir.Yepyeni vites kutusu ile bomboş depo ile sıcak lastik ile en hızlı araç ile, pitten yeni çıkan aracı dedem de geçer.

      1. Strong_Union avatarı

        geçer geçer dolu depoyla şumiyi geçende Raiydi suzuka da. Kabul edin o sezon Rai kusursuz ve en iyisiydi. Ancak malum işte.

        1. Strong union bilmeden uydurma.Adamını göklere çıkarmaya çalışma.Aç izle o yarışı.MSC ile Rai aynı yakıt yüküne sahipken Rai 5 tur boyunca Msc yi geçemedi.Sonra arka arkaya pite girdiler.Tam 5 tur da öyle takip etti ve en sonunda geçebildi.Nerde dolu depo geçişi.Hayal mi görüyon sen.Adamlar aynı turda pite giriyorlar sen dolu depodan bahsediyon.

          1. Strong_Union avatarı

            O yarışı izledim bende biliyorum aynı anda pite girip 3 tur sonra geçtiğini ama senin dediğine göre sıcak lastiklerle ve boş depoyla geçiyormuş ya onun için dedim. Adamımı göklere çıkarmıyorum o sezon zaten göklerdeydi. Dinime küfreden müslüman olsa bana kendi adamını göklere çıkarma diyenler bir ara Alonsoyu ilahlaştırıyordu hatırlatırım.

      2. sevgili arkadaşlar 2005 sezonunda rai 7 yarıştan puan alamadı ayrıca rai aloya atak yapacak bir durum yoktu çünkü rai çoğu zaman poleden başladı o mp4 20 dayanıklı olsaydı alo çifte dünya şampiyonluğunu zor görürdü :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir