Ecclestone Mercedes’i Suçladı: Sporu Sıkıcı Hale Getiren Mercedes

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone’a göre Formula 1’de yaşanan seyirci kaybının sebebi Mercedes.

Formula 1’de özellikle 2008 yılından sonra getirilen nedeniyle ciddi taraftarlar kayıpları yaşanmış, 2010 yılında Schumacher’in dönüşüyle bu oran azalsa da turbo motorlar ve Mercedes hakimiyetiyle beraber bu kayıp iyice artmıştı.

Ecclestone “Mercedes hakimiyeti yarışları sıkıcı yapıyor. Mercedes o kadar güçlü ki pek çok insan yarışı başlangıcını izliyor ve televizyonu kapatıyor”

“Bu spor için iyi değil. Fanlar kimin kazanacağını yarış başlamadan bilmek istemiyor. Şu anda çözmemiz gereken sorun bu ve bunu çözmek zorundayız”

“Yıllardır finansal kısıtlamalar getirerek rekabet gücünü garanti altına almaya çalıştık ancak bu işe yaramamış gibi görünüyor” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone Mercedes’i Suçladı: Sporu Sıkıcı Hale Getiren Mercedes” için 18 yanıt

  1. 5 yıl schumacher şampiyon olduğunda niye konuşmadın bernie,vettel 4 yıl şampiyon olurken niye sustun usülsüz esnek kanatlara göz yumarken niye sustun. inşallah seneye de mercedes domine eder. forza hamilton.

    1. Schumi ve Vettel dönemine dem vuran arkadaş sana 10 puanlık sorum var 🙂

      Bu 3 Şampiyonun baskın dönemlerine baktığında şunları cevapla bakalım.

      Schumi zamanında kaç adet heyecanlı yarış vardı Vettel zamanında kaç adet hamilton zamanında kaç adet.

      Schumi zamanına sana 50 tane yarış sayarım Vettel döneminde 25 peki Hamilton döneminde kaç yarış var?

      Cevabı biliyorsun değilmi ?

      Sıfır-0

  2. Kimi_in_Rai avatarı

    Ecclestone “Mercedes o kadar güçlü ki pek çok insan yarışı başlangıcını izliyor ve televizyonu kapatıyor”
    Aynen 🙂

  3. Hiç boş yere bi tarafınızı yırtmayın suç Mercedes’in değil. Bugün Mercedes’in durumunda Ferrari’de olsaydı değişen bişey olmazdı. Sadece biraz daha fazla taraftar mutlu olurdu. O da Ferrari’nin taraftarlarının Mercedes taraftarlarından daha fazla olması sebebiyle. Ferrari dominasyonunda da Mercedes, Honda ve Bmw taraftarları memnun değildi.
    En baştaki problem 1.6 v6 turbo motorlar. Ferrari kazanınca da kimse eskisi gibi mutlu olamıyor. Yaşanan mutluluk sadece hasret kalınan zafer mutluluğu. Bikere motorlarda ruh yok. Bugünki F1 oscar almış sinema filmini sesi olmadan izlemek gibi bişey.

  4. Laf olsun torba dolsun Bernie amcanın konuşması…Yıllardır F1’i yönetenler bu duruma getirdi bu organizasyonu gerisi hikaye..

  5. Laf olsun torba dolsun… Mesele dominasyon felan değil engelleyemedim olanları de canımızı ye 🙂
    Yapabilecek birşeyi gerçekten yok bundan sonrasına da yok boş hayallere kapılmamak lazım yok yetki almışmışlarda falan da filan da.. Yetkiyi alan almış zamanında sür eşşeğini… O kadar problem çıkardılar hiçbirşey de yapamadılar..
    Akıllı adam öngörürdü varını yoğunu ortaya koyar engellerdi ben olsam yapardım parasını yemişim servetimi riske de atardım katlamaya devam edebilmek için… ama emir yukarılardan de canımızı ye…
    Mesele bundan ibaret.
    İşler farklı olsa dominasyon bu kadar kayıp, hissizlik vermez. Hiçbirşey değişmese ne birisi bu görüntüde fark yapabilirdi nede diğerleri bu kadar geri kalırdı. Yapılan işte daha büyük sorunlar var… ne kadar şey başarırlarsa başarsınlar yıldızı yetercilerden başka yaşananlara, istatistiğe saygı duyan kimse yok. İşin mealleri başka.
    Kurtlar vadisi operasyonu başarıyla tamamlanmış işte daha ne olsun 😀 bizim elimizde patlarsa patlasın kimin umrunda. Çok saygı değer ceo dünyalıları cebine bakar..

  6. Ecclestone muhtemelen Mercedes’e lastik tesler konsunda göz yumulurken motor bilgileri önceden servis edilirken bu kadar baskınlık ön görmüyordu
    aslında derdi izleyici sayısının düşmesi

  7. sporu bu kadar yol otomobillleri statüsüne sokmaları çok saçma..
    1.6 motor nedir Allah aşkına silik ve zevksiz..
    ferrari yılları..
    meşrubat takımı yılları..
    şimdide mercedes bu hep olacak lakin
    renoya 1 yılın sonunda diğer yılın ortasında dur dediler

    meşrubat takımına 4 sene verdiler

    mercedesin 2 senesi doldu 3 yolda..

    bu bir show sporu ve önceden belirlenmiş bir senaryo için seyirci çekemezsiniz

    helede bu süpürge kıvamındaki sesli icatlarla..)

  8. mareşalsaidertuğrul avatarı
    mareşalsaidertuğrul

    Siz bu spora maliyetler düşsün diye getirdiğiniz V6 Motor ile İHANET ettiniz ve hala utanmadan konuşuyorsunuz. Yaşı 50’yi geçen insanlara mikrofon uzatmayacaksın ne dediklerini bilmiyorlar…

  9. Gelir adaletsizliği olduğu sürece küçük takımların zaten şampiyonaya etki etme şansı bulunmuyor en önemli sorunların başında da bu geliyor. Bay E’nin rekabet anlayışı sadece Ferrari ya da Redbull tarzı büyük bütçeli takımların yarış içinde olması üzerine kurulu herhalde. Madem kıyasıya bir rekabet olsun istiyorsunuz bir arkadaşında bahsettiği gibi bütün takımlar eşit bütçeyle başlasın şampiyona durumuna göre bonuslarını alsınlar ki bütçe farkı nedeniyle takımlar arasında uçurum olmasın. Sezonun sıkıcı olması nedeniyle Mercedes’i suçlayan adam geçmişe dönüp bir baksın 2002, 2004, 1988 sezonlarındaki baskınlıklar çok mu farklı da seyirci kaybı bu yüzden gerçekleşiyor. Seyirci kaybı birçok faktörün birleşimi sadece Mercedes’e bağlamak saçmalık başka birşey değil.

  10. Kendi elinizle bu sporu batırdınız.Birilerini suçlayacaksan eğer ayna da kendine bakman yeterli.

  11. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Tek suçlu BAY E.

    Öncelikle sistem kötü şu para olayını çözmeleri gerekiyor herkese eşit para veilmeli bonus verilecekse sonradan verilmeli ki takımlar paralarla aracı geliştirsinler.

    Ve en önemli şey bu motorlar değişmeden izleyici çekecegini düşünmüyorum.

  12. Sadece yarışın kazananını değil. Daha sezon başlamadan hangi takım ve pilotun şampiyon olacağını biliyoruz. O yüzden izlemeye pek gerek kalmıyor. 🙂

  13. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Hem suçluyor hem her dediklerini yapıyor. Resmen oyuncağı oldu Mercedesin. 3 yıl önceden kuralları servis ettik diyor. Madem öyle yapmasaydın o yüzden müstahak bu durum. Bundan sonrasının icabına bakın,durumu değiştirin de bari rutinlikten kurtulalım.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Ve acaba bu durumun Almanya’daki rüşvat skandalına bakan mahkeden kurtulmak için etkisi var mıdır ?

  14. Yetki vermediler mi sana ? Birşeyler yapın artık.

  15. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes kazanacakken yavaşlayimde garibanlarda kazansın demez hiçbir takım demez..Kısıtlamaları büyük takımlara yapsanız lotus sauber force india manor bu takımlar kıt kanaat geçiniyor..Ama diğer takımlara sırf büyük oldukları için bonus alıyorlar..Bu gelir adaletsizliğini ortadan kaldırın ilk önce yoksa yarışacak takım bile bulamayacaklar.

    1. Ben bu baskinlik muhabbeti yuzunden araci tam gaz kullanamadiklarini dusunuyom.Baska bir haberde vardi.Diger takimlara ortalama bir saniyenin uzerinde fark atanlar olmus.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir