Jordan “Üretici Takımlar Çok Fazla Güce Sahipler”

yazar:

kategori:

Eski takım patronlarından Eddie Jordan, Formula 1’de üreticilerin çok fazla güç sahibi olduğunu ve F1’in patronlarının bağımsız takımları korumak için daha fazlasını yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Son yıllarda üreticilerin karşı olması nedeniyle bir çok kural değişiklik görüşmelerinde sıkıntılar oldu ve son olarak Dünya Motor Sporları Konseyi, FIA Başkanı Jean Todt ve F1’in Patronu Bernie Ecclestone’a olağan üstü haklar verdi.

Jordan “Şu anda olanları sevmiyorum. Mercedes ve Ferrari’ye saygım var ancak onlar çok fazla kontrole sahipler.”

“Kontrolü tekrar bağımsız takımları seven insanlara verin çünkü onlar sporun hayat kaynağıdır.”

“Bernie Ecclestone, Brabham’la birlikte tüm yaptıklarıyla, sevilse de nefret de edilse size söz veriyorum grand prix serisini nasıl işleteceğini biliyor.”

“Üreticilere karşı bir şeyim yok ancak onlar gelip giderler. Williams gibi bağımsız takımlar sporun temeli. 10 sene içerisinde bağımsız takımlar geri dönecek.” dedi.


Yorumlar

“Jordan “Üretici Takımlar Çok Fazla Güce Sahipler”” için bir yanıt

  1. Orası yemin ediyorum, and içiyorum gibi birşey olacak herhal böyle pek manalı olmamış 🙂

    Takımların hiçbir gücü tesiri yoktu kararlar alındığında heyetler kurup işletmekten başka bu kadar kısa sürede nasıl bu kadar beynamaz oldular ilginç… Takımların yine yok tabi global markaların var sadece.
    95 ten itibaren bütçesi büyükler hiç bu kadar belirleyici olmamıştı hatta biz güç biraz garajlara verilmeli diyorduk tabi bizim dediğimiz olmuş değil yine de 🙂 kâr zararlılıkta gördük garajların alayı çakıyor böyle F1’de kasmanın ne alemi var git wec de yarış.. Yıllarca ferrariye saklı gücü var dendi şu birkaç yılda tesiri olduğu kadar hiç olmamıştır. Merso dediğin basit bi motor tedarikçisiydi oldu sana ağa baba….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir