Perez 2016’da Force India-Haas Savaşı Bekliyor

yazar:

kategori:

Force India’dan Sergio Perez, Haas’ın 2016’da Force India için ciddi bir rakip olacağını söyledi.

Haas gelecek yıl Dallara ve Ferrair ortaklığıyla Formula 1’e giriyor ve sürücü koltuğunda Romain Grosjean ve Esteban Gutierrez olacak.

Perez “Aracın B tasarımından önce ilk beş içinde yer aldık ve o an takıma olan güvenim arttı ve takımda kalmaya karar verdim”

“2012 yılında üç kez podyuma çıktım. Ama bu yıl çok daha tutarlıyım. Kendi performansımı geliştirdim”

“Williams ve Red Bull gibi takımlar ile yarışmak bizim gibi küçük bir takım için çok büyük bir iş. Rakiplerimizin çoğu gelecek yıl daha iyi olmayı bekliyor. Örneğin McLaren ve Toro Rosso, Hatta Haas”

“Haas yeni bir takım değil, Ferrari ile ciddi bir ilişkileri var. Sezonun başından itibaren büyük bir rakip olacaklar” dedi.


Yorumlar

“Perez 2016’da Force India-Haas Savaşı Bekliyor” için 2 yanıt

  1. Bizimkiler sadece öngörü üstat 🙂
    Force india’nın b versiyon aracı diğer bir çok araçtan izler taşıyor gibi..Ön kanat redbull’un ön kanadını çok andırıyor(1.link)burun yapısı ise gerçekten yenilikçi bir yapı,bu sezon diğer takımlarda da bu tür delikli burun görebiliriz diye tahmin ediyorum.Aracın soğutma sistemi de geliştirildi diyorlar hava girişi vs ile,difüzör güncellemesi derken araç hızlanmaya devam etti.

    Resimde de Mercedes-Force İndia-Redbull ön süspansiyon karşılaştırması var,bu sefer Mercedes Force india’yı kopyalamış olabilir.

    Mercedes’in Bosch firması ile 5.0 turbo bar için çalıştığı söyleniyordu,bunu yaptılarsa sadece Force india değil diğer tüm mercedes güç üniteli araçlar da yararlanmıştır.(2.link)

    http://en.f1i.com/magazine/18438-technical-analysis-silverstone.html/3

    http://www.f1today.net/en/news/196703/mercedes-preparing-big-step-with-turbo-pressure-for-2015/

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Haas eğer puan alabilen bir araç çıkartır ve Force India önünde olursa büyük iş başarmış olur ilk senesinde. Neticede en iyi motora ve yıllardır sporda olan bir ekibe karşı mücadele edecekler. Force India süspansiyonda ve ön kanatta Rb tarzı yenilikçi gelişim ile burna açtığı deliklerle hızlanmış olabilir. Bir de Mercedesin hidrolik süspansiyon üzerinde çalıştığı bilgisi var. Bir de Mercedesin 5.0 turbo bar ile bir çalışması var sanırsam onnda etkisi olabilir. Mert, bu konuda daha iyi bilgi verebilir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir