Mercedes, Motor Bilgilerini Ferrari’ye Taşıyacak Mühendise Dava Açtı!

yazar:

kategori:

Mercedes, salı günü Formula 1 rakiplerinden Ferrari’ye geçmesi beklenen mühendisine dava açtığını doğruladı.

Blomberg’in haberine göre Mercedes motor tesisinde Performans Uygulamaları Takımı Lideri olarak çalışan Benjamin Hoyle adındaki mühendis, Ferrari’ye götürmek için bazı veriler ve belgeler hazırladı. Hoyle şirketini sene sonunda ayrılacağı yönünde bilgilendirdi.

Aralık ayında Ferrari’ye katılma niyetinde olan Hoyle’nin raporunda 2015 Macaristan GP yarış raporu, motor verileri ve yarış verilerini çözmek için bazı kodlar vardı.

Mercedes açtığı davada “Bay Hoyle ve dolaylı olarak Ferrari yasa dışı olarak bir avantaj kazandı” denildi.

Bunu öğrenen Mercedes, Hoyle’nin Ferrari’ye veya başka bir takıma geçişini durdurmaya çalışıyor.

Mercedes’ten yapılan açıklamada “Mercedes Motor Sistemleri ve çalışanlarını içeren yasal bir işletm mevcut. Şirketimiz, mülkiyetini korumak için bazı yasal adımlar attı” dedi.


Yorumlar

“Mercedes, Motor Bilgilerini Ferrari’ye Taşıyacak Mühendise Dava Açtı!” için 69 yanıt

  1. beceremediğiniz zaman ya güçlü lobi yapacaksınız meşrubat takımı gibi

    adamlar lastiklerin hamurunu değiştirmişlerdi güvenli sürülmüyor ayağına..

    vede üst üste 9 yarışı kazandılar sonrası ıslıklar ve yuhalanmalar geldi..

    yada kalyi içten fethedeceksiniz birilerini ayartıp birşey çalmak gibi..

    şu yada bu demiyorum bakalım olayın iç yüzü tam olarak neymiş

    ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz

    özetle.

  2. Amma kavga çıkmış. Takımlar birbirlerinden veri çalacam diye takla atıyorlar. Bunlar göz yumulmayanlar veya yakalananlardan.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Nerelerdesin ?

      1. F1’den soğumakla meşgulüm. Önümüzdeki sezon canlı yarış izlememekle başlamayı düşünüyorum. Arada dayanamayıp damlıyorum 😀

        1. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          damla ya yeterince kayıp var.soğuma bize katıl bizi destekle bu sana bir amaç olur f1 için 🙂 doğru yola gel 🙂

          1. Haklı ve sportmen oldukları sürece Ferrari’yi destekliyorum zaten. Ama fırsat vermiyor ki adamlar 😀

            F1 de mafya gibiymiş arkadaş girdin mi bir türlü kopamıyorsun 😀

            1. burak karaküdük avatarı
              burak karaküdük

              tabiki ya adamın kanına işliyor.sen eksik olma buralardan.bekleriz bi maranelloya çaya kahveye sonra makarna yeriz ehueh 🙂

  3. nazmiduman34 avatarı

    “Mercedes açtığı davada “Bay Hoyle ve dolaylı olarak Ferrari yasa dışı olarak bir avantaj kazandı” denildi.”

    yazının şu bölümünü dikkatle okumanızı tavsiye ederim. “Ferrari yasa dışı olarak bir avantaj kazandı” ifadesini kullandıklarına göre bilgi sızdırıldığına emin oldukları anlaşılır. Belkide Ferrarinin motor konusunda arayı kapatmasını buna bağlıyorlar. Bakalım bu ilk dava görülsün, ortaya ciddi deliller çıkarsa Ferrariye de dava açmadan bırakmaz Mercedes.

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Tamam Ferrari’ye geçsin bir sıkıntı yok elbette öğrendiklerini yeni takıma aktaracak mesela red bull’dan mclaren’e geçen prodromou gibi..ama adam 2015 Macaristan GP yarış raporu, motor verileri ve yarış verilerini götürecekse bu legal bişey değil Ferrari böyle birşeyi istedimi o adamdan bu önemli ? istemedik derlerde zaten Mercedes’te haklı neden bu kadar önemli yarış verilerini Ferrari’ye kaptırsınki.Hamilton telemetrinin bir kısmını twitter’a attı diye ne kadar olay oldu.Ayrıca en basidinden sıralamada q1-q2-q3 aralarında garaj çekimlerinde pilotlar telemetri verilerine bakarken tv yayını görür görmez hemen ekranı değiştiriyor.bu bile en ufak verilerin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor o yüzden hiçte önemli birşey değilmiş gibi davranmasın kimse

  5. Ben bu olaydan şunu çıkarıyorum seneye rekabet kanlı olacak.

  6. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Olayın zamanlaması manadir. Adam ben gidiyorum bak ona göre demiş tam Aralık ayında transfer olacak çattt ! Mercedes zaten arkadaşların da belirttiği gibi bir hayli Ferrari’nin yakalama endişesinden en ufak kuralı bile değiştirip lobi faaliyeti yürüten bir takım. Gizli kalsın diye fiaya mailler atan bir takım. Çinden sonra uygulanan yakıt kuralı,Haas-Ferrari tünel paylaşımı,şimdi de bu. Ben açıkçası pek ihtimal vermiyorum. Transfer belli ki bir hayli kritik.

    Adamın bilgi verip vermediği kesin değil ve avantaj sağladıkları kesin değil. Bir durum varsa madem avantaj sağladı diyorsun o zaman neden şimdi açıklıyorsun. Maceristan ne zaman yapıldı biz hangi gündeyiz?

    Arkadaşlar bunu 2007 casusluk skandalı ile karıştırmış. Hatta daha büyük olduğunu iddia etmiş. Destur bismillah ! Yahu o zaman ortada yüzlerce sayfa vardı,e-maller,pilot konuşmaları vs vs. Ferrari araç teknik bilgileri ve yarış stratejilerine deyinceye kadar. Bütün bunlar kırtasiyecide yakalandı ve basına sızdı. Mahkemeler temyizler derken çok büyük bir karar alındı. Burda ise muhattap bizzat Mercedes çalışanı. Sapla samanı ayırmak lazım. Üstüne McLaren aracında 3 alanda gelişime 2009a kadar yasak konmuştur örnek ; frenler.

    Kirli işler ve Ferrari deniyor ama malum bunu diyenlerin pilotları bu kirli dedikleri takımda yarışıp gittiler. Kendi geçmişleri süt gibi beyazdır.

    Son olarak her transferde mühendisler srları ve bildiklerini muhakkak götürür yeni takıma. Newey gelse Ferrariye Red Bull’daki araç tasarım felsefesi ve yaptıkları gelmeyecek mi ? McLarene giden baş mühendis hemen etki göstermedi mi? Bunları nerden yaptı bu adamlar,gökten zembille mi indi? He Ferrari bunlardan eleman gelmeden istifade ettiyse ve cidden data paylaştılarsa açıklansın,araştırılsın. Hak sağladıysa ceza yaptırım uygulansın,eyvallah. Ama bence bu olay Mercedesin, bu mühendisin transferini gerçekleştirmesi. Umarım en kısa zamanda sonuçlanır ve Mercedes,bana göre kurduğu bu oyunda bozguna uğrar ve mühendis de transfer olur hem de haberde geçen datalarla.Çünkü o zaman iş yasal hale gelir

  7. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Bir sürü takım çalışanı oradan oraya gidiyor, çalışma dosyasını yollayıp yollamadığı belli değil, alıp almadığı belli değil. Mercedes’in iğrenç lobi çalışması gibi duruyor.

  8. Bence bu olaydan bir şey çıkmaz. Mercedesin mühendislerinin geçmesini geçiktirmek veya engellemek icin yaptığı ali cengiz oyunlarından başka birsey değil. jock Clear da gec sene gecmesi gerekirken mercedes izin vermedi bu seneye kaldı trasfer. Mclaren- Ferrari olayından sonra hiç kimse bu riski almaz aldırmaz.

    1. + olarak olası ferrari yenilgisi durumunda mercedesten calınan bilgiler sayesinde avantajla galip gelindiği algısı olusturulup , ferrarinin üzerine camur atma , karalama kampanyasından baska bir sey degil bu.

  9. Haberin orijinal halini okuduğum da anladığım kadarıyla adı geçen Benjamin Hoyle 2015’in 21 Mayıs’ında “hey mercedes bu yılın sonunda takımdan ayrılabilirim,kontratım 2015 Aralık ayında bitiyor” diyor.

    Ardından Ferrari’ye gideceği söylentilerini Mercedes öğrenince adamın F1 ile ilgili görevlerini elinden alıyor ve kendisine yeni bir e mail adresi veriyor,Hoyle ise kendi dizüstü bilgisayarına söz konusu macaristan gp verilerini kopyalamış,mercedes bunları öğrenince verileri silmiş

    Ama Benjamin Hoyle veri silinmesinden sonra da macaristan gp gibi yarış raporları verileri aramış,bulup bulamadığı bilinmiyor,muhtemelen bulamamıştır yoksa haberde bahsedilirdi.(M1CHAEL abinin söylediği gibi veri sızıntısı varsa program ile bulabilirler)

    ve en önemlisi “VERİLERİN FERRARİ’YE GÖNDERİLDİĞİ BİLGİSİ BİLİNMİYOR,FERRARİ’NİN VERİLERİ ELDE EDİP ETMEDİĞİ BİLİNMİYOR

    Mercedes şu an Hoyle’un 2016 için Ferrari’ye geçişini engellemek ve 2016’da hiçbir F1 takımında yer almaması için dava açıyor.Adamın yaptığı yanlış mı ? EVET,çünkü hala mercedes adına çalışıyorsun..

    Adamın yaptığı ne kadar yanlışsa olay daha taze iken Ferrari’yi suçlamak da o kadar yanlış olur düşüncesindeyim.
    Eğer Ferrari Hoyle’dan verileri aldıysa işler karışır orası ayrı.

    bu arada haberin orijinal hali : http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-12-08/mercedes-sues-f-1-engineer-for-data-theft-before-move-to-ferrari

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Verileri alsa bile hiç bir şey fark etmez 🙂

      1. Verileri alması fark eder de asıl fark edecek mercedes’te çalışırken bu verileri ferrari’ye gönderip göndermediği..
        Bence verileri gönderme riskini ne Ferrari ne de Hoyle almamıştır.
        Mercedes 2016’da Ferrari’nin kendilerini yakalayıp geçmesinden endişe duydukları için adamın Ferrari’ye geçişini en az 1 yıl geciktirmek istiyor.

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Orası ayrı.Şimdi Mercedes ile çalışırken Ferrariye veri yollaması hukuki olarak suç.Bu riski her iki tarafta alamaz.Bencede dediğin gibi bir süreci uzatma çabasındalar.Mercedes 2016’dan ciddi korkuyor.Çünkü yenileceklerini çok iyi biliyorlar.

  10. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Bahsedilen şey rekabet sözleşmesi.İşci haklı sebebi ile Mercedesten ayrıldıysa yada Mercedes işçiyi kovduysa o sözleşmedeki bilgi aktarmıcaksın yazısı iptal olur.Ayrıca Şirket ayrılırken gerekli görüp rakip firme ile bu rekabet sözleşmesini imzalattıysa mahkemede böyle bir şey yapılmıştır kararı ile işçiye tazminat davası açabilir.Ama eğer ayrılırken imzalanmadıysa hiç bir cacık olmaz o adama.Ferrariye hiç bir cacık olmaz.Ben bir mühendis olarak doğru bulmuyorum.Genel olarak İş etiğine uymayan bir şey.Ama günümüzde kimse kimseye hikaye okumasın.Ben neler gördüm nelerrr.Rekabet sözleşmesinden bir madde;
    MADDE 2:İşçinin işverene ait önemli bilgileri öğrenebilecek durumda olması;
    İşçi çalıştığı sırada, işverene ait bilgileri öğrenme imkanına sahip olmalıdır. İşverene ait bilgilerden kasıt, işverenin müşteri çevresi veya işyerine ait üretim sırları ya da işverenin yaptığı işlerdir. Ancak işçinin öğrenmek imkanına sahip olduğu bilgilerin sıradan bilgiler olmaması gerekir. İşçinin öğrendiği bu bilgileri rakip bir firma kurarak yahut rakip firmada çalışmaya başlayarak kullanması halinde işverenin önemli ölçüde zarar görmesi ihtimali bulunmalıdır. İşveren işçinin rakip firmaya geçmesi nedeni ile zarar görme ihtimali doğduğunu ispatla yükümlüdür.

  11. mareşalsaidertuğrul avatarı
    mareşalsaidertuğrul

    MichaelJackson isimli arkadaşa cevaptır : Kimsenin Herhangi bir takıma karşı kuyruk acısı olamaz ve olmazda.
    Yazdığın lafa da dikkat et ve haddini bil. bu sitede herkes düşüncesini SAYGI çerçevesinde açıklayabilir ve konuşabilir. Herkesin söylediği söz şahsını ilgilendirir. Umarım bir daha yazdıklarına dikkat edersin. Yoksa Saygınlığını yitirirsin…

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Keşke yazdığımın altına atsaydın cevabı iyi ki bir daha girmişim başlığa.

      Herkesin olmaz evet ama bazı kişilerin bazı takımlara kuyruk acısı olur bu da genelde tuttuğu takımı/pilotu yendiği için olur.Ya da tuttuğu pilotu yarıştığı takım kovmuştur falan filan yani çok değişik durumları var bunun ama böyle bir şey var.

      Yazdıklarıma her zaman dikkat ederim hatta göndermeden önce son bir kez baştan sona okurum eksiği gediği falan var mı veya yazım yanlışı var mı diye içime sindiyse gönderirim.

      Yazdığım her şeyi haddimi bilerek yazıyorum zaten o yüzden bana o cümleyi sarf edemezsin.Kimseye saygısızlık yapmamışımdır.Görüş ayrılığı olabilir normaldir ama saygı önce gelir ve ben bu konuda gayet iyiyim mütevazı olamayacağım.

      İnşallah kendimi gerekli şekilde ifade edebilmişimdir.Saygılar.

  12. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Kendini güçlendirmek için iyi durumdaki firmalardan yetkili ve bilgili insanları transfer edip gücünü artırırsın kimse buna bir şey diyemez. ama o firmanın gizli belgelerini almak casusluktur , suçtur. Böyle bir durumda ferrariye güvenimiz tam. zaten mercedes mühendisi mahkemeye vermiş bilgileri kopyaladığı için yani asıl olay şu mercedes ferrariye gönderme yapmış benim bilgilerimi kullanma eğer öyle bir hataya düşersen ( benim açımdan çok büyük bir hata olur) seni mahkemeye veririm diye olay bundan ibaret

  13. Adam Mercedes-AMG’nin bilgilerini Ferrari’ye taşıyacak, Ferrari’de şampiyon olacak….D

    1. Bravo rumuzunun hakkıyla yazmışsın 🙂

  14. Ferrari yapmaz oyle.seyler.Gecen sene transfer ettikleri muhendislerde bir sey goturmemistir.Muhendislere aniden ilham gelmistir.Fotokopi cekseydi kesin suclu idi.Ama usb veya Cd suc sayilmaz.
    Mosley Fia baskani ve olay Ferrariden diger takimlar yonunde olsaydi kiyamet kopardi.Simdi kapanir.

  15. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Kış testlerinde bizi röntgenleyenler şimdi mühendislerimizi röntgenliyor hayırlı işler 🙂

  16. Mercedesin de Ferrariye karsi korkusu neymis be once ruzgar tuneli olayi simdi bu. Bari korktugunuzu dile getiriyorsunuz bu kadar abartmayin artik.

  17. Yorumlara baktım da Türkiye’nin geleceğine dair umutlarım sıfırlandı. Yahu her giden adam zaten o takıma bir şeyler götürür. Bunda garip bir şey yok. Kaldı ki Ferrari’nin bundan haberi bile olmayabilir. Adam eğer gizli belgeleri filan aşırdıysa bu da onu ilgilendirir, Ferrari’yi değil. Millet 2007 ile karıştırmış. O zamanlar Alonso ile de la Rosa bile biliyordu mevzuyu, neyin kafasındasınız anlamadım ki?

  18. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    2007 ile karşilaştiranlar gülüyorum size.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Kardeşim dur zaten yaralari var.Bu haberlerle saldiriya geçiyorlar.Burada Ferrariye yazi yazan bazi kişi,kişiler bana mercedesten geçen mühendislerin Ferrariye çok yarari olduğunu onlarin sayesinde motor geliştirildiğini ditetip soyluyordular.Ama bu haberde simdi mühendisler veri sizdiriyor Ferrari şike yapiyora getiriyorlar.Bazi yazilan şeyler Cem yilmazin anlattigi hikayeler gibi komik 🙂

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ
      2. Rakip firmanın adamlarını almaya bir şey deniyordu, bir tabir vardı ama hatırlamıyorum şimdi. Bizim millet çabuk gaza geliyor, bu mevzudan bir cacık çıkmaz.

        1. transfer, ahlaksız transfer 🙂

  19. Nötr olarak, Mercedesin Ferrari tehditini zayıflatma amacı olabilir mi?

  20. burdan birşey çıkmaz, takım değiştiren herkes bilgilerini götürüyor zaten.

    Ayrıca verilip verilmediği de belli değil, bununla ilgili kanıt da koymamışlar, sadece çalışanın bilgileri kodladığı yazılmış. Dediğim gibi çalışab herkes zaten ileride kullanmak için ve çalışacağı takıma götürmek için birçok bilgiye sahip olur. Öyle birşey olsa mercedes zaten ortalığı karıştırırdı. İşleri çalışan üzerinden küçük çaplı yürütüyor. Büyük çapta birşey olmayacağı açık.

  21. haydi hayırlı traşlar 🙂
    Bu sanayi işlerini engelleyemezsin de yakalanması güzel..
    Bu işi bi DLP çözer öyle yakalamışlardır herhal zati koca takımlar kullanmıyorsa yazık 🙂
    https://en.wikipedia.org/wiki/Data_loss_prevention_software

    Yasal bişey mevcut demişler bu zaten kopyaya davet o yüzden girmek istemiyorlar bu tip işlere.:) Diğer kısmı da hırsız şirketler hırsızlık ürünü şeylerini koruyacağım diye insanlara fazla fazla baskı oluşturuyor…

    Baksana ehven-i şer olarak bakmış insanlar.

  22. Kirli işler ve Ferrari. Normal.

  23. Ferrari’nin sampiyonadan men olma durumu soz konusu olabilir mi?
    Manor’un garaj komsusu olma durumu filan 🙂

    1. cipitu encin cipitu AARRGH! avatarı
      cipitu encin cipitu AARRGH!

      Onu bilemem ama seneye manor ile siz komsu olacaksınız onu biliyoruz

      1. Biz komşuyuz zaten ama Manor’u ortaya alırdık işte 😀

    2. Isin gucun Ferrari’ye suc atmakta. Eskileri unutma da sonra Ferrariye suc at.

      1. Sizin gibilerin bütün işi gücü Alonso’ya laf atmak iken, benim Ferrari’ye laf atmam mı zorunuza gitti?

        1. Alonso’ya niye laf aticam Manor’lara nasil gecilmedin diye mi?

          1. Manor’u karıştırma. Adam 1 yıl gerilere düştü diye geçmediğiniz dalga kalmadı. İlk ve tek hakkınızı da kullandınız. Gelecek yıl biz dalga geçeceğiz artık. Şimdi de dalganıza bakın. Testler başlasın o zaman görüşelim.

            1. Hahaha 🙂 mercedes ferrari williams force india redbull toro rosso (ferrari motorlu) bunları sayarsan zaten 12 araç etti. Hayırlı işler 🙂

    3. Evet, son duyumlara göre Ferrari men edilecekmiş, Ferrari’nin puanlar da alonsoya eklenecekmiş, ve alonso şampiyon olacakmış..

      1. Bu arkadas cok komik be. Getirin buna bir madalya filan.

  24. “Blomberg’in haberine göre Mercedes motor tesisinde çalışan Benjamin Hoyle adındaki mühendis, Ferrari’ye götürmek için bazı veriler ve belgeler hazırladı.”

    Hazırlamış ama götürebilmiş mi?

    “Bunu öğrenen Mercedes, Hoyle’nin Ferrari’ye veya başka bir takıma geçişini durdurmaya çalışıyor.”

    Belli ki daha bişey götürememiş…

  25. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Olaya bak karışır buralarr..

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Benim kendi yorumum : Burda şimdiden hırsız Ferrari yaftalaması yapanlar/yapacaklar muhtemelen Ferrari’den kuyruk acısı olanlar çoğunlukla da malum pilot taraftarları olacaktır.Bu olayın şu an Ferrari’ye dokunan bir tarafı yok çünkü bilgilerin gidip gitmediği belli değil.Zaten gittiğine dair kanıt olsa ve ben Mercedes yöneticilerinden olsam Ferrari’ye de dava açardım anında ama öyle bir şey gözükmüyor.Eğer gittiği kesinleşirse o zaman yaptırım gelir ki gelmeli.O da gelecek sezon için olur ama geleceğini sanmıyorum.Haberin son kısmına bakarsanız adı geçen mühendisin bir takıma gitmemesi için çaba sarf ediyorlarmış demek ki bilgi aktarımı olmamış.

  26. Şimdi 2007de mclarene sürekli hırsız diyen ferrari taraftarlarini sahneye davet ediyoruz 🙂

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Abdullah, sen de mi be ? Vayy taraftar ne yapsın dostum 🙂 bizi karıştırma 🙂

    2. Tam ben yaziyordum ki senin yazdigini gordum. 🙂

    3. aaa bu olay farklı bu bir bilgi alışverişi, rakipten adam ayartma. Hırsızlığa girmez bunlar.

      1. Didem; bu olay 2007 den daha büyük bir olay, 2007 de kendi başına hareket eden bir ferrari teknik adamı elinde ki verileri başka takımlara satmaya çalışmıştı ve önce Hondaya vs satmak istemiş rağbet görmemiş , sonra McLarende ki vatandaşı ve meslektaşıyla kişisel olarak paylaşmıştı ve bu bilgiler tasarımsal ve mekanik değildi çoğunlukla ayarlarla ilgiliydi. fakat bu olay da çok büyük veri paylaşımı ve takım değiştirme söz konusu. Haberin içeriği tamamiyle doğruysa adam veri depolayıp, o veriyle takım değiştirme yolundaymış…

        1. 2007 ule hiç bir ilgisi olmayan olay, 2007de bur takım bilgileri aldı, kullandu, yararlandı. Burada bir çalışan kendi başına bir şeyler yapmış. Eğer ferrari suçlu olsa mercedes ona dava açmaz mı? En yakın rakibi sonuçta.

          1. yorumumu iyice okuyup birde FIA nin konuyla ilgili kararınıda okursan biraz daha araştırırsan gerçekleri öğrenebilirsin…

            1. Eğer Ferrari adama git bilgileri getir gibi bir şey demediyse tüm yorumların boşa çıkıyor. O varsayım doğru ise dediğin doğru. Fakat haberde Ferrari ile herhangi bir bağlantısı yok adamın.

    4. haberin orjinali baktım, mahkeme mercedes ile çalışanı arasında diyor. çalışan birşeyler hazırlamış ama iletip iletilmediği belli değil. İletildiyse Mercedes direkt Ferrari’ye dava açar, sadece çalışanına değil…

    5. 2007’de gelen bilgileri mclaren kullandı. Burada ise bir çalışan kendisi ferrari’ye geçmek için bilgiler, diğer deyişle eline koz almış. Ferrari’nin haberi yok durumdan. Nasıl suçlayacağız?

      1. Ferrari’nin haberi yok evet. Nerden olucak zaten. Onlar 2016 ya konsantre degil mi? Kim bilir belki bahsi gecen muhendis is basvurusuna hediye(!) ile gidecektir. Bayim bu ne guzel bir surpriz evet ise alindiniz.

    6. Sana F1’i öğretemedik, hırsızlığın ne olduğunu da öğretemeyiz diye düşünüyorum.

  27. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Siz hırsızlık yapın diğerleri de beklesin öyle mi? Eğer doğruysa helal olsun. F1′ de işler böyle dönüyor madem, işini en iyi yapan kazansın 😉

  28. mareşalsaidertuğrul avatarı
    mareşalsaidertuğrul

    Obaaaaaa. 2007 Skandalından daha beter eğer doğru çıkarsa…

  29. Bu durumda hırsız kim oluyor şimdi ?

  30. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Buyur burdan yak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir