Briatore “Renault Pilotlar Dahil Büyük Değişiklikler Yapmak Zorunda”

yazar:

kategori:

Renault’nun eski takım patronlarından Flavio Briatore, 2016’da spora geri dönecek olan Fransız üreticinin gerçekten başarılı olmak istiyorsa pilotlar dahil tüm takımda değişiklik yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Renault, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Lotus’u satın alarak 2016’da F1’de fabrika takımı olarak mücadele edeceğini duyurdu.

Renault’dan yapılan açıklamada başarılı olmak için 3 yıllık planlarının olduğu söylenmişti. Ancak Briatore bunun çok uzun bir dönem olduğunu söyledi.

Briatore “3 sene çok uzun bir zaman. F1 sınırda ve 3 sene dolmadan güçlü bir Renault’ya ihtiyaç var.”

“Renault’nun teknik ekip dahil her şeyi yeniden oluşturmak zorunda olduğu da doğru. Enstone ve Viry Chatillon bazı önemli mühendislerini kaybetti. Kolay olmayacak.”

“Kazanmak istiyorsanız pilotlarınızı da değiştirmek zorundasınız. 3. kez Fernando Renault’ya geçecek mi? Hayır, bu sefer değil. Honda ile anlaşması var.” dedi.

Briatore son olarak Mercedes üstünlüğünün kısa vadede değişmesini beklemediğini söyledi.

Briatore “Mercedes’in büyük avantajı var ve gelecek sene de aynı hikaye olmasını; Mercedes’in polede olup Ferrari’nin kovalamasını bekliyorum. Ferrari’nin Mercedes’le olan farkı kapatmasını beklemiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Briatore “Renault Pilotlar Dahil Büyük Değişiklikler Yapmak Zorunda”” için 8 yanıt

  1. F1 camiasında bu kadar yorumları dolaşmaya başladıysa. Kaybolan populariteyi bu tip insanlarla geri kazanacaklarını düşünebilirler. Yani Briatore ye af çıkabilir. Demedi demeyin.

  2. Bence Renault ile lidere 0.3-0.4 saniye yaklaştığında pilot kim olursa olsun alonso getirildiğinde hala en azından geçen seneki gibi sürebiliyorsa her yarış liderliğe oynar. Hele renault bir de tek turda daha baskın bir takım olabilirse ne ala . Ama bunu görmek önümüzdeki 3 yıl için uzak ihtimal gibi . Daha ferrari var sırada

  3. Alonso’nun Mclaren’de mutlu olmadığı ve yakın gelecekte başarı beklenmediği düşünülürse, birde Ron Dennis gibi Alonso’yu her an takımdan kovabilecek sivriliğe sahip bir patronu olduğu düşünülürse; Ben bu konuşmalara Alonso’yu Renault’a yamama çalışması diye bakarım. Net..

  4. Piguet ile Alonso bide sen gelirsen seneye bazi yarislari kszanmaniz garanti diyorum.

  5. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Tekrar geri dönmek istiyor galiba. umarım tekrar geri döner. bu işi iyi yapan takım patronlarındandı. renault ile tekrar başarılar kazanabilir tabi aracı alonso sürerse başarı gelir. tarih tekerrürlerden ibarettir. 2017’yi şimdiden beklemeye başladım ALONSO BRİATORE RENAULT Muhteşem 3’lü…

    1. Uzak dursun F1’den…

    2. Ben spordan men edilmisti diye hatirliyorum istesede gelemez

      1. Yasağı kalktı. Bundan sonra girmez zaten kendisi de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir