Ferrari, Hoyle ile Anlaştığı İddialarını Yalanladı

yazar:

kategori:

Ferrari, ‘casusluk kahramanı’ Benjamin Hoyle ile anlaştığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Mercedes motor tesisinde Performans Uygulamaları Takımı Lideri olarak çalışan Benjamin Hoyle adındaki mühendis, Ferrari’ye götürmek için bazı veriler ve belgeler hazırladı. Hoyle şirketini sene sonunda ayrılacağı yönünde bilgilendirdi.

Aralık ayında Ferrari’ye katılma niyetinde olan Hoyle’nin raporunda 2015 Macaristan GP yarış raporu, motor verileri ve yarış verilerini çözmek için bazı kodlar vardı.

Fakat Ferrari sözcüsü, Hoyle ve Ferrari arasında herhangi bir anlaşma olmadığı ve Hoyle’nin Ferrari’ye katılmayacağını açıkladı.

Mercedes ise yasal işlem başlattığını duyurdu ve “Bu konuda daha fazla yorum yapmak istemiyoruz” dedi.

 


Yorumlar

“Ferrari, Hoyle ile Anlaştığı İddialarını Yalanladı” için 29 yanıt

  1. Veri hirsizligi diye Mclarenon canina okudular.Ayni sekilde suclu bulunan Reno ceza almadi.
    Ferrari suclu bulunup ceza alir mi?
    Sahsi gorusum.yavuz hirsiz…

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Evet brutus 🙂

      1. Hala ferrarinin elinde veri olabilir diyenler var onlara da ayrı şaşırıyorum. Hatta ferrarinin hızlanışı bu yüzdenmiş falan.. Tamamen farklı iki motor yapısı ile de ne mümkündür ya.. Neyse haddim değil çok teknik yorumlara da girmek istemiyorum, ancak komik oluyor. Bekleyip göreceğiz.

  2. J.P.Montoya avatarı

    Bazı arkadaşlar ferrarinin elinde veri yok onun için suçlanamaz filan diyorlar. ama nerden biliyorsunuz arkadaş ellerinde veri olmadığını. Ferrari gözle görülür şekilde hızlandı. Belkide adam verileri paylaştı ve Ferrari de bu verileri kullandı. Ben Ferrari nin çokta temiz bir takım olduğuna hiçbir zaman inanmıyorum açıkçası…

  3. Yok birde doğrulasaydı bu iddiaları. Birşey söylemek için erken. Mercedes dava açtıysa davanın sonucunu beklemek gerekir.

  4. 2007 ile bu olayı karşılaştırmak komik bir şey. 2007’de Mclaren bilgileri kendisi çalmasa da çalınan belgelerden bir hırsız gibi faydalanmıştır ve suçunu kabul edip cezasını çekmiştir. Ferrari ise bu olayda herhangi bir paylaşımdan kazanç elde etmemiştir. Bu durumda Mclaren fanlarının 2007 utançlarını örtmek için Ferrari’ye yüklenmeleri çok komik oluyor.

  5. Çok iyi oldu bu haber. Apaçık ferrari düşmanlarına kapak oldu. Sonuç olarak sizin taraflı komplo teorileriniz boşa çıktı çünkü şuanda ferrari’nin elinde veri yok. Korkunun seneye faydası yok.

  6. Adam elindeki verilerle yakalanmayıp takıma katılsaydı evet biz Mercedes mühendisiyle anlaştık derdiniz ama.

    1. ferrari bile kabul etmiş hoyle ile bir araya gelip çalışmak için görüştüklerini, fakat sözleşme olmadı demişler. Bundan ne anlıyoruz, bu olay Macaristan gpden beri vukuu bulmuş belkide öncesinden beri… belkide macaristan gp tüm Mercedes verileri ferrari ile paylaşıldı ve güncellemerinede katkıda bulunuldu. şimdi olay yargıya intikal edince de zaten biz sözleşme imzalamadık ki diyorlar. Bekleyip görmek gerekiyor…

      1. Demekki öyle mevzu basit birşey değilmiş. Mercedes bu olayın peşini bırakmayacağı için elbet neler döndüğü çıkar ortaya.

  7. Mclaren de Stepney’le ilişkisi olmadığını söylemişti. Ne demelerini bekliyorduk ki?

  8. Temkinli olmaya çalışmıştık. Bu gelişen bilgiler itibariyle bu olayın casuslukla ilgisi felan yok.
    Biz veya kimileri çokça karıncayı brontosaurus yapmayı seviyoruz.
    Merso’nun iç meselesi…

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Aynen öyle abi. İşin iç yüzünde adamın gidişini engellemek için ne numaralar döndü açığa çıkar.

    2. M1CHAEL abi tam nokta atış yorumu yapmışsın ağzına sağlık..
      Bu olay Mercedesin 2016’da yenilmemek için yaptığı hamleden başka bir şey değil çünkü Brezilya ve Abu dabide fark 12 saniyeydi hatta Abu dabide Kimi pitte 3-4 saniye ve Vettel’in arkasında 1-2 saniye kaybetmeseydi 4-5 saniye fark olacaktı Rosberg ile,Mercedes de bunları görebiliyor telemetre ve gps ile,üstelik bunu Mercedes tarzı turbo tasarımı olmadan yaptılar..

      Mercedes geçen sene içten yanmalı motor uzmanı Cédric Cornebois Ferrari’ye kaptırdıktan sonra performans şeflerini de kaptırmak istemiyor olayın özü bu..

      Mercedesin yol araçlarına saygım sonsuz ama f1’de Schumi nedeniyle bir saygı kazanmışlardı şimdi onu da kaybediyorlar

      Hoyle 21 mayısta ayrılabilirim diyor 24 mayısa f1 ile ilgili tüm işlerden uzaklaştırılıyor f1 ile ilgili fabrika bölümlerine girişi engelleniyor bilgisayarındaki tüm bilgiler siliniyor ve yeni bilgisayar ve email adresi veriyorlar
      ama adam muhtemelen bazı çizimlerini ve bilgileri telefonuna sd karta ve microsoft buluta yüklüyor,ve eylül ayında f1 ile ilgisi olmamasına rağmen yeni bilgisayarının ekranında yarış bilgilerini incelerken görülüyor sonra film kopuyor..mercedes adamı sorguya alıyor kopyaladıklarına bakıyor ve dava ediyor yani bilgileri Ferrari’ye gönderdiği yazmıyor….adam ferrariye gittiğinde her şeye 0’dan başlamak yerine bilgilerle gitmeyi seçiyor bu bilgileri evinde kağıtlara yazsa sorun olmazdı ama direkt belgeleri alınca işler karışıyor..

      1. ve @bocek burak arkadaşımızın da söylediği gibi Mercedes bu blöften istediğini almış ve adamın takımda kalmasını sağlamışlar

        1. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          Bizde yanlış olmaz Mert,olsa olsa yanlışlık olur :). Diğerleri başlığı görüp yazmışlar ama biz araştırıp kanıt koyuyoruz. Neyse bu haber ile töhmet altında kalanmaktan kurtuluyoruz. Adamın derdi başı Ferrari fanı olmuş. 2007den beri skandal haberine bir cevap bekliyor ama o da fos çıktı. Yok Ferrari diskalifiye edilecek falan 😀

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Sorma ya ahsu Mclarenciler+ alonsoculat

          2. Kimseyi töhmet altında bırakmak olmaz veya direkt bir takımı veya sürücüyü suçlamak..Sky,BBC gibi F1 kaynakları bile bu haberle ilgili tam kaynağı öğrenmeden detaylı haber yapmıyor,bizim de bildiklerimiz trf1.net’in ve diğer sitelerin paylaşımları kadar.

            Şunu açıklığa kavuşturmak lazım.Hoyle 21 Mayıs’ta “2012’de başlayan 3 yıllık kontratım sene sonunda bitiyor,sene sonunda ayrılabilirim” diyor ve sonradan 24 mayısta Mercedes HPP’deki görevinden ve tüm yetkilerinden alınıp DTM programına veriliyor(F1 ile ilgili belgeleri takım dışına çıkarmasını engellemek için)Ardından Ferrari ile resmi olmayarak anlaşıyor yani bir sözleşme imzalamadan..
            Kritik nokta da burası..Eğer o görüşmede Ferrari Hoyle’dan belgeleri kopyala ve bize getir gibi isteklerde bulunduysa işler yaş,2007 gibi olur.
            Ama hiçkimsenin böyle bir risk alacağını düşünmüyorum hele ki Ferrari,FİAT-Chrysler ortaklığından çıkartılıp borsada halka açılmışken ve 2007 olayı ve VW olayından sonra herkesin ağzı yanmıştır.

            VW’nin de 21 Milyar $ gibi kredi çekip tazminatları ödeyeceği ve borcun geri ödenmesi için şirket bünyesinde bulunan Lamborginhi,Bentley,Ducati,MAN gibi markalarını satışa çıkaracağı söyleniyor yani VW’nin F1 planları rafa kalkmış gibi.

      2. Ben yenilmez, kazanma, perf. ilgisinde birşey demiyorum benim için konu bu radde de değil.
        Transferler ilgisinde olan biten kurumsal şeylere de kafayı takıp durmam. Google vs birileri Elon Musk’ın adamlarını ne diye alıyor düşünmüyor millet.

        Şuana kadar olan biten bunun sadece Mercedes’in iç konusu olduğunu gösteriyor bunu da bu haber itibariyle demiyorum zaten. Salt yazılanlar üzerinden dün de gitmedim.
        Daha önce hile konusunda yazdık motorsporlarında veri hırsızlığı, tüm kurumsal ölçeklerde ki ve hatta daha yoğun olarak normal.
        Kişi verileri kopyalamışmış kafasındakiler kadar çalıştıkları, bakma yetkisi olduklarını da almış… almışsa bana ne bunu da kurumsal IT direktörü olarak söylüyorum. Evet alınamasınlar diye uğraşıyoruz ama kurumsalı da insanın karşısında her zaman haklı görmem hele ki iç meselesini bilmiyorsam benim için olay tahripten ibarettir. Şeftir, müdürdür alırsa alır kendi vereceği hesap ama silemez, değiştiremez….
        Bunlar kadar kişi transfer olacak, ayrılacak diye boş laptop vermekte ahlaki değil.
        Kasıtlarım sadece bunlardan ibaret.
        Bu olayın şuan için casuslukla bir ilgisi yok veri hırsızlığı da bireysel. Bununla mersocu arkadaşlar psikolojik zemin, rahatlama elde ediyorlarmış beni pek ilgilendirmiyor.
        Yarın öbürgün veriyi dışarı çıkardığı ispatlanır o zaman iş, bakış değişir. Ferrari’ye data gitmiş gitmemiş bu önemli değil bu tip şeylerde scuderia benim umrumda da değil.
        Her zaman derim tekrar diyorum atış serbest sadece yakalanmayacaksın…
        Tamamen istihbaratçılık üzerine dönen, devinen bir dünyadan bahsediyoruz çocuk değiliz…

  9. Şimdi “Ooo 2007’den büyük bu olay!”cılar ne olmuş oldu?

    1. Seytana uyduk.Yaptik ama cok pismaniz demelerini beklemiyorduk zaten.

  10. cipitu encin cipitu AARRGH! avatarı
    cipitu encin cipitu AARRGH!

    Kendilerinin F1 in en büyük skandalıni , tescillenmis hirsizliklarini unutup; acaba bu durumda hirsiz kim diye 5 yasindaki cocuk akli ile yazan ya da yıllardır mclarene sallayan Ferrari taraftarlari şimdi ne diyecek yazan insanlara selam olsun. Ayrıca bu insanlar eleştiriye hiç açık olmadiklari ve kendilerini zor duruma sokacak yorumlara tahammül edemedikleri için bu mail adresi ile bi daha yazamam galiba

  11. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Çok ilginç şeyler olmuş arka planda bir kaç link ve haber var. Ama Mercedes amacına ulaşmışa benziyor.Adam gelecekti fakat engellediler.

    The Autosport article has said the data was uploaded to a website and onto many devices, it could be anywhere now, it may be too late for Mercedes:
    The information was also apparently saved on Hoyle’s personal mobile phone, micro SD cards, a tablet and an external hard drive.
    Hoyle is also believed to have uploaded a confidential F1 document to an external website, as well as “read, reviewed, looked at or otherwise gained access to confidential F1 information”.
    HPP further claims Hoyle took “anti-forensic steps to conceal the fact he had saved” such information to his laptop, such as deleting files, running a disk fragmenter programme, and copying large numbers of innocuous files to ‘fill’ the hard drive, so overwriting any deleted material.

    https://twitter.com/PatrickGower/status/674318818840289281?lang=en

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/122187

    1. bir araya gelip çay kahve içtiler havadan sudan bahsettiler, f1 geleceğini konuştular vs. bütün bunları hoyle Mercedes AMG performans departmanı sorumlusuyken yapmak daha büyük bir anlam ifade ediyor değilmi …:)

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Arkadas varsa elinde kanit birsey arastirdiysan sun yoksa suphelerini dile getir ama birini suclar gibi degil kesin bilgin var mi gordun mu kanitin ne biz en azindan onu soyledik sizin gibi yillar once tescillenmis olaula karsilastirmadik varsa suclu ceket cezasini. Dun o kadar velvele ettiniz bugun aksi haberler var yukardaki yorumlari da oku bir zahmet

  12. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Erkenden yorum basiretine denk geldi bazilari 🙂

    1. sadece başlığı mı okudunuz, yorumu öyle yapmış gibi bir durum söz konusu. bence ilk haberi ve şimdi ki haberi de iyice okuyunuz. sonra tekrar yorum yazmaya çalışın. Böyle bir durumda ferrarinin aksini söylemesi mümkün mü ??

      1. Yapmaz oyle seyler Ferrari.
        :@)

      2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Hı hı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir