Alguersuari, Schumacher'e Tekrar Teşekkür Etti

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso pilotu, Pazar günü F1’deki ilk puanlarına kavuştu ve bunun, Avustralya’da Schumacher ile tekerlek tekerleğe mücadelesinden çıkardığı derslerle geldiğine inanıyor.

Schumacher ile mücadeleden aldığı derslerin Malezya’da yardımı olup olmadığı sorusuna Alguersuari: “Kesinlikle”

“Michael, bir Formula 1 aracını limitlerde sürmenin yolunu gösterdi. Bu çok önemliydi. Avustralya GP’yi tamamlamak ve ona karşı mücadele etmek, diğerlerine karşı nasıl agresif olunacağını gösterdi”

“Malezya’da yarış Petrov ve Nico (Hulkenberg) ileymiş gibi oldu. İnanılmaz mücadelelerdi, her ikisi de temizdi ve Formula 1’de yapılması gereken de buydu”

Alguersuari, yarışlarda ne kadar saldırgan olunacağının anlaşılmasının, kilit unsur olduğunu düşünüyor, özellikle de Hulkenberg ile tekerlek tekerleğe mücadelesinde

Alguersuari: “O anda sadece puanları düşünüyordum. Michael ile temas yaşadığımızda da aynı hisse kapılmıştım. Yarışma şekli bu ve çok hış. Ama sonuçta bunu puana ihtiyacınız olduğu için yapıyorsunuz. Bugün benim adıma işe yaradı”

İlk puanlarından memnun olmasına rağmen Alguersuari, daha gelişmiş bir performans ortaya koyması için senenin ikinci yarısına kadar beklemek zorunda kalabileceğini söyledi.

Alguersuari: “Benim açımdan daha fazlası gelecek. Lastiklerin nasıl aşındığını, opsiyon ve ana lastiklerin nasıl davrandığını bilmek… Yeni bir piste geliyorsunuz, sıralamaya çıkıyorsunuz ve her şey farklı ve çok zor oluyor”

“Ama Avrupa’daki pistlere, bildiğim yerlere gidince fazlasını bekliyorum. Çünkü performansımı %100 olarak gösterebileceğim. Araç hakkında bilgim çok daha fazla. Bu yüzden sezonun ikinci yarısında çok şey bekliyorum”


Yorumlar

  1. Bravo Jaime.Seni desteklicem,Alonso bıraktıgı zaman yerini alıcagından eminim.Bir ara,geçen sene,yabancı sitelerde çaylak degerlendilimesi yapılmıştı.Jamie için,çok teknik bir sürüş stili var denilmişti.Gerçekten son 2 yarışta kendini biraz da olsa ispat ettin.Melbourne'da ki savunman,Sepang'da ki geçişlerin harikaydı.Daha bu çocuk 20 yaşında,2-3 seneye kadar tam pişmiş olucak,umarım düşündügüm gibi çıkarsın.

  2. barış özbek avatarı
    barış özbek

    İyi pilotlar birbirlerine nasıl kullanılacağını göstermez içigüdüleriyle kullanırki alg.ın dikkat çekmesi için emeklilikten gelmiş ve halihazırda hassasiyeti eski kullanımına ulaşmamış şumiyle anılması sayesinde basında geçip bu yorumlara konu oluyorki adam olacak çocuk zaten en başta sinyal verir takım çaylak takım arkadaşından saniye ile ölçülecek değerde geride kalmaz.

  3. siz çaylaklar biraz daha pişin.büyük takımlara gidecek yada şuanda o takımlarda olan yarış kazanan yada kazanacak olan şampiyon olacak yada olacak olan sırada bekleyen vettel-rosberg-sutil gibi pilotlar var

  4. Geçen sene aynı Grosjen gibi erken gelip pek bir varlık gösterememişti, ancak bu sene şimdilik iyi gözüküyor. bir de sanki 2009 da çaylak olmakla 99-2000-2001 de çaylak olmak arasında fark var gibi. Sanki araçları sürmek biraz daha kolay önceki senelere nazaran, daha az hata yapıyor pilotlar.

  5. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Buemi'yi bilmem ama
    * ALgersuari
    * Hulkenberg
    Büyük takımların bu iki pilota oynaması lazım
    bi nebze de
    *Kamui Kobayashi

  6. N.Enes Demircioğlu avatarı
    N.Enes Demircioğlu

    Buemi'yi bilmem ama
    * ALgersuari
    * Hulkenberg
    Büyük takımların bu iki pilota oynaması lazım
    bi nebze de
    *Kamui Kobayashi

  7. Petrov, Jaime (ya ben bu adamın soyadının yazılışını hala öğrenemedim), Buemi ve Hulkenberg… Bu gençlerden umudum yüksek. 5 sene sonra ön sıralarda birbirleri ile şampiyonluk mücadelesi bile verebilirler.

  8. Bu çocuğu çok takdir ettim… çaylak olmamasına rağmen sadece arkasında gidebildi diye bir şeyler öğrendim deyip teşekkür edebiliyor.Buna rağmen geliştirttiği aracı onun datalarıyla ayar edenler benim ondan öğrenecek bieşyim yok diyebilecek kadar uakla olabiliyorlar.Aradaki meselede insanlık ve farkdır.

  9. çok etkileyici sürdün jaime ama tamam her yarış teşekkür et, suyunu çıkarma 🙂

    ama çok güzel yarışıyor, kendini buluyor son yarışlarda. umarım bir vettelin yaptığı gibi ön sıralara taşır aracını.

  10. jaime nin bu alçakgönüllüğü çok güzel. özellikle kahramanım schumi demesi çok hoşuma gitmişti. her fırsatta ondan bir şeyler öğreniyorum diyor. çaylak diye buna derim. böyle devam et jaime. ilerde yeteneğini daha iyi göstereceğinden eminim

  11. Arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz.Bu kurallar olduğu sürece hiçbir pilot öndekini herşekilde geçmeye çalışmaz anlayın artık.2 kere denersin 3 kere denersin yarış çizgini değiştirip denersin,öndeki aracı geçmek için virajı açıktan değilde dardan alırsın ve en sonundada lastiklerin biter girersin 1 ekstra pite olay bu.Bu kurallar pilotların bir bakıma elini kolunu bağlıyor.Önündeki araç biraz hızlı olduğu zaman pilotlar doğal olarak lastik korumaya yöneliyorlar.Eğer yağmur olmasaydı bu yarıştada trencilik oynardı pilotlar emin olun.

  12. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Herşey lastikler ve kanatlar.Nerde bu geçiş grubunun aldığı kararlar.Umarım Çİnde şu kanatlarla ilgili bi düzenleme olur.

  13. Birşey hatırlatmakta fayda var Schumacher cadde pistinde geçmekte zorlandı, ferrariler ise geçişe müsait bir pistte zorlandılar.

  14. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bu adamda yetenek var.Tıpkı Petrov gibi.Hülkenberg gibi.F1 bu adamlara töleranslı olmalı.Bir yıl kuulanıp gp2 den yenilerine yönelmemeli.Ben özellikle Petrov u beğeniyorum.Ancak Nico ve Jaime de çok iyiler.Daha gençler.İyi şeyler yaparlar umarım.

  15. Olaya bu şekilde hangi araç daha iyi diye bakacak olursak, alonso ve massanın kullanıdığı ferrari de STR den iyi. Ama sonuçta onlar bile geçmek için nasıl bir mücadele verdiler. Diğer taraftan haminin kullandığı mclaren-force india dan da daha iyidi ama geçemedi.

  16. sanki alguersuari'nin aracı çok iyiymiş gibi konuşmayalım..

  17. Schumacher'in aracı STR'den iyi…

  18. mert merter avatarı

    Alguersuari summi nin altindaki oto iyi olsa görürdüm ben senin mücadeleni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir