Ecclestone: Mercedes ve Ferrari F1’i Yok Edebilirler

yazar:

kategori: ,

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone Mercedes ve Ferrari’nin pist üzerindeki baskınlığının ve kuralların sporu yok etmeye başladığını söyledi.

Ecclestone ve üreticiler arasındaki gerilim yükselirken bağımsız motor planları devreye sokuluyor ve yarışların ticari patronu geri adım atacak gibi görünmüyor.

Ecclestone Mercedes ve Ferrari’nin ucuz motor planlarının önünün kapanmasına yardım ettiklerini düşünüyor ve sporun geleceğini kendi başarılarından daha az düşündüklerini söylüyor.

Ecclestone: “Bir üreticiye yardım ediyoruz. Çünkü Ferrari’nin yaptığı motorlardan çok daha farklı görünmüyor. Bu Mercedes’in işine yarıyor.”

“Bir üreticinin faydası için F1’i yok etmeye devam ediyoruz, ancak onlar uygun zaman gelince BMW, Toyota ve diğerleri gibi bırakıp gidebilirler.”

“Sporu korumaya çalışıyoruz ve bu insanlar sadece kendilerini düşünüyorlar.”

Ecclestone Ferrari’nin FIA’ya yazarak yapılan değişikliklerin takımlar ve sporun patronları arasındaki mevcut kontratlara aykırı olduğunu belirtmiş.

“Yapabileceğiniz tek şey Ferrari’nin söylediklerini yok saymaktır. Onlara şunu demeliyiz: ‘Seçim sizin, isterseniz ayrılabilir veya hakem heyetine itiraz edebilirsiniz ve onların ne düşündüklerini görebilirsiniz.’”

“Eğer temyize götürürlerse, kolayca kazanırız.”

Ecclestone ne yaparlarsa yapsınlar takımların mutsuz olacaklarını, ancak bir şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

“F1’i tekrar rayına oturtmak için çok fazla şey yapabilirsiniz, çünkü biz şov işindeyiz.”

“Burada insanları eğlendirmek içi bulunuyoruz, Mercedes’in veya Ferrari’nin şov yapıp araç satması için bulunmuyoruz.”

Mercedes ise Ecclestone’un yorumlarına yanıt vermedi, ancak kendi adanmışlıklarından bahsetti;

  • Mercedes-Benz 1993’ten bu yana Formula 1’in içerisinde ve bu 23 kesintisiz sezon demek. Ve en az 2020’ye kadar spora bağlı olacaktır.
  • Mercedes-Benz toplamda 25 F1 sezonunu tamamladı ve bu da şampiyona tarihinin neredeyse yüzde kırkı demek.
  • Mercedes-Benz sadece motor üreticisi veya takım olarak sporda değil, ayrıca sporun ticari partneri olarak da burada. 1996’dan bu yana spora Güvenlik ve Tıbbi araçları sağlıyoruz ve Avrupa sezonunda resmi araçları tedarik ediyor ve bazı durumlarda yarışlara sponsor oluyoruz.
  • Mevcut dört motor tedarikçisi de en az 25 Formula 1 sezonu boyunca yarıştı.
  • Dört üretici toplamda 153 F1 sezonu geçirdi. (Ferrari, 66; Renault, 37; Honda, 25; Mercedes-Benz, 25) ve 2223 yarış startı aldılar.
  • Özet olarak mevcut motor tedarikçileri sporun tarihindeki en iyi beş markadan birisi konumunda. (Yarış startları sıralamasında üçüncü sırada olan Ford şu an sporda aktif değil.)

Yorumlar

“Ecclestone: Mercedes ve Ferrari F1’i Yok Edebilirler” için 13 yanıt

  1. mareşalsaidertuğrul avatarı
    mareşalsaidertuğrul

    Sen ve FİA Bu Spora En Büyük Zararı V6 motora geçmekle yaptınız…

  2. Ferrari bu spordan ayrılırsa senin üzerinden türlü türlü yolsuzluklarla para kaldırdığın ”güya” formula 1’in ne hale gelebileceğini hepimiz biliyoruz !!!!

    Şu an f1 izleyen kaç kişi kaldıysa onların hepsi ferrari ve mclaren gibi takımlar için ama ağırlıkla ferrari içn izliyo onlardan biri giderse sen ve kıytırık f1’in mahvolur

    1. Merhaba. Lütfen yazarken büyük harf kullanmayın. Internet ortamında tamamı büyük harfle yazmak hoş karşılanmaz.

  3. Her iki çeviri için de teşekkürler murnout.

  4. aslında en büyük suçlu yine kendisi, bay E zaman zaman bazı takımları kayırıyor, şuan suçladığı iki takımıda geçmişte bazı dönemlerde çok bazen az desteklemiş imtiyaz tanımıştır. Ferrariye verilen veto hakları, 2000 başında ferrariye verilen destek, mosleyin ayrı hayranlığı vs 2008 sonrasında büyük üreticilerin kaçmasına sebep olmuştur. Bernie hep zamanı yaşayan biri olmuştur ve o an show olması için bazı takımlara verdiği ekstra haklar sonrasında hep başını ağrıtmış, sonrasında da ilk karşı çıkan ve alt etmeye çalışanda yine kendisi olmuştur. Her dönemde bütün takımlara eşit mesafede olsaydı f1 bu hale gelmezdi. F1 sportif başarılardan daha çok politik başarılarla yönetiliyor bu değişmediği sürece f1 adam olmaz…

  5. Bence bunu başlık itibariyle “Mercedes ve Fiat F1’i Yok Edebilirler” şeklinde editlesek daha uygun olurdu.

    Ortada gerçek Ferrari namına birşey yok Ferrari’yi bugüne getiren, ruh-i veliahtı kimse yok otomobilciler otomobil kafasıyla yürütüyor soy adı ferrari olanlar veya birileri gerçekten olsaydı sanmıyorum bugün bu dangalaklıkları rahatça yapsınlar.. Mclaren gibi zarar eder batardı belki ama yinede bu kadar ruhsuz, azimsiz olmazdı. Aynı idare benim asıl sevdiğim Ferrari yol makineleri dünyasını da piç edecek buna adım gibi eminim sadece bekliyor kenardan seyrediyorum.

    Fiat gibi altı üstü otomobilci Merso ya zaten birşey demeye gerek yok. Güya adanmışlık namına sıraladıkları kendilerini ele veriyor da farkında değiller.

    F1 inşallah iyice batar da gerçek kurtarma çalışmalarına başlarlar yoksa bize mafiş…

    1. Kesinlikle. Hatta Mercedes’in açıklaması “evlere şenlik”. Hadi Ferrari bir şekilde hep vardı ama adama sorarlar, ortalıkta olmadığın 30 sene gibi yine bir 30 yıl daha ortadan kaybolmayacağını kim garanti edebilir? Ben çok batan-kaçan takım gördüm ama F1 hep vardı, bir şekilde de var olacak (-ki sahiplerinin tutumu yalancı bir pazarlama tekniği değilse, gerçekten de sporun yönetimini takımlardan geri alacaklar gibi)

      1. 1955 Le Mans faciasindan haberiniz var mi?Tarihin en buyuk motorsporlari faciasidir.
        Jaguar ve Mercedesin 35 yil motorsporlarindan 35 yil cekilmelerine neden olmust

  6. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Ah bernie ah özünde kötü adam değilsin belki bu sporun bu denli önemli hale gelmesinde büyük pay sahibisin ama kuralları değiştirende (sebep olanda) sensin o yüzden son zamanlardaki günah çıkarmalarının önemi yol 2016 için ama Allah ömür verirde yaşarsan bu demeçler 2017 için olumlu

  7. Kendin ettin, kendin buldun. Üreticilerden ne bekliyordun, f1 hayrına para saçmalarını mı?

  8. Bernie ihtiyarı ve F1’i yönetenler bu duruma getirdi bu organizasyonu…F1’in bu sıkıcı hale gelmesini kendileri sebepken,şimdide ihtiyar suçu kendi ve yöneticilerin üzerinden atarak çıkış yolu arıyor..

  9. Takımların hiçbir suçu yok. Bu spora zarar veren kurallar ve baştakiler. F1’i bitirecek olanlarda onlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir