Pistin Galipleri Kupalarını Aldı

 

Türkiye Pist Şampiyonasının 9 tur üzerinden gerçekleştirilen ilk yarışını, Borusan Otomotiv Pilotu Aytaç Biter kazanırken, Rıfat Sarıcaoğlu Porsche GT3 ile ikinci,Renault Clio ile yarışan Ahmet Berkel üçüncü oldu. Aytaç Biter ve Ahmet Berkel Süper Grup’un ilk iki sırasını oluştururken kategori üçüncüsü yine Renault Clio sürücüsü Cengiz Artam oldu. Maxi kategori lideri ise Rıfat Sarıcaoğlu olurken ikinci sırada Honda Civic sürücüsü Esat Hamcı vardı.

İkinci yarışta Rıfat Sarıcaoğlu birincilik kürsüsüne çıkarken, ilk yarışın galibi Aytaç Biter ikinci oldu.Cengiz Artam yarışı üçüncü tamamladı.Rıfat Sarıcaoğlu Maxi kategorinin de lideri olurken, Sarıcaoğlu’nu Volkan Uğur Karagöl ikinci sırada ve Esat Hancı üçüncü sırada takip etti.Super Kategoride birinci sırada Borusan Otomotiv Motorsport pilotu Aytaç Biter yer aldı. Cengiz Artam ve Mehmet Berkel kupa almaya hak kazanan diğer isimler oldu. Levent Ögel ise teknik arızadan dolayı 12. virajda pistten dışarı çıkarak yarışı terk etmek zorunda kaldı.

Super Grup ve Maxi Grup kategorilerindeki şampiyona yarışlarının yanı sıra Safari Cup ve Porsche GT Cup yarışları da İstanbul Park Pistinde start aldı.

Türkiye Pist Şampiyonasının ikinci yarışı 1-2 Mayıs tarihlerinde koşulacak.


Yorumlar

  1. Sanırım yarış koltuğu için bile düşünülmüştü.Anlamadığım konu futbolcular için askerlik ertelenirken diğer sporcular için bu yok mu?

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    po'nun harcaması konusuna katılıyorum sinan ergin. minardide test pilotluğu yapma şansı olan bir pilottu can artam. malesef bu spora devlet olarak çok desteğimiz olmadığında yarıda kaldı o hayal.Sonra Can Artam'ın yerine Jason Tahincioğlu'nun geçmesi… Buradaki 3 noktada neler anlatılmak isteniyor neler!

  3. yanlış yazdım, cengiz artam babasıydı:))
    can artam olacak o 🙂

  4. cengiz artam daha önce gp2 deydi. askere gitti geldi daha sonra herhangi bir pist şampiyonasına başladımı? bileniniz varmı arkadaşlar?

    bu cocuk gerçekten yetenekliydi. petrol ofisi harcadı, jason tahinci yi getireceğim diye. yazık çok yazık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir