Sauber Hız Eksikliğinin Nedenlerini Araştırıyor

yazar:

kategori:

BMW’nin spordan ayrılması ile geçen sene son son anlarda kendini giriş listesine yazırmasına rağmen sezon öncesi beklentilerde rekabetçi olacağı öne sürülüyordu.

Bununla birlikte Hinwil kökenli takım, bırakın rekabeti puan dahi alamadı ve sadece Malezya’da karmaşık günde Kobayashi ile sıralamaların son seansına kalabildi.

Sauber, takımın beklentilerin altında mücadele ettiğini ve bunun nedenlerini araştırdıklarını belirtti.

Sauber: “Performans açısından olmayı beklediğimiz yerde değiliz. Nedenlerini kendim arıyorum”

“Açık olan şu ki, şartlar nedeniyle 2009 sezonunun ikinci yarısında bütün takımda fazlasıyla belirsizlik vardı. Takımdaki kimse Bahreyn’de olup olmayacaklarını bilmiyordu”

“Bu belirsizlik, ancak ben takımı devralınca ortadan kalktı ve adamlar tekrar bir gelecek gördü. Şimdi ise mümkün olduğunca kısa sürede kaybedilen yerlerin telafisi görevimiz var”

Takım gelecek haftaki Çin GP’den itibaren yeni teknik sorumlusu James Key ile çalışmaya başlayacak.

Sauber, Key’ing elişinin takımda bir yeniden düzenlemeye neden olacağını söyledi.

Sauber: “Takımla ilk yarışı Şangay’da olacak, burada pistte teknik sorumluluğu da alacak. Kısa vadede C29’un tam potansiyelini ortaya çıkarmaya yoğunlaşacak; ki sezonun ilk üç yarışında yapamadığımız bir şey bu”

“Daha ilerisi için ise teknik bölümümüzde doğru yapının oluşması adına hamlelerde bulunacak. Değişiklikler olmasını bekliyorum. bununla birlikte bir gecede olaak işler de değil tabi. Bir süreç içinde olacak.”

2006 sezonunun başından bu yana BMW ile birlikte olan takım, Alman üreticinin ayrılması ardındna yeni döneme uyum sağlamaya çalışıyor.

Sauber: “Takım olarak yeni bir başlangıcını tecrübe ediyoruz. Fabrika takımından bağımsız bir takıma geçiş sürecine uyum sağlamaya çalışıyoruz. Bütçemizi %40 oranında azalttık ve iş gücünü de üçte bir oranında azalttık. Bu büyük bir düşüş. Bununla birlikte ekonomik süreç, FOTA taradından belirlenen sıkıtlamalar nedeniyle diğer mevcut takımların da önündeki bir konu”

“Şimdi yapmamız gereken, önceki yöntemleri bir kenara bırakıp azami verimlilik için yeni yöntemleri benimsemek. Bu sadece teknik gelişimlere yansımaz, aynı zamanda bir takımın yönetiminde de uygulanır. Mesela iki yeni pilotumuzla mühendislerin çalışma şekli”

“Bu da lışması zaman alan bir konu. James Key, geniş yelpazede görevlere sahip olacak. Organizasyon olarak eski gücümüze kavuşmak için her şey hazır”


Yorumlar

  1. sorun sadece hizla bitse iyi… teknik sorunlarla da bogusuyorlar bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir