Nasıl Efsane Olunur: Ayrton Senna


Yorumlar

“Nasıl Efsane Olunur: Ayrton Senna” için 9 yanıt

  1. Video görülmüyor is it normale?

  2. Hakikaten bazı şeyleri “o an” yaparsın, koşturursun efsane, unutulmaz olursun. Bu çok anlık ve insani bir vaka…
    O anı görmemiştik sonra esport hafta sonu boyunca birkaç defa yayınlayınca öğrendik sonrasında da Ayrton’un vefat ettiği zamana kadar ve sonrasında da interview’lerinde de hep yayınladılar o anı.
    Senna ismine karşı o andan sonra herşey katlandı denilebilir.
    2 aracı çekip koşturulan vaka çok acayip gelir bana. Biri bu diğeri de David Purley’in 1973 Roger kazasında çaresizce çırpınışı 🙁 bunda tabi pilot koşturan deli cesaretli kişi tarafından acı bir şekilde kurtarılamamış.
    https://www.youtube.com/watch?v=OdkH3X0XIvU

    Sonrasında Eric, İmola da bilmeden kaza yerine kadar gelmiş güvenlik görevlileri tarafından durdurulmuştu daha sonra da o beni kurtardı ama ben onu kurtaramadım dedi.
    Yukarda ki video ya ek olarak bunlara bakılabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=tZmfge8jSSs

    Bunda daha fazla görüntü de var.
    https://www.youtube.com/watch?v=6lpkfuzVxKI

    Nasıl kurtardığı ise; “eric comas sert bir şekilde bariyerlere vurduktan sonra başına aldığı bir darbeden ötürü bilincini kaybetmiştir ve işin daha da kötü yanı, comas’ın ayağı hala gaz pedalındadır. motor son devirlerini zorlamaktadır(bu ses videonun 8. saniyesinden itibaren net bir şekilde duyulan sestir.) ve bu sesi duyan senna da sadece bilindiği gibi onu kontrol etmek için değil, onu kurtarmak için yarışı bırakıp comas’ın yanına gider; hemen motoru kapatır ve comas’ın başını sabit pozisyonda tutar. benzin sızıntısı ve motorun yaratacağı muhtemel bir patlamayı önleyerek comas’ın hayatını kurtarır.”

    Aslında keşke Eric de neredeyse açıklanmayarak organizasyonu kurtaran (düşün 1955 Lemans faciasında bile organizasyon iptal edilmiyor kaldığı yerden devam ediyor) ve kayıtlar vs silerek williams kişilerinin, sorumlularının yakayı kurtarmasının üstüne herşeyini kaybetme uğruna gidebilseydi belki o zaman karşılığını ödeyebilirdi ama tabi bu kadar çeteleşmenin içinde bireylerin yapması zor….
    İşte bu yüzden Bernie’i cenazesinden kovdular (Prost’la fazlaca limoni olunmasına rağmen büyük bir tepki olduğunu bilmiyorum mesela) Max da güya sevgi pıtırcığı olduğundan Roland’ın cenazesine katılarak kovulmaktan yırttı.
    Belki de 2006 ve davalar sonrası imola’yı revize olması sağlanmadan tekrar yarış düzenlenmemesinin sebebi üstü örtülen davaları ve vakayı tekrar tekrar hatırlatmama isteğidir kim bilir…

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Abi nere girsem senin 2 sayfa yazılarınla karşılaşıyom bu ne enerjidir 🙂 🙂 🙂

    2. Güzel bilgiler, yorum için teşekkürler. Bu ve bu tarz yorumları forum’da arşivlemek lazım.

  3. Güzel, anlamlı ve duygulandırıcı bir video olmuş.

  4. Senna nın Eric Comas a koşuşunu ne zaman görsem duygulanırım. Comas a helal olsun vefa böyle bir şey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir