MotoGP: Rossi: "Stoner İle Mücadele İçin Daha Fazla Tutunma Lazım"

yazar:

kategori:

Losail’deki son üç yarışı da kazanan Stoner, Cuma günü antrenmanda da egemen göründü.

Dünya şampiyonu Rossi, elde edilen dereceler sonrasında hayal kırıklığına uğradığını ve Yamaha’nın bir çözüm bulması gerektiğini kabul etti.

Rossi: “Biraz daha iyi bir performans bekliyordum. Tur derecesi fena değil ama daha hızlı gitmenin de mümkün olduğunu düşünüyorum. Eğer Stoner ile mücade etmek istiyorsak gelişmemiz gerek”

“Çok fazla kayıyorum ve yeteri kadar tutunma yok. Eğer daha hızlı gitmeye çalışırsam daha da kayıyorum. Bu yüzden bazı değişiklikler yapmamız gerek”

Rossi, Stoner’in bu hafta sonu çıtayı yükselttiğini düşünüyor ama Yamaha’nın şu anda nerede kaybettiğini bulabileceğini de ekliyor.

Rossi: “Testlerdekinden daha hızlı. 0,2-0,3 saniye daha hızlı gidebiliyor. Genel olarak 600 metrede kaybımız var. Çünkü 7-8-9 ve 10. virajlarda 0,3 saniye kaybediyorum. Pistin geri kalanında aşağı yukarı yakınız. Bu yüzden nedenini anlamamız gerek.”

“Gaza dokunduğpum her an (tekerlekler) çok fazla kayıyor. Yeterli tutunma yok. Ne yazık ki sadece çekiş değil, sadece hakimiyeti kaybetmiyorum, bunun yanında (yarış) çizgisini de kaybediyorum. Çünkü motosiklet yana kayıyor. Yarın için bazı fikirlerimiz var. Ödevimiz, Casey’i yakalamaya çalışmak”

Stoner ise durumdan memnun ve hatta daha fazlasının geleceğini ifade ederek rakiplerine göz dağı veriyor.

Stoner: “Bugün gerçekten iyi geçti. Testlere benzer bir ritimdeydik ve çok zorluyorum hissi almadım”

“Açıkçası burası benim için iyi bir pist ama işleri istikrarlı bir şekilde ele alıyoruz. Bu hafta sonu için hedef güçlü puanlar almak ve sezona iyi bir başlangıç yapmak”

“Daha yolun başı ve aklımız başımızdan gitmiyor. Bugün bazı iyi tur dereceleri elde ettik ama diğer herkes gelişecek. Bu yüzden yarın için sıkı çalışmalı ve Pazar gecesine kadar doğru tempoyu korumalıyız”


Yorumlar

  1. Rossi nin yarış veya antreman sonrası demeçleri %99 doğrudur.Ve gerçekleri söylemekten çekinmez..

    Ama yarıştan önceki açıklamaları çoğu zaman aldatma üzerine kuruludur…

  2. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Rossi!!! Stoner'ı kandırmayı başarmış verdiği demeçle.2008 Laguna Seca da aynısını yapmış ve kendine çok güvenen Stoner düşmüştü.Brno da ve 2009 un devamındada bu tekrarlandı.Nasıl yarışılacağını görmek isteyenler 2009 Barcelona yada bakabilirler.Seçenek çok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir