Ricciardo “Red Bull Olmasaydı F1 Hayatta Kalamazdı”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, Red Bull takımları bu sene sonunda F1’den ayrılsaydı Formula 1’in hayatta kalabileceğini düşünmediğini söyledi.

Red Bull takımının motor görüşmelerinden eli boş dönmesi sonucu Formula 1’den ayrılma riski ortaya çıktı. Red Bull ayrılsaydı Toro Rosso da ayrılacaktı ve böylece gelecek sene gridden 4 önemli araç eksilmiş olacaktı.

Sonuç olarak Red Bull, Renault motorla devam etme kararı aldı. Toro Rosso ise 2015 Ferrari motoru kullanacak.

Ricciardo “Spor, özellikle şu anda bulunduğu haliyle… kötü değil ancak iki takımı kaybetseydik o zaman kötü olurdu.”

“Ayrılsaydık sporun hayatta kalabileceğini düşünmüyordum.” dedi.

Motor görüşmeleri sürecine değinen Ricciardo “Gelecek sene gridde olacağımızdan emin olacak kadar bilgilere sahip oldum.”

“Tüm detayları bilmem gerekmiyordu. Bu benim işim ancak onlar benim işim değildi.”

“Sürüş yapacağım için mutluydum. Ancak açıkçası takıma durumun nasıl göründüğünü ve başka bir yerde bir şey bakmam gerekip gerekmediğini soruyordum.” dedi.

 


Yorumlar

“Ricciardo “Red Bull Olmasaydı F1 Hayatta Kalamazdı”” için 6 yanıt

  1. Hahaha manşeti okuyunca sıaaa sıaaa ssııaaa 🙂

  2. Red Bull iki takımla birden ayrılacağı için F1’de kriz çıkarabilirdi. Aslında çok yeni olmalarına rağmen reklam potansiyelleri ve sporun tanıtımı için yaptıkları etkinliklerle F1 içerisinde oldukça önemli bir yer edindiler. Gitmeleri beni bile üzer 😀

    Şöyle bir reklam filmini başka hangi takım çekti? Red Bull’dan daha iyi kimse yapamaz:

    https://www.youtube.com/watch?v=hFHmYFlbFn8

  3. Redbull surda kac senelik takim. Siz kimsiniz abi ya redbull olmazsa f1 olmaz diyebiliyorsunuz. Duyanda ferrari mclaren gibi koklu takim zannedecek.

  4. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Sana ne oldu Ric. genelde sen böyle saçma yorumlar yapmazdın. hep mantıklı açıklamalar yapardın çok ilginç bir açıklama olmuş. çok red bull içmek demek ki gerçekten kanatlandırıyor muş. uçmuş sun baya…

  5. Osman Doğukan avatarı
    Osman Doğukan

    Ya redbull ayrılsa ne olur f1 bitmez kolay kolay hadi Ferrari mclaren gibi takımlar ayrılırsa ozaman spor varmı yokmu görürsünüz redbull dediğin neyki senin Ferrari gibi mclaren gibi 60 70 yıllık takımlar varken.

  6. kimler geldi kimler geçti f1den hala daha ayakta. hala daha karı artırıyor bernie. size mi kaldı. iyice uçmaya başladınız. hep bernie yüzünden. aslında redbullsuz f1 çok daha iyi olur. mızıkan yok ağlayan yok hayvan gibi lobi çalışması yapan yok yemek yediği kaba yapan yok ve daha niceleri…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir