Hakkinen: "F1'i Sıkıcılıkla Suçlayanlar Daha Derinden Bakmalı"

yazar:

kategori:

Yeni kuralların yarışları daha önce olmadığı kadar sıkıcı yaptığına dair suçlamalardan sonra, 41 yaşındaki Finli F1’i sadece televizyon olayı olarak yargılamanın yanlış olduğunu söyledi.

McLaren’le 20 GP kazanan ve 2001’de emekli olan pilot, “İnsanların F1’i daha iyi ve derinden anlamaları lazım ve sürücülerin neler yaşadığını, takımların neler yaptığını anlamaları gerek.” dedi.

Çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso da sezon başında F1’i savunmuştu:

“F1 teknolojiyle alakalı, her şeyin; sürücülerin, mekanikerlerin, mühendislerin ne kadar mükemmel olduğuyla alakalı.”

“Bu yüzden daha fazla şov isteyen insanlar, F1 izlemeyi isteyip istemediklerini gözden geçirmeli.” dedi.

Benzer bir şekilde, Hakkinen de eleştirmenleri motorsporlarının zirvesinden kovulmadan önce F1’e daha derinden bakmaları konusunda uyardı.

Yeni Zelanda gazetesi Weekend Herald’a “Bunu çalışmalılar. Eğer sadece televizyonu açıp, GP’yi ve dolaşan insanları izliyorlarsa; bu sıkıcıdır ve kanalı değiştirirler.”

“Daha fazla bilgi sahibi olduğunuz zaman, daha ilginç gelecektir.” dedi.


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    malesef durum o hale geldi, elimizdekilerle sevineceğiz artık…Çünkü bu durumu ne biz değiştirebiliriz ne de o işin başındaki adamlar, f1 dünyanın bir numaralı motorsporu ama dünyaya baş kaldırabilecek kadar güçlü değil:D

  2. kerim sisman avatarı

    senin dediklerin doğru fakat f1 den zevk almak için ilk önce f1 in dayanıklılık yarışı olduğunu kabul etmek gerek. belki ben bunu kabul edemediğimden fazla zevk alamıyorum.

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ntv ne zaman ki f1 yayına başladı benm de hatıralarım o zaman başlar, daha öncesindende motorsporlarını takip ederdim ama ufaktık o zamanlar:)
    ama unutulan şu artık f1'de çok şeydi değşti…çünkü dünya değişti. Eskiden yapılan harcamalardan bahsetmeye gerek yok herhalde…Dünyadaki herşey olduğu gibi f1'de küçülmek zorunda..Artık f1 biraz daha dayanıklılık yarışına döndü. Ben şahsen hala yarışları heyecanla izliyorum, eskisi kadar yerimden zıplamıyorum ama hala heyecanla izliyorum. Artık yarış sınırsız kaynaklardan en uç şeyler çıkarmak değil, sınırlı kaynaklardan en ucu yakalamak oldu…daha sezon yeni başladı bu yüzden bazı şeyler tam anlaşılamadı. ama pilotlar,takımlar aracı anldıkça daha zevkli bir sezon haline gelecek..hala herkes limitlerini tam olarak çözebilmiş değil… ilk yarıştan beri diyorum,f1 bu sene çok güzel olacak,eski günlere geri dönmese bile bir ayaklanma olacak…

  4. kerim sisman avatarı

    espoir arkadaşım bol bol geçiş olsun demiyoruz arada bi olsa yeter. bilmiyorum nezman f1 seyretmeye başladın ama az çok eskiyi hatırlayanlar nedemek istediğimi bilir. hak-schumi zamanında da çuvalla geçiş olmuyordu. ama şimdikinden 10 kat daha zevkliydi yarışlar. vileneuve zamanınıda bilirim. acayip yarışlar oluyordu. schumi veya hakk yarış içinde birbirleri ile arasındaki zamanı kapatmaya başladıkları zaman insanlar biliyorduki arkasına geldiği zaman bi kaç viraj sonra geçiş yapacak. ama günümüzde böyle bişey yok. hızlı olan pilotu bi adam istemezse sittin sene geçirmez öne. yarışın heyecanı bundan kayboluyor. eskiden sadece düzlikte değil viraj içinde bile geçiş oluyordu. bende biliyorum f1 sadece geçiş değil. araçların teknolojisinden, taktik stratejiden, pilotların psikolojisinden benimde haberim var. bazı şeyleri önceden biliyorsam, tahmin edebiliyorsam heyecan bunun neresinde

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    arkadaşlar pilotların halini bilseniz bile,heyecan almanız için yeterlidir bence.belki go kart turnuvasına katılan bu sitedeki arkadaşlarımız az çok ne demek istediğimi anlayacaktır. her bir turun bile ne kadar önemli oldğunu,her turda nasıl ayrı hikayeler yaşadıklarını,fiziken olduğu kadar zihnen yorulduklarını,morallerini nasıl en üstte tutmak zorunda kaldıklarını bilirsiniz… Eskiden F1'e hayran bırakan şeylerin başında geçişler olduğu kadar,hatta ondan bile fazla,pilotların cesaretiydi. Şimdi güvenlik önlemleri arttı diye sanki pilotlar E5'te araba kullanıyor yerine koyuluyorlar ama öyle değil. hala kaza tehlikesi,ölüm tehlikesi var… Tabi hiç birimizde bilmem kaç G kuvvet yemediğimiz için o kazalar CE E gibi geliyor! F1'in ne kadar içine girerseniz gerçekten o kadar zevk alıyorsunuz…Alonso'nun ve Mika'nın dediği gibi eğer aradığınız aksiyonsa(offf kazalar olsada yarış zevklense profilinde insanlar…) bol bol geçişse, gerçekten başka sevdalar peşine düşmenin zamanı gelmiş…

  6. bizim buralarda konuştuklarımız geçişler ve hız şu şöyle oldu geçti vs.herkes geçiş istiyor.yoksa bu işin dünyanın en berbat yarışlarından biri olan nascar dan (aynı yönde sürekli dönen duran bi yarış sağa sola virajı olmayan düzlüğü yokuşu olmayan)farkı kalmaz.en fanatik f1 ci bile geçiş ister. kendimizi kandırmayalım.

  7. Doğru söylüyor ama izleyici müşteridir,ve müşteri hizmet bekler,f1 in hizmetide yarış heyecanıdır onuda vermek zorundasınız,(ben f1 aracının maketini seyretmekten bile heyecan duyarım,değil yarışı)

  8. Sorun da burda ya sirke benzeyen acayip pistler geçiş artıksın diye araçlarda yapılan bir sürü değişiklik ve hayal kırıklıkları. Bıraksınlar da takımları, araçlar nasıl hızlı olacaklarsa o yönde çalışma yapsınlar. Yarışlar sıkıcı diyenler sadece geçerken uğrayanlar değil f1 e bağlı olanlar da bu gruba dahil. Bu tepkilerde yapılan değişikliklerden kaynaklanıyor. Madem Formula 1 sadece oyun değil o zaman araçlarla oynamayı kessinler.

  9. Alonso aynı şeyi söyleyince onu yerden yere vuranlar, alın bir de burdan yakın

    söylediklerine tamamen katılıyorum, tamam geçişler zor onu kabul ediyorum, ama Formula1 hiç bir zaman her turda 3-5 geçiş olan bir yarış serisi olmadı, insanlar böyle olmasını bekliyor, asla olmayacak olmamalıda, geçiş istiyorsanız motogp izleyin

  10. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Mika doğru söylüyor , özellikle f1 in anlaşılması sözü çok anlamlı , f1 anlamayan insanlar için geçişin olmadığı bir yarışı kimse izlemez. f1 eskiden beri tanıyanlar için çok sıkıntı olmazsa bile yinede kimse geçişsiz bir yarıştan haz almaz.f1 2000 yılından sonra her geçen gün show olayından uzaklaşıyor.

  11. Her şey ortada kardeşim.Zevk mevk yok .Bernie amcanız mı size bunları aşılıyor ne.Bu arada Hakkinen istediği gibi konuşabilir.Ben diğerinin sezon başı değil de sezon sonu konuşmalarını bekliyorum:)

  12. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Hakkinen, f1 fanatiği olma sebebim.

    geçen sene mclaren neden kova'yı kovuyor dedin. sence gayet iyi iş çıkardığını savundun.

    şimdi bu açıklama

    kesinlikle boşanma yaramamış.

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    He öle.

  14. =) "Alonsothebest_Massa" ya sataşmayın kırır bu gezegeni 🙂

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Zavallıyız diyorsun yani 🙂

  16. kerim sisman avatarı

    işin en sinir bozucu kısmı f1 in sıkıcı olmasına fianın kuralları neden oluyor. bu düzeltilebilir bişiyken hepten işin içinden çıkılmaz hale geliyor. durum çokta vahim değil ama bundan 15 sene evvelki yarışların zevkininde şu anda olmadığı açık bi gerçek. en azından yakıt ikmaline izin verilmeli. araçları yarışın belki %10 luk kısmında limitlerinde giderken görebiliyoruz. bi korumadır gidiyor. kimi motoru korumak, kimi lastiği korumak, kimide yakıt tasarrufu için rölantide gidiyor. burası F1 ya. daha ötesi yok.

  17. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Evet " Alonsothebest_Massa " Alonso söyledi demediğimizi bırakmadık.Adam gibi bir adam konuştu inanıyoruz şimdi.Var mı bir sıkıntın ?

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Alonso ya demedikleri kalmamıştı.Şimdi idolleri aynı şeyleri söylüyor.Takdiri ilahi bu olsa gerek.Ama ne varki doğru söylüyor.Peki arkadaşım sende onlara bu insanlar 90 dk boyunca canlıları eziyor (çimler) 10 tanesi koşuyor uyanığın biride kutunun önünde bekliyor demiyormusun ?

  19. Alonso'nun daha önce söylediğinin daha kibarını söylemiş… Söylediklerinde Hakkinen'İn de hiç bir yanlışlığı yok.

    "Bunu çalışmalılar. Eğer sadece televizyonu açıp, GP'yi ve dolaşan insanları izliyorlarsa; bu sıkıcıdır ve kanalı değiştirirler."

    Daha fazla bilgili olduğunuz zaman ilginç gelecektir lafı da doğru. "F1'de araçlar dönüp duruyor. Ne zevk alıyorsun." diyen arkadaşlarım o kadar bol ki.

  20. tamam ama bu yıl arabalar birbirlerini çok zor geçiyorlar.birinin diğerini geçmesi için 1 sn hızlı olması bile yeterli değil.geçiş sıkıntısı var.

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Herhalde Mika içinde şu anda kazanıyor o yüzden savunuyor diyemeyiz! özellikle şu söz çok yerinde olmuş:
    "Daha fazla bilgi sahibi olduğunuz zaman, daha ilginç gelecektir."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir