Montezemolo, Alfa Romeo’nun F1’e Döneceğine İnanmıyor

yazar:

kategori:

Luca di Montezemolo, Ferrari’nin çabalarına rağmen Alfa Romeo’nun spora döneceğini düşünmüyor.

Bu sene çıkan haberlerde Marchionne’nin Alfa Romeo ismini F1 dahil diğer serilerde tekrar yarıştırmak istediği iddia edilmişti.

Konu hakkında konuşan Ferrari başkanı Marchionne “Alfa Romeo hala insanların kalbinde yer alıyor. Bu yüzden motor sporlarına dönüşü düşünüyoruz. Alfa’nın geri dönüşü önemli ve onların iyi bir rakip olacağını düşünüyorum.” demişti.

Marchionne’nin bu açıklamasını değerlendiren Luca di Montezemolo “Dönüp dönmeyeceklerini bilmiyorum. Hepimiz neler olacağını göreceğiz”

“Bir İtalyan olarak bunun olmasını isterim. Ama bunun gerçek olup olmadığından emin olmak gerekiyor. Yıllardır Alfa Romeo’nun spora gireceği söyleniyor fakat hiç bir zaman somut bir adım olmadı” dedi.

Montezemolo, F1’in ana sorunun rekabet eksikliği olduğu görüşünde.

İtalya başkan “Asıl sorun kazanabilen sadece iki takımın olmadı. Mercedes sorunlar yaşadığı zaman kazanabilecek sadece Ferrari vardı”

“Daha fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü bu yönetimi ilgilendiriyor.”

“Ferrari 2016 için iyimser görünüyor ve iyimser olmaları için yeterince sebepleri var. Ancak Mercedes’in neler yapabileceğini görmek gerekiyor”

“Geçenlerde Niki ile kahvaltı yaptım ve bana Mercedes’in oturup diğerlerinin kendilerini yakalamasını beklemeyeceğini söyledi” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir