Ecclestone: Tifosiler Mercedes Hayranlarına Göre Daha Sadık

yazar:

kategori:

F1’in patronu Bernie Ecclestone, Ferrari’nin fanlarınınn Mercedes fanlarına oranla takımına daha sadık olduğu görüşünde.

Ferrari spor tarihinin en eski ve köklü takımı olmasının yanı sıra tarihin en başarılı ekibi konumunda yer alıyor.

Ecclestone “Kaybettiği zaman bile Ferrari’nin inanılmaz bir hayran kitlesi var. Mercedes’te bunu görmüyorum. Eğer kaybetmeye başlarlarsa o zaman neler olacağını göreceğiz”

“Mercedes kaybetmeye başlayınca, birçok kişinin onlara karşı herhangi bir sempatı duyacağını sanmıyorum” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone: Tifosiler Mercedes Hayranlarına Göre Daha Sadık” için 12 yanıt

  1. Motorsporları öznelinde taraftar olmayınca otomobil ilgisinde gelen taraftar gelip geçicidir. Bugün vardır yarın yok girip çıkan üreticilerden pek de bir farkı yok.

  2. Raikkonen, Hamilton farkı 0,5 sn.ye çıktı. Yok mu arttıran…….D

  3. Bunun en güzel örneği RedBull’da. Onlar kazanırken taraftarı çoktu. Şimdi kimse yüzüne bakmıyor. Geçen sezona kadar Renault fanları destekliyordu şimdi onlar da fabrika takımını destekler sanırım. Büyük takımların taraftarları her zaman sadık kalmıştır. Ferrari, McLaren, Renault, Williams, vb. takımlarının destekleyicileri desteklerini hiç esirgemez. Bunlar Formula 1’in markalarıdır. Formula 1’i sadece gelir olarak görmeyip yaşam felsefesi yapmış takımlardır. Gerisi boş.

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Mercedes şurada 5 yıllık bir takım. Ne kadar taraftarı olabilir ki? Çoğu Hamilton fanı zaten Mercedes’i tutanların. Kalanı da Mercedes’in kendisine hayran. Formula 1’de en çok taraftar Ferrari ve McLaren’de vardır.

  5. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Adam çok doğru konuşmuş. Dünya genelinde Formula 1 takip eden her 10 kişiden 5’i Ferrari ve 5’i diğer takımlar şeklinde sıralanır. Bu Diğer 5’linin içinde duruma göre 2’si Mclaren; geri kalan 1-1-1 şeklindeki sıralama da; o sene ve geçmiş senelerde başarı kazanmış takımların popüler kitle taraftarları şeklindedir.

    Ferrari böyle bir takım; sempati anlamında Çin’den Amerikaya uzanan geniş bir yelpazesi var. Kökleşmiş bir olgu. Kolay kolay da değişmez. Sadakat konusuna gelince; başarısızlıkta her taraftar takımını eleştirebilir. Ama Ferraride isimler eleştirilir, takım olgusuna dokunulmaz. Ferrari her ne kadar şampiyon olamasa da hiç belli bir çıtanın altına düşmedi. Mclaren’in düştüğü hallere günün birinde düşünce bu sadakat devam eder mi? bilinmez ama taraftarlar gerçekten sadık.

    Mercedesin durumuna gelince; Almanlar Formula 1’i Mercedes vesilesiyle değil daha çok Schumacher ve birazda (Avusturyalı-Alman ) Lauda ile Ferrari sayesinde sevdiler. Dolayısıyla Almanların çoğu da gizli tifosidir desek yanlış olmaz. Türkiye için örnek veriyorum; Mercedesi sevse sevse Almancı gurbetçi akrabaları olan veya gurbete gidip kesin dönüş yapan Almancı arkadaşlar sever. Bunların sadakati de F1’den çok Mercedes motorunadır. Popüler kültür etkisiyle son 3 senede Mercedesçi olanlar zaten sadık falan olamaz.

    Bernie yavaş yavaş gizli mesaj yoluyla yeni dönemin sinyallerini de veriyor. Mercedes ister Hoyle ister böyle desin her yükselişin kaçınılmaz sonu olan düşüşten kurtulamayacak. Bu durum taş çatlasın 1 sezon daha geciktirilebilir. Artık alman mahkemelerinde rüşvet davaları da sonuçlandığına göre Bernie’nin Mercedes sempatisinin bir anlamı da kalmadı. Mercedes kazanırken ; Bernie ve Cvc kaybediyorsa; Formula 1 reyting ve seyirci kaybediyorsa olay bitmiştir.

  6. Mercedes’in fanı var mı ki ? McLaren ile kıyaslasınlar.

  7. Evet Bernie? Yani? Durum öyleyse sonuç ne? Ne çıkaralım bundan? Durduk yere demeç verilmez ki. (17 yıllık McLaren fanıyım)

  8. Saçmalamış.Destekleyen gayet güzel destekliyor iyi günde de kötü günde de. Bir karşılaştırma yapacaksan da bunu ezeli rakibi McLaren fanlarıyla yapacaksın.Sürünsekte hala takımımızın yanındayız.

  9. Evet bu sitede ki çoğu Ferrari fanının kafasında, iddialı bir Pilot Ferrari’ye gelene kadar yerin dibine sokulur denmedik laf kalmaz, ama o pilot Ferrari’ye gelince herşey unutulur ondan iyi pilot F1’de olmaz…

    1. ferrari farkı işte 🙂 ferrariye binmesi herşeyi değiştirir. bir de ferrari’den gidip her konuşmasında ferrari’ye laf sokanlara da fena gıcık olup her fırsatta yerin dibine sokuyoruz. Öyle de bir özelliğimiz var 🙂 onu unutmuşsun…

      1. Sen verdiğin cevapla kendi kendini yerin dibine sokmuşsun…

  10. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Tifosilerle şu Mercedescileri nasıl karşılaştırabiliyorsun ya 🙂 Pilot için takım sevenlerden değiliz.Her türlü takıma sadığız ForzaFerrari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir