İtalya GP’nin Takvimde Kalması İçin Kanun Değişikliği Yapıldı

yazar:

kategori:

İtalya Motor Sporları Başkanı, İtalya GP ve Monza’nın F1 takviminde kalması için gerekli fonu sağlama adına kanunlarda değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

İtalya Otomobil Kulübü Başkanı Angelo Sticchi Damiani “Buradaki seçim konusunda açık olmamız lazım. Grand prix yarışı istiyor muyuz istemiyor muyuz? Yarışların Monza’da kalmasını istiyorsak kaynak bulmamız lazım.”

“Para hükümetten  gelirse o zaman büyük tartışma olabilir çünkü o kaynaklar ülkenin sosyal problemlerini çözmek için kullanılıyor.”

“Artık o fonun ACI’nin (İtalya Otomobil Kulübü) bütçesinden yapılacak kesintilerle sağlanabileceğini söyleyebiliriz. ACI artık bütçesindeki kârı kullanabiliyor.”

“Artık dünyanın her yerinde toplum için ayrılan paralarla yarışlar organize ediliyor.”

“Bizim durumumuzda ise federasyonun parası kullanılacak. Dünyanın diğer yerlerinde ulusal hükümetler bu parayı sağlıyorlar çünkü Bernie’nin talep ettiklerini her yarışın sağlayabileceğini düşünemeyiz.” dedi.

Damiani ayrıca Ecclestone’nun kendileriyle uzun vadeli anlaşma istediğini söyledi.

Damiani “Ecclestone’nun talebi 7 senelik. Anlaşmayı uzun vadeli yenilemek istiyor. Bu teklif ilginç olabilir ve bize ekstra faydası olur.” dedi.

İtalya GP’nin 2016 sonrasında anlaşması bulunmuyor. Son gelişme ile yarışın takvimde kalması bekleniyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir