Williams, Ferrari’ye Geçildiği İçin Üzgün

yazar:

kategori:

Pat Symonds, 2014’ün ardından bu sene Ferrari’ye geçilmeleri nedeniyle üzüldüklerini kabul ediyor.

Geçen seneyi en hızlı 2. araçla 3. sırada tamamlayan Williams bu sene de 3. olmayı başardı ancak geçen sene çok kötü bir sezon geçiren Ferrari bu sene açık bir şekilde en hızlı 2. hızlı araca sahip oldu ve sezonu Williams’ın önünde 2. sırada tamamladı.

Symonds “Ferrari açıkçası en çok gelişen takım oldu. Bizim 0.3 sn arkamızdayken 0.3 sn önümüze geçti. Bu acı veriyor.”

“Red Bull pek değişmedi. Geçen sene Mercedes’in sorun yaşadığı 3 yarışta Red Bull bunu telafi etmek için oradaydı.”

“Williams da benzer şekilde olabilirdi. Bu tür şeylerden birisiydi.”

“Tabi ki bu sene şanslı değillerdi. Biz de değildik.”

“Ferrari performans ile bu sene bir kaç yarış kazandı ancak yine de Williams bu sezondan çok mutsuz olmamalı.”

“İnsanlar geçen senenin sonunda daha yakın olduğumuzu düşünüyordu ve bu muhtemelen doğruydu.”

“Ancak Mercedes’e kıyasla Monza’ya kadar geçen sene sonundaki performansı koruyorduk.”

“Monza’da güç avantajına sahip oldular ve biraz daha geriye düştük.”

“İyi bir sezondu ve iyi çalıştık.”

“Geçen sene, takım 10 senedir bir çıkıp bir indiği için 3.lük şampiyonluk gibi geldi.”

“Ancak herkes oyununu yükselti ve herkes ilerlemek istiyor. Bu yüzden bu sene 3. sırayı sağlamlaştırmak daha büyük başarı oldu.”

“Dünya şampiyonluğunu kazanmak harika bir şey ancak bir sonraki sene kötüyseniz çok kötü hissedersiniz.”

“Ancak tekrar kazanırsanız bunun şans eseri olmadığını kanıtladığınızı söylersiniz.”

 

 

“Tüm çalışanlarımızın bundan çok mutlu olmaması sebebiyle memnunum. Bu iyi bir şey.” dedi.


Yorumlar

“Williams, Ferrari’ye Geçildiği İçin Üzgün” için 3 yanıt

  1. Takımın elinde bulunan kaynakların, mühendislerin ve pilotların çapı belli. Mevcut halleriyle bile üçüncülük, çok büyük bir başarı.

    1. bu saydığın üçlüden doğru olanı yalnızca maddi kaynakların azlığı.
      mühendis dediğin adamlardan biri pat symonds. hani şu senin alonso’nun ta fi tarihinde kalmış çifte şampiyonluğu aldığı renault’ları yapan adam.
      pilotlardan biri massa. son 3 tur kala patlayan motor, singapur’da alonso’nun şikeyle kazandığı yarış, kanada’da lider çıktığı pite 1 tur sonra benzin konamaması nedeniyle tekrar girmesi gibi gibi kendinden kaynaklanmayan bir çok etmenden sadece biri oluşmamış olsa şuan 2008 dünya şampiyonu olarak anılacak pilot.
      maddi boyutu konusunda ise bu, takımın çapsızlığı değil, olsa olsa büyük çapının bir sonucu olabilir. bu kadar bütçeyle 3. sırayı almanın kolay olduğunu düşünüyorsan, milyarder red bull’un, koskoca mclaren’in, dünya kadar parası olan renault ve honda’nın neleri başaramadığına bakabilirsin.
      işin aslı, maddi gücü olabildiğince efektif bir şekilde araca yönlendirerek bunun karşılığını performans olarak alabilmekte. gerisi laf. boş. “büyük isim”le, efsaneyle krallıkla çapı geniş göbeği büyükle filan yürümüyor son 15 senenin formula1’i. öyle olmasaydı eğer, pek bi böyük alonso ferrari’de 5, mclaren’de bir şampiyonluk daha alırdı. ama ne oldu? takım arkadaşı da dahil olmak üzere gridde yenilmediği hiç kimse kalmadı manorlar hariç. bu alonso’nun çapsız olduğunu mu gösteriyor, elbette hayır. 4 sene pistlerin tozunua tan 4lük şampiyon vettel 2014’te nerelerdeydi? çapsız mı? 2008 şampiyonluğunun ardından gerçek anlamda şampiyonaya ortak olamayan hamilton, son 2 senedir pistlerde pazar gezmesi yapa yapa şampiyon oluyor? önce çapsızdı da bir anda mı değişti?
      araç kimdeyse kral odur. şuan griddeki 2-3 pilot hariç kimi mercedes’in süper aracına bindirsen çıkar şampiyonluk mücadelesi verir.
      seneye bakın manor nasıl bir atılım yapacak. ne değişecek, mühendisleri mi değişecek, pilotları mı değişecek? yalnızca aracı daha güçlü olacak ve en arkayı toplayan takımın nasıl atağa kalktığını göreceğiz. bunların temelinde yalnızca araç olacak. hepsi bu. formula1 artık bu. sevmesek de bu böyle.
      onun içindir ki, günümüz f1’inde süper pilot, aracı sırtlayan pilot, aracı gideceğinden daha yavaş süren pilot gibi eski dönemden kalma klişelerin hiç bir yeri yok. varsa iyi araç ve kötü araç var. bu kadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir