Wolff’tan Red Bull’a Cevap: Kimseden Korkmuyoruz

yazar:

kategori:

Toto Wolff, Red Bull’un ‘Mercedes bize korktuğu için motor vermedi’ sözlerine cevap verdi.

Christian Horner geçtiğimiz günlerde  “Mercedes ve Ferrari’nin en büyük kozlarını rekabetçi bir rakip takıma vermemesini anlayabilirsiniz. Spa’da orta sektördeki performansımız, Mercedes ile görüştüğümüz dönemde çok sayıda insanı korkuttu.” demişti.

Ardından Helmut Marko rakiplerini korkaklık ile suçladı.

Bu sözlere cevap veren Toto Wolff “Red Bull zaten bir Renault motoruna sahip. Neden bahsediyorlar anlamıyorum. Mercedes ve Ferrari onlara çeşitli nedenlerle yardım etmek istemedi ve herkes bu nedenleri biliyor”

“Kimse onları zorla tutmuyor. Onları yarışmak için zorlayan yok. Sadece istedikleri motoru alamadılar”

“Kimsenin bir şeyden korktuğu yok. Ancak eşit şartlarda yarışmak istiyoruz. Red Bull özellikle en iyi motora sahip olduğu zaman tüm bütçesini şasiye ayırabilecek ve bu eşit şartlarda mücadele etmemek demek”

“Bu bizim felsefemiz değil.” dedi.


Yorumlar

“Wolff’tan Red Bull’a Cevap: Kimseden Korkmuyoruz” için 18 yanıt

  1. ulen meşrubatçılar sizler delikli nane kıvamındaki EBD li aracınızla herkeslerden 1 sn hızlı iken esneyen ön kanadınızla illegal motor haritanızla övünüp dururken kimseyle

    birşeyler paylaşmak yoktu herşey güllük gülistanlık tı geride kalıncamı aklınız başınıza geldi ve iyilik perisi kesildiniz

    kendinizi öyle bir hale soktunuzki geri dönüşü olmayan..

    kendi şasinizi bile renoya reva görmediniz aklınız sıra en değerli varlığınız..

    kazanırken siz

    kaybederken reno kaybettirdi..

    şu f 1 de gram yeriniz yok felsefe olarak.

    bir meşrubat takımından bir arpa boyu öteye gidemeyeceksiniz bu kafayla..

  2. Toto bu sefer doğru demiş en iyi motoru al ve ne bütçe nede zaman ayır işin gücün şasi olsun bence redbull Ferrari’nin 2015 motoruyla bile tepeye güreşir. Toto hakli

  3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Ulen gazozcular 🙂 Biraz bilgi vereyim.Yaptığınız içeceklerin içine koyduğunuz şeyleri insanlar bir bilse redbull diye marka kalmaz.Dayanamadım söylüyorum bir firma mühendisleri tarafından Reddbull içeceğinin içinde ”BOĞA SPERMİ” bulundu.Bu %100 net.Ama üstü kapatıldı.Iykk

    1. Bende duymuştum onu. O yüzden kanatlanıp uçun diyorlar herhalde 😀

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Bu sloganin amacıda bu.Amerikada bu slogan yüzünden gazozculara dava açtılar.Reddbul insanları kandırarak milyonlar kazanıyorlar diye.Bunların hepsini kabul edip Redbull dava açan tarafla 10 milyonluk bir anlaşma yaptı.Yine üstünü kapattılar.Hatta Türkiyede diyanetten fetva alıcaklardı bu yüzden felan 🙂

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    İlk defa Toto Wolfa hak veriyorum. Çıkıp evet korktuk diyecek hali yok. Onlar bizim gibi izleyici değiller. Evet Ferrari ve Mercedes ellerindeki motoru vermek istemiyor. Bu motor için 7 24 uğraşıyorlar. Burası duygusallık yeri dğeil. Red Bull çok iyi bir ekip,şasileri halen muazzam ama insanlar onlara yardım etmek zorunda değil. Şu haliyle bile mevcut motorlarından daha iyi performansa sahip motorları istemediler.

    Red Bull o kadar tepkisini sesli veriyor ki insanları kendinden nefret ettirir hale getirdiler. Anlaşma olana kadar kapı kapı dolandılar,şimdi tükürdüklerini yalamak zorunda kaldılar. Buna rağmen halen 2 günde bir bizden korktular deyip duruyorlar. Tamam anladık senden korktular.

    Hep dedim ve tekrarlayacağım;kurallar dahilindeyse kimse eski motoru vermelerine bir şey diyemez.Ediyorsan et yoksa sus abi. Adam kendi takımını kurmasa verir zaten sana motoru ama hem üretip hem yarışıyorsa vermez.Ne diye kendini geçmene müsade etsin. Herkes kazanmak için çıkıyor burda. Eski McLaren-Mercedes ortaklığı gibi bir durum yok artık. Şasini üret,en iyi motoru başkası üretsin ve sen tak yarış. Tamam.Eskidenmiş o günler

  5. sen onu külahıma anlat bayada korkuyorsunuz !!!

  6. “Kimsenin bir şeyden korktuğu yok. Ancak eşit şartlarda yarışmak istiyoruz. Red Bull özellikle en iyi motora sahip olduğu zaman tüm bütçesini şasiye ayırabilecek ve bu eşit şartlarda mücadele etmemek demek”

    Ne saçma bir laf bu. Açıkça şasi konusunda bizden daha iyiler ve onlarla şasi konusunda mücadele edemeyiz. En iyi motoru onlara verirsek bizden daha iyi olurlar ve biz bunu istemiyoruz.
    Redbull sizinle aynı şartlarda yarışmıyor peki buna ne diyeceksiniz. Sizin aynı şarttan anladığınız ellerinde olmadığı halde sürekli motoru patlayan bir takımı yenmek mi veya motor sorun çıkarmasın diye sürekli onu korumaya çalışan ve düşük performans alarak yarış bitiren takımı mı yenmek?
    Kısaca sizden daha iyi olacaklarından adınız kadar emin olduğunun için korkuyorsunuz bu kadar basit.
    Yürü git F1 ile alakası olmayan çöpüne daha çok yatırım yap, Motor vermek istemiyorsan da sus, demeçleriniz bile saçma. Eşit şartlarmış…

    1. Redbulun istediği şey sibop kapağı değil motor. Tabi vermezler. Redbul şasiye kaç para harcamış. Mercedes motora kaç para harcamış bi karşılaştır . Bir daha konuşalım.

      1. Neyini konuşacağız? Bütçe kısıtlaması mı var. Mercedes bu kadar para harcadı, Redbull şu kadar ee? Ne Redbull’un şasiye ne kadar harcadığı Mercedes’i ilgilendirir ne de Mercedes’in motora ne kadar harcadığı Redbull’u. Üstelik Mercedes ne fiyat istiyorsa Redbull vermeye hazırdı. Motor sağlamak zorunda değiller aşağıda da yazdım ama çıkıp korkmuyoruz demeleri komik.

        He ayrıca Sibop kapağı bile F1’e, şu motorlardan daha yararlı.

  7. Redbull kazanırken motordan dahi bahsetmiyordu.Şimdi kaybedince motor dan bahsedip rakiplerine sataşma derdinde. Esneyen ön kanadınızın formülünü rakiplerinizle paylaştınız mı zamanında? Hayır.O halde kimse elindeki avantajını rakibine vermek zorunda değilmiş.

    1. Alakası yok. Motor üreticileri motor satmak için motor üretirler. Redbull kanat satmak için kanat üretmiyordu. O zaman Mercedes çıkıp hiç bir takıma motor sağlamıyacak ki senin dediğine varsın.

      1. Örnek olarak kanat fikrini yazdım.Sonuçta Redbull diğer takımlara göre büyük bir rakip ve dediğim gibi elindeki avantajını vermek zorunda değil Mercedes. Redbull böyle ucuz konuşmalar yapmak yerine elindeki motorun değerini bilmeli ve her zaman kendilerinin kazanamayacağını anlamaları lazım.

        1. Redbull yıllardır motor partnerini açığını kapadı ama bu turbo motorlarda Renault öyle bir motor üretti ki kazanabilecek şasileri olmasına rağmen sürekli motor sorunlarıyla boğuşuyorlar. Tamam fazla yüklendiler belki Renault’a ama hiç bir şekilde gelişmedi hatta daha da kötüye gitti Renault.

          Şimdi şöyle düşün sen inanılmaz yetenekli ve çalışkan bi dansçısın ama partnerin sadece yetenekli ama çalışkan değil. Sürekli seni yarışmalarda düşürüyor veya senin bir şeyler başarmanı engelliyor sen ne yaparsın? Ya ayrılırsın ya da onu çalışmaya zorlarsın.
          Redbull, Renault’a adam bile gönderdi motoru daha iyi yapabilmeleri için ama bir türlü olmuyor. E ayrılmak istese motor veren yok, kazanabileceği halde sürekli kötü sonuçlar alıyor buda bir süre sonra adamı deli eder.

          Kendi ağzınla diyorsun Redbull büyük bir rakip diye bu da üreticilerin net bir şekilde onlardan korktuğunu gösteriyor. Vermek zorunda değil bu kadar basit ama onlara korkak denmesine alınmayacak o zaman.

          1. Ben bir gazoz ureticisini sampiyon gormek istemiyorum.Dolayisi ile onlara karsi herkesi desteklerim.Meydan dayagini yediler hala konusuyorlar.O kadar iyi iseniz cosworth alip motor urettirirsiniz.Boylece herkes ne menem bir sey oldugunuzu gorur.

            1. O gazoz üretici dediğin takım, Mercedes gibi ticari çıkarları uğruna burada değil. Şampiyon olunca markasının değeri artıp insanlar enerji içeceği satın almaz. Sadece sporda başarılı olmak istiyorlar. Senin rezil takımın gibi markasının değerini arttırmak için sporun içine etmiyorlar. Bende sizin gibi rezilleri şampiyon görmek istemiyorum.

  8. Turkcede bir deyis vardir,
    Lafla peynir gemisi yurumez.

  9. Kor-ku-yor-su-nuz 😀 Kıvırmaya gerek yok. Bu sene ki ferrari motoru red bullda olsa bence mercedesi bile geçerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir