Heidfeld Radikal Girişimi Savundu

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld BMW Sauber’in yeni araç F1.08’e olan radikal yaklaşımını savundu ve kazanma mücadelesi için buna ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz sene 3. büyük takım olan BMW Sauber bu sene F1.08 ile testlerin başlangıcında sorunlar yaşadı. Ancak Heidfeld Ferrari ve Mclarne’le olan farkın kapanması ve ileriye adım için bu yönde yaklaşımın olması gerektiğini savundu.

Heidfeld "İlk başlarda yeni araçta sorunlar yaşadık ancak şu anda hızlı gelişim gösteriyoruz. Eğer bu şekilde büyük adımlar atmayı denemezseniz kazanma şansı olmaz. Bu yüzden tam sonuç alamasakta kazanmak istiyoruz ve bu şekilde büyük adım atmak zorundaydık."

"Eğer geçen seneki gibi farkı -Mclaren ve Ferrari’den yarım saniye daha yavaştık ve Formula 1’de yarım saniye çok büyük fark – kapatmak için büyük şeyler denemezseniz bunu başaramazsınız çünkü büyük adıma ihtiyacınız var."

"Bu sene benim ve takımın amacı ilk yarış galibiyetimizi almak ve öndeki iki takıma daha da yaklaşmak. Ancak ilk yarışlara çıkmadan bunu bilemeyeceğiz. Benim amacım her zaman aynı; elimden gelenin en iyisini yapmak, sürekli gelişim göstermek, hata yapmamak ve aracın potansiyelini arttırmak."

"Eğer araç kötü felaket olur iyi sonuç alırsak bu iyi olur ve üzülmezsiniz. Tam tersi araç mükemmel olur ve 2. olursanız üzülürsünüz." dedi.

Heidfeld iyimserliğine rağmen sezon başında tepedeki takımlar ile mücadele edemeyeceklerini söyledi.

Heidfeld "Sezon başında olmayacağını tahmin ediyorum ancak şu anda kimse bilemez. Her zaman bunu söylüyorum. Diğerlerinin ne kadar yakıt ile çalıştığını bilemiyoruz."

"Bir fikir elde etmeye çalışıyorsunuz. Ferrari’nin Mclaren’in önünde olduğunu tahmin ediyorum ve bizim geri kalanlar içerisinde ne hızlı olmamızı umuyorum."

"Diğerlerini izliyoruz ve neler dediklerini duyuyoruz. Bu bilimsel açıklama değil sadece hissettiklerimi söylüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Büyük bir cesaret BMW nin yaptıgı bakalım sonucu ne olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir